Újpest-MOL Fehérvár: Carrillo kritizált, Vignjevics sajnálja - reakciók

A vitatott jelenetről is beszélt a fehérvári edző.

Forrás: molfehervarfc.hu

Az Újpest-MOL Fehérvár mérkőzéssel folytatódott a küzdelem a Magyar Kupában. A meccs egyik érdekessége az volt, hogy a két csapat Szegeden találkozott egymással. A helyszínt figyelembe véve az már nem okozott meglepetést, hogy a lelátókon olykor a "hajrá, Szeged!" rigmus csendült fel.  A Tisza-parti stadionba kilátogató drukkerek nem láthattak gólt. Vagyis megadott gólt nem, hiszen a második félidő elején egy vitatott jelenetet hozott az összecsapás: Milanov fejelte a labdát Funsho Bamgboye elé, akinek a próbálkozását üggyel-bajjal hárította Banai a 48. percben. Ám a felvételek alapján nem biztos, hogy jó döntést hozott Karakó játékvezető, hiszen a labda elképzelhető, hogy teljes terjedelmében túlment a gólvonalon. 

Gól vagy nem gól: vitatott jelenet az Újpest-Fehérváron - videó - NB1.hu

A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek a sora az Újpest-MOL Fehérvár mérkőzéssel kezdődött meg. A meccs egyik érdekessége az volt, hogy a két csapat Szegeden találkozott egymással. A párharc első mérkőzése 0-0-s döntetlennel végződött. Pedig a második félidő elején a fehérváriak közel voltak a gólszerzéshez: Milanov fejelte a labdát Funsho Bamgboye elé, akinek a próbálkozását üggyel-bajjal hárította Banai a 48.

A sajtótájékoztatón erre a jelenetre is kitért Joan Carrillo, aki a fehérváriak sűrű menetrendje miatt is kicsit felemelte a hangját. 

"Számunkra elég komplikált most a helyzet, ahogy a mérkőzés előtt is beszéltem róla. Friss csapatok ellen játszunk sorozatban, közben mi múlt héten Debrecenben léptünk pályára, szombaton a Mezőkövesd ellen játszottunk, ma itt, Szegeden az Újpest ellen, majd jön a Ferencváros elleni rangadó és ennek a találkozónak a visszavágója. Igyekszünk kontrollálni a labdarúgók játékperceit, hiszen ilyenkor magasabb a kockázata a sérüléseknek. Azt hiszem, azoknak, akik a döntéseket hozzák a versenykiírásokról, ezeket a dolgokat figyelembe kéne venniük. A sérülés miatt amúgy is hiányzó kerettagok mellett emiatt is maradt Fehérváron néhány játékos, például Kokó vagy Elek Ákos a mai találkozó előtt. Természetesen ezzel együtt is eleget teszünk a kiírásnak. Az biztos, hogy személy szerint én mindkét sorozatban harcolok majd a végsőkig. A meccsen ma is győzelemre készültünk, voltak is helyzeteink, talán lőttünk gólt is, a lefújás után legalábbis nekem azt mondták, hogy a felvételek alapján valószínűleg bent volt a labda... Ahogy a tv-ben is mondtam a lefújás után, a hibák benne vannak a labdarúgásban minden fél részéről. A döntetlennek egyáltalán nem örülök, de most először a Ferencváros elleni bajnokira koncentrálunk, utána visszahelyezzük a fókuszt az Újpest elleni párharcra" - fogalmazott a fehérvári vezetőedző

Az biztos, hogy a Fejér megyeiek nem sokat pihenhetnek a kupacsata után, hiszen a hétvégén jön a szuperrangadó a Fradi otthonában. Amennyiben ezt a meccset elveszítik a fehérváriak, kis túlzással lemondhatnak a bajnoki címről, hiszen az FTC előnye 6 pontra duzzadna, és az sem mellékes, hogy a zöld-fehérek két mérkőzéssel kevesebbet játszottak a bajnokságban. 

Újpest-Vidi: bajnoki címet befolyásolhat a 2. félidő? - HELYSZÍNI RIPORT - NB1.hu

 

Nebojsa Vignjevics szerint az újpestiek ellentétes félidőket produkáltak. Az első játékrészben hiányolta a játékosaiból az agresszivitást, de a szünet után nagyobb nyomást helyeztek az ellenfélre.

"Két ellentétes félidőt láttam a csapatomtól. Beszéltünk arról, hogy agresszívan lépjünk fel, de az első félidőben ebből nem sok köszönt vissza. Ellenfelünkre vártunk, hogy megtegye az első lépéseket, így ők veszélyesebben is játszottak. A második játékrészben jobban próbálkoztunk, nagyobb nyomást helyeztünk a Vidire. Rögtön lett is néhány lehetőségünk. Sajnálom, hogy nem így kezdtük a meccset. Talán kicsit tartottunk tőlük, a múltkori vereség miatt. A végén megvoltak a helyzeteink, de valamiért az utolsó passznál, lövésnél megremegtek a lábak, vagy egyszerűen nem sikerültek a mozdulatok. Bízom benne, hogy a játékosaim megértik ezután a meccs után, hogy pontosan hogyan kell játszanunk, nem csak a Fehérvár, hanem minden más csapat ellen is" - nyilatkozta az újpesti tréner.

Ebből a döntetlenből erőt meríthetnek a lila-fehérek, akik idén még nem igazán tudták elkapni a fonalat. A bajnokságban 2020-ban 3 mérkőzést játszottak a fővárosiak, a mérlegük 2 vereség és 1 döntetlen. 

A párharc második mérkőzését február 19-én rendezik meg a Fehérvár otthonában. 

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés: 

Újpest FC–Mol Fehérvár FC 0–0
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1551 néző. Vezette:
 Karakó Ferenc – Tóth II. Vencel, Horváth Róbert
ÚJPEST: Banai – Pauljevics, Litauszki, Heris, Burekovic – Onovo, Nwobodo – Simon K. (Csongvai, 60.), Zsótér (Szakály P., 81.), Calcan (Perosevic, 46.) – Novothny. Vezetőedző: Nebosja Vignjevics.
MOL FEHÉRVÁR: Kovácsik – Fiola (Stopira, 63.), Muszliu, Juhász, Hangya – Pátkai, Nyári – Bamgboye, Milanov (Houri, 70.), Petrjak (Nikolics, 56.) – Futács. Vezetőedző: Joan Carrillo.
Sárga: Zsótér (3.), Petrjak (31.), Burekovic (48.), Nyári (78.)

Legfrissebb híreink