nb1.hu

„Ha a Fradi ellen kinyílsz, könnyen jöhet a harmadik, negyedik gól”

A diósgyőri gólszerző szerint fontos volt, hogy hátrányban is szervezettek maradjanak.

Az FTC a DVTK 2-1-es legyőzésével 11 pontosra növelte előnyét a tabellán, így hat fordulóval a vége előtt a zöld-fehérek fél kézzel már megmarkolták a bajnoki serleget. A találkozó után a Diósgyőr gólszerzője, Rudi Pozeg Vancas értékelt az újságíróknak a vegyes zónában.

„Nagyon rosszul kezdtük a meccset, már az első percben gólt kaptunk. Ha ez történik, utána még inkább nehéz egy olyan ellenféllel szemben játszani, mint a Ferencváros. A szünetben igyekeztünk a pozitívumokról beszélni, és jól is jöttünk ki a második félidőre. Sikerült gólt szereznünk, de sajnos a Fradi nagyon jól birtokolta a labdát, és kevés teret engedett nekünk” – foglalta össze a meccset a szlovén játékos.

„Nem vagyunk elégedettek, hiszen veszítettünk. Védekezésben jó teljesítményt nyújtottunk, támadásban viszont még vannak elemek, amikben javulnunk kell. A Ferencváros ellen nem mondhatjuk, hogy ez rossz eredmény, de futballistaként mégiscsak csalódott vagyok a vereség miatt” – folytatta.

A Fradi az első félidőben számos komoly lehetőséget dolgozott ki, Varga Barnabás pedig már az első percben gólt szerzett. Pozeg Vancas szerint ez a DVTK meccstervét is gyorsan megváltoztatta. „Egy Ferencváros szintű ellenféllel szemben egyet tehetsz: megpróbálod sokáig kihúzni kapott gól nélkül, véded a területeket, és vársz arra az egy bizonyos lehetőségre. Aztán ha sokáig tudsz jól védekezni, a nagy csapatok idegesek lesznek és ezt kell megpróbálni kihasználni. Most sajnos nagyon gyorsan gólt kaptunk, így azonnal változtatni kellett azon, amit elterveztünk” – mondta.

Varga Barnabást nem sokáig tudta tartani a diósgyőri védelem (Fotó: Farkas Zsolt)

A második félidőre a játék képe megváltozott, az FTC kevesebb ziccert tudott kialakítani. A Diósgyőrnek a szépítés is összejött, 2-1-nél pedig kapufája is volt a piros-fehéreknek.

„A vezetőedző azt mondta, folytassuk, amit eddig, mert ha a Fradi ellen kinyílsz, könnyen jöhet a harmadik, negyedik gól. Igyekeztünk szervezettek maradni, és vártunk a lehetőségekre, de sajnos a Ferencváros a második félidőben is jól játszott, így ma nagyon nehéz dolgunk volt” – emlékezett vissza a félidei utasításokra a vendégek gólszerzője.

Bár a Diósgyőrből sokat kivett a mai találkozó, sok idejük nem lesz pihenni, hiszen hétvégén újra Budapesten vendégszerepelnek. „Az egész csapat nagyon fáradt, de a jobbik arcunkat mutattuk, jó teljesítményt nyújtottunk a Fradi ellen. Lesz még egy meccsünk ellenük az idényben, remélem, hogy azon jobb eredményt tudunk elérni. Ami a hétvégét illeti, az MTK figyelemre méltó csapat, kifejezetten jó futballt játszanak. Több lehetőségünk lesz ellenük, mint amennyi ma volt, de fókuszáltnak kell lennünk. Az elmúlt néhány mérkőzésen akadtak gondjaink a gólszerzés terén, bízom benne, hogy ez a hétvégén megváltozik” – fogalmazott Pozeg Vancas.

A Diósgyőr vasárnap délután lép pályára az MTK otthonában. A két feljutó harmadszor találkozik az idei szezonban. Az őszi, budapesti bajnokit 2-1-re az MTK nyerte, míg decemberben, Miskolcon 3-3-as döntetlen lett a vége.

 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC