Lanzafame szerint Mátyus fenyegette, és a családját is a szájára vette

Az olasz játékos tiszta vizet öntött a pohárba.

Forrás: Honvéd/Facebook

A honvedfc.hu közleményét változtatás nélkül közöljük:

"Davide Lanzafame számára elfogadhatatlan, hogy a családját is végig szidták a Haladás elleni meccsen

Lökdösődéssel és két piros lappal ért véget a Budapest Honvéd FC és a Szombathelyi Haladás szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntője, amely zárásaként Kálnoki-Kis Dávid és Jagodits Márk kapott piros lapot, míg előtte Davide Lanzafame és Szekér Ádám csatája került a középpontba. Ennek kapcsán kérdeztük meg olasz támadónkat, Davide Lanzafamét.

Lanzafame-bunyó: az MLSZ büntetése - NB1.hu

Forrás: honvedfc.hu ÍME A HONVÉD KÖZLEMÉNYE: ,,Döntött a fegyelmi bizottság a Haladás elleni meccsen történtek kapcsán Kora délután tette közzé honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy fegyelmi eljárást indít a Budapest Honvéd FC-Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntőt követően, mondván „a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki."

 

Lanzafame megpofozta a Haladás 17 éves játékosát - videó - NB1.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Honvéd-Haladás mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágós párharc-sorozata. A kispestiek egyértelműen uralták a találkozót, több nagy helyzetük is akadt, ám a szombathelyiek kapusa, Gyurján Márton kiválóan védett, mindössze Tonci Kukoc lövésénél volt tehetetlen az 57.

„A felvételeken azt láthatja mindenki, hogy mi történt a lefújást követően, azonban előzménye is volt a történteknek – vett egy nagy levegőt Lanzafame, akin látszott, bántja és bosszantja, ami a mérkőzés során történt. – Az egész találkozó azzal telt el, hogy provokáltak. Úgy éreztem, hogy utaznak rám, folyamatosan rugdostak, és verbálisan is inzultáltak. A pályán és a kispadról is végig mentek a beszólások, a Haladás edzője azt kiabálta felém, hogy majd a meccs után megvár a stadion előtt, sőt, ami még szomorúbb számomra, hogy a családomat is keresetlen szavakkal illette. Ezt teljességgel elfogadhatatlannak tartom. Sose azt nézem, hogy hány éves az ellenfelem, tisztelem a riválisok játékosait, és nem velük, hanem a labdarúgással akarok foglalkozni. A lefújást követően egy kicsit valóban elszabadultak az indulatok, ami természetesen nem jó, én sem örülök, hogy így alakult, de olyankor dolgozik az adrenalin az emberben. Ennél bővebben nem is szeretnék foglalkozni a történtekkel, most már a Kaposvár elleni mérkőzésre fókuszálunk, hogy sikeresen szerepeljünk a bajnokságban.”

Botrányos jelenetetek: Mátyus Lanzafamét kritizálta - videó - NB1.hu

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy feszült jelenetekkel záródott a Honvéd-Haladás mérkőzés a Magyar Kupában. A dulakodás azzal kezdődött, hogy Davide Lanzafame a lefújás után pofozgatta a Haladás fiatal játékosának, Szekér Ádámnak a nyakát. Ezt követően a szombathelyiek Szekér védelmére siettek, de a kispestiek sem maradtak ki a "buliból".

Amennyiben a Haladástól Mátyus János vagy bárki más reagál, honlapunk arról is be fog számolni. 

FIRSSÍTÉS:

18.36: Hivatalos bejelentés

Lanzafame-bunyó: az MLSZ büntetése - NB1.hu

ÍME A HONVÉD KÖZLEMÉNYE: ,,Döntött a fegyelmi bizottság a Haladás elleni meccsen történtek kapcsán Kora délután tette közzé honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy fegyelmi eljárást indít a Budapest Honvéd FC-Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntőt követően, mondván „a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki."

Szombat, 11.37: Újabb szereplő szólalt meg az összezördülésről.

Lanzafame-bunyó: odarohant az olaszhoz - megszólalt - NB1.hu

Legfrissebb híreink