nb1.hu

Szemtől szemben: MTK-DVTK

A forduló előtt hatodik MTK közvetlen üldözőjével, a másik feljutó Diósgyőrrel csap össze.

Több szempontból is érdekes a kiesés elleni harc a labdarúgó NB I 2023/24-es kiírásában. Egyrészt a menekülőverseny a Kisvárda és a Mezőkövesd vesszőfutásának köszönhetően már most lefutottnak tűnik, másrészt – szemben a tizenkét csapatos bajnokság korábbi mintáival – a két aktuális feljutó lényegében egy pillanatig sem volt részvevője mindennek.

Az MTK és a DVTK a 28. forduló előtt a tabella két „középső” csapata, a 6. illetve a 7. helyen állnak. Idei első bajnokijukat hazai pályán az MTk nyerte 2-1-re, míg a miskolci találkozón közönségszórakoztató 3-3-as döntetlen született.

MECCSTÖRTÉNELEM

Forma

Az MTK legutóbbi fellépésén annak a Debrecennek a vendégeként győzött 2-1-re, amelynek erre az idényre mumusává is vált. A budapesti kék-fehérek ugyanis mindhárom Loki elleni bajnokin besöpörték a három pontot, így jelenleg ugyanannyi pontjuk van, mint Szrdjan Blagojevics együttesének.

A Fradi-edzővel együtt kergeti a halakat Botka Endre

A DVTK ezzel szemben már három meccs óta nyeretlen az NB I-ben. A zalaegerszegi 5-1-es vereség mindenképp a komoly, míg a hazai, Kisvárda elleni döntetlen a kisebb meglepetés kategóriákba sorolhatók. A hét közben pótolt bajnokin a Fraditól elszenvedett vereség már inkább papírforma.

„Ha a Fradi ellen kinyílsz, könnyen jöhet a harmadik, negyedik gól”

 

Kulcsemberek

Az e heti kulcsembereket a bal oldali szárnyvédő pozíciójában találtuk meg. Nemanja Antonov támadásban is hasonlóan fontos eleme az MTK játékának, mint védekezésben. A szerb balbekk 23 fellépése mellett csak négyszer hiányzott idén bajnokiról: ezalatt 10 kanadai pontot szorgoskodott össze 3 gól és 7 assziszt formájában. A Magyar Kupában 240 játékperc alatt ehhez további 2+1-et tett hozzá.

A diósgyőrieknél hasonló szerepkörben futballozik a nigériai Bitok Stephen. A miskolciak balhátvédje a múlt heti, Kisvárda elleni mérkőzésen hiányzott először csapatából, az előtt és után 2189 játékperc került a lábaiba. Folyamatosa felfutásaival állandó veszélyforrás az ellenfél számára. Az eddigiek során egy gól mellett hat asszisztot termelt.

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC