Lanzafame-bunyó: az MLSZ büntetése

Hivatalos bejelentés.

Forrás: honvedfc.hu

ÍME A HONVÉD KÖZLEMÉNYE:

,,Döntött a fegyelmi bizottság a Haladás elleni meccsen történtek kapcsán
Kora délután tette közzé honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy fegyelmi eljárást indít a Budapest Honvéd FC–Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntőt követően, mondván „a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki.”

A hivatalból indított eljárás végeztével az MLSZ fegyelmi bizottsága úgy határozott, hogy Davide Lanzafamét egy Magyar Kupa-mérkőzésre érvényes eltiltással sújtja, mert  „sportszerűtlen magatartást tanúsított, amikor a játéktéren a kezét nyújtva feléje közeledő ellenfelének tarkóját bal kezével megszorította.”

A fegyelmi bizottság a mérkőzés végi tömegjelenet zárásaként piros lapot kapó Kálnoki-Kis Dávid ügyét is tárgyalta, védőnket két Magyar Kupa-meccsről tiltották el, az indoklás szerint „miután ellenfele a nyakánál fogva ellökte, két kézzel mellbe lökte ellenfelét, majd dulakodtak egymással, miközben ellenfelét többször meglökte.”

A döntés értelmében a szombathelyi visszavágót mindkét játékosnak ki kell hagynia, s továbbjutás esetén Kálnoki-Kis Dávid a negyeddöntő első felvonásán sem léphet pályára."

ELŐZMÉNYEK:

Szombat, 11.37: Újabb szereplő szólalt meg az összezördülésről.

Lanzafame-bunyó: odarohant az olaszhoz - megszólalt - NB1.hu

„Csak azt láttam, hogy Davidét hárman körbeveszik, és odarohantam, hogy a nyakamat, torkomat megfogják, az váltott ki indulatot." - így emlékezett vissza a kispesti Kálnoki-Kis Dávid a Honvéd-Haladás Magyar Kupa-találkozó lefújása után kialakult dulakodásra. A 28 éves játékos a Zalaegerszeg ellen megszerzett első bajnoki Honvéd-góljáról és a piros-feketék céljairól is beszélt a DIGI Sport napindító műsorában.

Péntek, 8:44 A szombathelyi klub közleménye:

Lanzafame-bunyó: szombathelyi büntetések - NB1.hu

Forrás: Honvedfc/Facebook Íme a szombathelyi klub közleménye: "Egyik játékosunk sem játszhat a Budapest Honvéd elleni szerdai (18.00) Magyar Kupa-visszavágón. Ma ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága és késő délután klubunk megkapta a grémium határozatát. E szerint a szerda esti Honvéd-Haladás Magyar Kupa-meccsen történtek miatt Szekér Ádám 1, Jagodics Márk pedig 2 Magyar Kupa-találkozón nem játszhat.

 

 

Szerda, 22.21: Majd jött a kettős kiállítás Kispesten - nem nekik

Lanzafame megpofozta a Haladás 17 éves játékosát - videó - NB1.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd-Haladás mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágós párharc-sorozata. A kispestiek egyértelműen uralták a találkozót, több nagy helyzetük is akadt, ám a szombathelyiek kapusa, Gyurján Márton kiválóan védett, mindössze Tonci Kukoc lövésénél volt tehetetlen az 57.

08.40: A Hali csapatkapitánya is elmondta a véleményét

Botrányos jelenetetek: Mátyus Lanzafamét kritizálta - videó - NB1.hu

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy feszült jelenetekkel záródott a Honvéd-Haladás mérkőzés a Magyar Kupában. A dulakodás azzal kezdődött, hogy Davide Lanzafame a lefújás után pofozgatta a Haladás fiatal játékosának, Szekér Ádámnak a nyakát. Ezt követően a szombathelyiek Szekér védelmére siettek, de a kispestiek sem maradtak ki a "buliból".

15.02: Az olasz játékos tiszta vizet öntött a pohárba

Lanzafame szerint Mátyus fenyegette, és a családját is a szájára vette - NB1.hu

A honvedfc.hu közleményét változtatás nélkül közöljük: "Davide Lanzafame számára elfogadhatatlan, hogy a családját is végig szidták a Haladás elleni meccsen Lökdösődéssel és két piros lappal ért véget a Budapest Honvéd FC és a Szombathelyi Haladás szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntője, amely zárásaként Kálnoki-Kis Dávid és Jagodits Márk kapott piros lapot, míg előtte Davide Lanzafame és Szekér Ádám csatája került a középpontba.

15.42: Kiálltak mellette a csapattársai

Lanzafame-bunyó: megszólalt a fiatal szombathelyi - NB1.hu

A haladas.hu közleményét változtatás nélkül közöljük: ,,Csapatunk fiatal középpályása, Szekér Ádám mesélte el honlapunknak a Honvéd-Haladás (1-0) Magyar Kupa-mérkőzés után történteket. Mint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd-Haladás mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágós párharc-sorozata.

16.00: Hivatalos közlemény:

Lanzafame-bunyó: vizsgálatot indít az MLSZ - NB1.hu

,,A napokban lezajlott a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első fordulója. Az M4 Sport által is közvetített zárómérkőzés végén a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki, amellyel kapcsolatban a szövetség fegyelmi eljárást indított." ELŐZMÉNYEK: Szerda, 22.21: Majd jött a kettős kiállítás Kispesten - nem nekik Mint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd-Haladás mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágós párharc-sorozata.

Legfrissebb híreink