Botrányos jelenetetek: Mátyus Lanzafamét kritizálta - videó

A Hali csapatkapitánya is elmondta a véleményét.

Forrás: Honvéd/Facebook

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy feszült jelenetekkel záródott a Honvéd-Haladás mérkőzés a Magyar Kupában. A dulakodás azzal kezdődött, hogy Davide Lanzafame a lefújás után pofozgatta a Haladás fiatal játékosának, Szekér Ádámnak a nyakát. Ezt követően a szombathelyiek Szekér védelmére siettek, de a kispestiek sem maradtak ki a "buliból". Káprály Mihály játékvezető végül Kálnoki Kis Dávidnak és Jagodics Márknak is felmutatta a piros lapot. 

Lanzafame-bunyó: az MLSZ büntetése - NB1.hu

Forrás: honvedfc.hu ÍME A HONVÉD KÖZLEMÉNYE: ,,Döntött a fegyelmi bizottság a Haladás elleni meccsen történtek kapcsán Kora délután tette közzé honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy fegyelmi eljárást indít a Budapest Honvéd FC-Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntőt követően, mondván „a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki."

Balhé a Honvéd-Haladás kupameccs végén

 

Az összecsapást közvetítő M4 Sportnak Mátyus János elmondta, hogy a "szájkarate" olykor belefér a labdarúgásba, de az ehhez hasonló momentumokat túlzásnak érez. 

"Hogy a magyar labdarúgás befogadott egy máshonnan kivetett játékost, és megüti a játékosomat, ez nem elfogadható. Majd ezt nyilván a megfelelő plénum meg fogja ítélni, ez nem fér bele szerintem" - fogalmazott a Haladás vezetőedzője. 

Lanzafame megpofozta a Haladás 17 éves játékosát - videó - NB1.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd-Haladás mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágós párharc-sorozata. A kispestiek egyértelműen uralták a találkozót, több nagy helyzetük is akadt, ám a szombathelyiek kapusa, Gyurján Márton kiválóan védett, mindössze Tonci Kukoc lövésénél volt tehetetlen az 57.

Jagodics is osztotta mestere véleményét. A Hali futballistája szerint Lanzafame az egész meccs alatt nem túl szépen viselkedett Szekérrel. 

"Egy rutinos, nagyon jó játékos hozzáteszem, de az, hogy ezt itt megcsinálja egy tizenéves fiatallal, akitől mi azt akarjuk, hogy a magyar futballt előre vigye, az nem normális dolog" - hangoztatta Jagodics.

A meccsen egyébként a Honvéd egygólos előnyt szerzett a visszavágóra. A találkozó egyetlen találatát Kukoc szerezte az 57. percben. A fővárosiak horvát légiósa egészen különösön módon ünnepelte a találatát:

Kukoc-gól a pályán és -gólöröm a lelátón

 

A visszavágót jövő szerdán rendezik meg Szombathelyen. 

Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (NB II) 1-0 (0-0)

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Kálnoki-Kis, Kamber, Niba, Kukoc – Gazdag (Aliji, 66.), Nagy G. (Hidi, 66.), Banó-Szabó – Lanzafame, George (Moutari, 73.). Vezetőedző: Giseppe Sannino
Haladás: Gyurján – Tóth, Jagodics, Németh Mi., Bosnjak – Szekér, Holdampf, Jancsó (Farkas B., 66.) – Rácz, Szalay (Tóth-Gábor, 46.), Schuszter (Illés, 81.). Vezetőedző: Mátyus János
Kiállítva: Kálnoki-Kis (Bp. Honvéd), ill. Jagodics (Haladás)
G.: Kukoc (57.)

FRISSÍTÉS:

15.08: Lanzafame megszólalt

Lanzafame szerint Mátyus fenyegette, és a családját is a szájára vette - NB1.hu

A honvedfc.hu közleményét változtatás nélkül közöljük: "Davide Lanzafame számára elfogadhatatlan, hogy a családját is végig szidták a Haladás elleni meccsen Lökdösődéssel és két piros lappal ért véget a Budapest Honvéd FC és a Szombathelyi Haladás szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntője, amely zárásaként Kálnoki-Kis Dávid és Jagodits Márk kapott piros lapot, míg előtte Davide Lanzafame és Szekér Ádám csatája került a középpontba.

Csütörtök 15.42: Kiálltak mellette a csapattársai

Lanzafame-bunyó: megszólalt a fiatal szombathelyi - NB1.hu

A haladas.hu közleményét változtatás nélkül közöljük: ,,Csapatunk fiatal középpályása, Szekér Ádám mesélte el honlapunknak a Honvéd-Haladás (1-0) Magyar Kupa-mérkőzés után történteket. Mint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd-Haladás mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágós párharc-sorozata.

Csütörtök 16.00: Hivatalos közlemény

Lanzafame-bunyó: vizsgálatot indít az MLSZ - NB1.hu

ÍME AZ MLSZ KÖZLEMÉNYE: ,,A napokban lezajlott a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első fordulója. Az M4 Sport által is közvetített zárómérkőzés végén a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki, amellyel kapcsolatban a szövetség fegyelmi eljárást indított." ELŐZMÉNYEK: Szerda, 22.21: Majd jött a kettős kiállítás Kispesten - nem nekik Mint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd-Haladás mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágós párharc-sorozata.

Csütörtök, 18.36: Hivatalos bejelentés

Lanzafame-bunyó: az MLSZ büntetése - NB1.hu

ÍME A HONVÉD KÖZLEMÉNYE: ,,Döntött a fegyelmi bizottság a Haladás elleni meccsen történtek kapcsán Kora délután tette közzé honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy fegyelmi eljárást indít a Budapest Honvéd FC-Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntőt követően, mondván „a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki."

Szombat, 11.37: Újabb szereplő szólalt meg az összezördülésről.

Lanzafame-bunyó: odarohant az olaszhoz - megszólalt - NB1.hu

Legfrissebb híreink