nb1.hu

Szemtől szemben: MTK-DVTK

A forduló előtt hatodik MTK közvetlen üldözőjével, a másik feljutó Diósgyőrrel csap össze.

Több szempontból is érdekes a kiesés elleni harc a labdarúgó NB I 2023/24-es kiírásában. Egyrészt a menekülőverseny a Kisvárda és a Mezőkövesd vesszőfutásának köszönhetően már most lefutottnak tűnik, másrészt – szemben a tizenkét csapatos bajnokság korábbi mintáival – a két aktuális feljutó lényegében egy pillanatig sem volt részvevője mindennek.

Az MTK és a DVTK a 28. forduló előtt a tabella két „középső” csapata, a 6. illetve a 7. helyen állnak. Idei első bajnokijukat hazai pályán az MTk nyerte 2-1-re, míg a miskolci találkozón közönségszórakoztató 3-3-as döntetlen született.

MECCSTÖRTÉNELEM

Forma

Az MTK legutóbbi fellépésén annak a Debrecennek a vendégeként győzött 2-1-re, amelynek erre az idényre mumusává is vált. A budapesti kék-fehérek ugyanis mindhárom Loki elleni bajnokin besöpörték a három pontot, így jelenleg ugyanannyi pontjuk van, mint Szrdjan Blagojevics együttesének.

A Fradi-edzővel együtt kergeti a halakat Botka Endre

A DVTK ezzel szemben már három meccs óta nyeretlen az NB I-ben. A zalaegerszegi 5-1-es vereség mindenképp a komoly, míg a hazai, Kisvárda elleni döntetlen a kisebb meglepetés kategóriákba sorolhatók. A hét közben pótolt bajnokin a Fraditól elszenvedett vereség már inkább papírforma.

„Ha a Fradi ellen kinyílsz, könnyen jöhet a harmadik, negyedik gól”

 

Kulcsemberek

Az e heti kulcsembereket a bal oldali szárnyvédő pozíciójában találtuk meg. Nemanja Antonov támadásban is hasonlóan fontos eleme az MTK játékának, mint védekezésben. A szerb balbekk 23 fellépése mellett csak négyszer hiányzott idén bajnokiról: ezalatt 10 kanadai pontot szorgoskodott össze 3 gól és 7 assziszt formájában. A Magyar Kupában 240 játékperc alatt ehhez további 2+1-et tett hozzá.

A diósgyőrieknél hasonló szerepkörben futballozik a nigériai Bitok Stephen. A miskolciak balhátvédje a múlt heti, Kisvárda elleni mérkőzésen hiányzott először csapatából, az előtt és után 2189 játékperc került a lábaiba. Folyamatosa felfutásaival állandó veszélyforrás az ellenfél számára. Az eddigiek során egy gól mellett hat asszisztot termelt.

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC