nb1.hu

Magyar Kupa: beteljesül Hajdú B. István fenyegetése

Az Újpestnek kapóra jön, a Vidinek nem biztos.

Az NB I-ben és az NB II-ben már zajlanak a tavaszi küzdelmek, de a Magyar Kupában még csak most indul majd be az élet. Elméletileg nem is akármilyen csemegével, ráadásul érdekes előjelekkel.

Az Újpestre ugye nem kíváncsi a saját szurkolótáborának a döntő többsége a klub körül kialakult fejlemények miatt, a Vidire meg sorsdöntő mérkőzés vár szombaton a bajnokságban, mert a MOL Fehérvár FC a Ferencváros vendége lesz… Kár lenne tagadni, gyakorlatilag az aranyérem sorsa dőlhet majd el a szombat esti bajnokin.

Külön ízt és pikantériát ad a találkozónak, hogy a hosszú hónapokon pályafelújításon átesett Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegéről a Vidi elleni bajnokin kiderült, hogy használhatatlan a játékra, ezért a találkozót a Budapesthez és Székesfehérvárhoz egyáltalán nem közeli Szegeden rendezik majd meg. 

A Budapest-Szeged távolság a Google térképe szerint 174 kilométer, 1 óra 47 perc autóval, a Fehérvár-Szeged meg 227 kilométer, autóval 2 óra 10 perc.

De csak akkor, ha nincsenek közúti és időjárási nehézségek az út során. Ide tartozik, hogy töredelmesen bevalljuk, annak utána sem jártunk, hogy egyéb közlekedési eszközökkel hogyan és mennyi idő alatt lehet megközelíteni a létesítményt. Pláne azért, mert 19.30-kor kezdődik a találkozó, és haza is kellene ám jutni róla…

Cserébe viszont a tényleg pompázatosra sikeredett Szent Gellért Fórumban lesz a mérkőzés.

A találkozón nem várható túl sok néző, mert az újpestiek ugye bojkottálják csapataik meccseit, a fehérváriaknak meg még messzebb van a találkozó helyszíne hétköznap este, ráadásul ugye szombaton az FTC vendégei lesznek, arra a rangadóra tervezik az inváziót.

A mérkőzésről azonban nem kell lemaradni, mert beteljesül Hajdú B. István fenyegetése. A méltán népszerű tévészpíker azt mondta a két gárda, elképesztően unalmas bajnokija közben pár hete (1-0-ra nyert a Vidi), hogy nem akar megfenyegetni senkit sem, de a két csapat kupameccsét is közvetíti majd az M4 Sport.

Ugye ez volt az a bajnoki, ami után Litauszki Róbert, az Újpest csapatkapitánya arra utalt, hogy nézők nélkül nem foci a foci (teljes mértékben igaza van), míg Kovács István, a fehérváriak üdvöskéje konkrétan elnézést kért a drukkerektől a látottakért.

Arra számítunk, hogy inkább olyanok kapnak bizonyítási lehetőséget a fehérváriaknál, akik eddig kevesebbet játszottak, s azt gondoljuk, a Mezőkövesd legyőzése alkalmával a hajrában már becserélt Nikolics Nemanja is többet játszik majd, mint szombaton. A pénteki bemutatásán ő és Kovács Zoltán sportigazgató is arról beszélt, hogy címeket szeretnének nyerni, a csatár külön megemlítette a Magyar Kupát.

Az Újpest összeállítása kérdőjeles, ám újpesti kémeink jelentése szerint Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnek jól jön, hogy az elmaradt Derbi miatt meccsterhelést kaphatnak a játékosai.

A továbbjutó kiléte két mérkőzésen dől el.

Újabb csapás az Újpest vezetőire: gyakorlatilag a Facebook is belilult – NB1.hu

Újpest FC (kép illusztráció) Már rengeteg hírben beszámoltunk arról, hogy totálisan elmérgesedett a viszony az Újpest FC tulajdonosa, vezetői és a gárda szurkolói között. Utóbbiak kőkemény bojkottot hirdettek meg a gárda mérkőzéseire, aminek kézzel fogható és szemmel látható jelei voltak már eddig is a tavasszal.

PROGRAM
Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
kedd:

Újpest FC-MOL Fehérvár FC, Szeged 19.30
szerda:
Lipót Pékség SE (NB III)-ZTE FC 14.00
Pécsi MFC (NB III)-Paksi FC 14.00
Dorogi FC (NB II)-III. ker. TVE (NB III) 14.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC 18.00
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-Puskás Akadémia FC 18.00
MTK Budapest (NB II)-Dunaújváros (NB III) 18.00
Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás (NB II), Illovszky Rudolf Stadion 19.30

FRISSÍTÉS: Kedd, 21.29:

Gól vagy nem gól: vitatott jelenet az Újpest-Fehérváron – videó – NB1.hu

 A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek a sora az Újpest-MOL Fehérvár mérkőzéssel kezdődött meg. A meccs egyik érdekessége az volt, hogy a két csapat Szegeden találkozott egymással. A párharc első mérkőzése 0-0-s döntetlennel végződött. Pedig a második félidő elején a fehérváriak közel voltak a gólszerzéshez: Milanov fejelte a labdát Funsho Bamgboye elé, akinek a próbálkozását üggyel-bajjal hárította Banai a 48.

Újpest-Vidi: bajnoki címet befolyásolhat a 2. félidő? – HELYSZÍNI RIPORT – NB1.hu

Különös nap volt a 2020. február 11. Szeged számára – no nem a reggeli vihar miatt, sokkal inkább azért, mert a tavaly átadott, most is szép és letisztult Szent Gellért Fórumban olyan Magyar Kupa-meccset rendeztek, amelyen a pályára lépő csapatok közül a Szegedhez közelebbi várost képviselő Újpest mintegy 180 kilométerről érkezett.

Újpest-MOL Fehérvár: Carrillo kritizált, Vignjevics sajnálja – reakciók – NB1.hu

Az Újpest-MOL Fehérvár mérkőzéssel folytatódott a küzdelem a Magyar Kupában. A meccs egyik érdekessége az volt, hogy a két csapat Szegeden találkozott egymással. A helyszínt figyelembe véve az már nem okozott meglepetést, hogy a lelátókon olykor a "hajrá, Szeged!" rigmus csendült fel. A Tisza-parti stadionba kilátogató drukkerek nem láthattak gólt.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC