nb1.hu

Lanzafame-bunyó: megszólalt a fiatal szombathelyi

Kiálltak mellette a csapattársai.

A haladas.hu közleményét változtatás nélkül közöljük:

,,Csapatunk fiatal középpályása, Szekér Ádám mesélte el honlapunknak a Honvéd-Haladás (1-0) Magyar Kupa-mérkőzés után történteket.

 

Lanzafame-bunyó: az MLSZ büntetése – NB1.hu

Forrás: honvedfc.hu ÍME A HONVÉD KÖZLEMÉNYE: ,,Döntött a fegyelmi bizottság a Haladás elleni meccsen történtek kapcsán Kora délután tette közzé honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy fegyelmi eljárást indít a Budapest Honvéd FC-Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntőt követően, mondván „a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki."

 

Lanzafame megpofozta a Haladás 17 éves játékosát – videó – NB1.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd-Haladás mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágós párharc-sorozata. A kispestiek egyértelműen uralták a találkozót, több nagy helyzetük is akadt, ám a szombathelyiek kapusa, Gyurján Márton kiválóan védett, mindössze Tonci Kukoc lövésénél volt tehetetlen az 57.

Semmi sem utalt arra, hogy a szerda esti Budapest Honvéd-Haladás Magyar Kupa nyolcaddöntő-mérkőzés első felvonása úgy ér véget, ahogy. A meccs egyáltalán nem volt sportszerűtlen, egyik csapat játékosai sem voltak durvák. Ráadásul a két szurkolótábor barátsága immáron több mint 25 évre tekint vissza – a szerdai mérkőzésen is gyakran a másik csapatát éltették. De ha durva is egy meccs, akkor is a lefújás után a két együttes játékosai kezet nyújtanak egymásnak és mindenki megy a dolgára. Szekér Ádám is így tett, a hármas sípszót követően kezet szeretett volna fogni a hazaiak olasz játékosával, Davide Lanzafaméval.

Lanzafame szerint Mátyus fenyegette, és a családját is a szájára vette – NB1.hu

A honvedfc.hu közleményét változtatás nélkül közöljük: "Davide Lanzafame számára elfogadhatatlan, hogy a családját is végig szidták a Haladás elleni meccsen Lökdösődéssel és két piros lappal ért véget a Budapest Honvéd FC és a Szombathelyi Haladás szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntője, amely zárásaként Kálnoki-Kis Dávid és Jagodits Márk kapott piros lapot, míg előtte Davide Lanzafame és Szekér Ádám csatája került a középpontba.

– Szeretném hangsúlyozni, hogy a Honvéd nagyon jó csapat, Davide Lanzafame pedig remek futballista, élmény volt egy ilyen kaliberű gárda és egy ilyen kiemelkedő tudású futballista ellen játszani – mondta Szekér Ádám. – A meccsen tettük a dolgunkat, egyik csapat részéről sem történt kirívó szabálytalanság. Néha keményebben, ám sosem durván léptem oda Lanzafaménak, de védekező középpályásként gyakrabban ütközöm az ellenfél játékosaival. A lefújás után odamentem Lanzafaméhoz kezet fogni, amit nem fogadott el, helyette megszorította a tarkómat. Emiatt kicsit löktem rajt, ő pedig lehúzta a fejem és a fülemnél megcsapott. Aztán jöttek a többiek, jólesett, hogy elsőként Jagodics Márk sietett a segítségemre és csapattársaim is kiálltak mellettem. Sőt, nyilatkozatában Mátyus János vezetőedző is megvédett. Bevallom, azt viszont nem értem miért kapott Jagodics piros lapot. Ennyi történt, most már csak a vasárnapi, Csákvár elleni bajnokira koncentrálok."

Botrányos jelenetetek: Mátyus Lanzafamét kritizálta – videó – NB1.hu

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy feszült jelenetekkel záródott a Honvéd-Haladás mérkőzés a Magyar Kupában. A dulakodás azzal kezdődött, hogy Davide Lanzafame a lefújás után pofozgatta a Haladás fiatal játékosának, Szekér Ádámnak a nyakát. Ezt követően a szombathelyiek Szekér védelmére siettek, de a kispestiek sem maradtak ki a "buliból".

FRISSÍTÉS:

16.00: Hivatalos közlemény

Lanzafame-bunyó: vizsgálatot indít az MLSZ – NB1.hu

ÍME AZ MLSZ KÖZLEMÉNYE: ,,A napokban lezajlott a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első fordulója. Az M4 Sport által is közvetített zárómérkőzés végén a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki, amellyel kapcsolatban a szövetség fegyelmi eljárást indított." ELŐZMÉNYEK: Szerda, 22.21: Majd jött a kettős kiállítás Kispesten – nem nekik Mint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd-Haladás mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágós párharc-sorozata.

18.36: Hivatalos bejelentés

Lanzafame-bunyó: az MLSZ büntetése – NB1.hu

ÍME A HONVÉD KÖZLEMÉNYE: ,,Döntött a fegyelmi bizottság a Haladás elleni meccsen történtek kapcsán Kora délután tette közzé honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy fegyelmi eljárást indít a Budapest Honvéd FC-Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntőt követően, mondván „a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki."

Szombat, 11.37: Újabb szereplő szólalt meg az összezördülésről.

Lanzafame-bunyó: odarohant az olaszhoz – megszólalt – NB1.hu

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC