nb1.hu

Elárulta az MTK vezetőedzője, hogy melyik kifejezést nem szereti használni, ha értékel

Meg kellett bontani a Kecskemét csapategységét.

Az MTK megérdemelten győzte le 1-0-ra a Kecskemétet, amit Szabó István, a KTE edzője is elismert. A kék-fehéreknek nagyon fontos volt ez a győzelem, mert eddig még nem nyertek, és a válogatott szünet előtt még két nehéz meccs vár rájuk. Az első siker után Horváth Dávid vezetőedzővel beszélgettünk.

Hogyan élte át az elsőt?
A csapat már az elmúlt hetekben is keményen és alázatosan dolgozott. A hétköznapjaink nyugodtan zajlottak, ez adta meg azt az alapot, hogy lépésről lépésre haladjunk, és minél hamarabb megszerezzük az első győzelmünket. Ugyanazt a csapatmunkát láttam a Kecskemét ellen, mint az előző időszakban, ami elengedhetetlen volt a mostani sikerhez. Az első félidőben akadtak problémáink. A taktikai elképzelésünk lényege az volt, hogy semlegesítsük a Kecskemét csapatkohézióját, hogy ne tudjanak hatékonyan játszani ellenünk. Az első félidő utolsó negyedórájában ez sikerült is. A szünetben még tovább finomítottunk ezen, hogy elkülönítsük a csapatrészeiket. Úgy érzem, a második félidőben már stabilabban futballoztunk. Persze ehhez az is kellett, hogy elöl is megmutassuk magunkat, volt kapufánk, jól eltalált lövésünk, ami kis szerencsével góllá érett, így a nehéz meccset a javunkra fordítottuk.

Mi volt pontosan az a tényező, ami miatt az MTK felül tudott kerekedni a Kecskemét csapategységén?
Ez egy összetett kérdés. A Kecskemétet azért tartjuk jó csapatnak, mert az egyéni teljesítményekkel emelik a csapatuk színvonalát. Nekünk is ez kell, hogy az egyéni hozzájárulásokkal jobb összteljesítményt produkáljunk. Ez az összeszokottság és az összedolgozás eredménye. Most ez megvolt nálunk. Nagyon örvendek, hogy csapatként is jól működtünk a lila-fehérek ellen.

Fotó: MTK Budapest

Szabó István azt is elmondta rögtön a meccs után, hogy nem tudja pontosan, hogy az MTK nyomása vagy saját hibáik miatt nem tudták birtokolni a labdát és építkezni a támadásaikban.
A taktikai elképzelésünk alapja az volt, hogy hatástalanítsuk a csapatrészeiket. Az volt a célunk, hogy játékosaikat elszigeteljük egymástól, hogy ne tudjanak összedolgozni adott szituációkban, legyen szó akár a szélekről, akár a középről. Próbáltunk olyan taktikai elemeket alkalmazni, amelyek erre alkalmasak voltak. Fontos volt, hogy szétszedjük az ellenfelünket, akár nálunk volt a labda, akár védekeznünk kellett. Ennek az volt az alapja, hogy megnyújtsuk a Kecskemétet, mert csak így tudtuk irányítani a játékát. Örülök, hogy a meccsen megvalósult az, amit elterveztünk és tudatosan végrehajtottunk.

Sportember módjára nem említette, hogy megérdemelten győztek…
A megérdemelt szót ritkán használom (közbevágtunk, hogy mi viszont fogjuk, Horváth Dávid válasza egy mosoly volt – a szerk.), mert ami a pályán történik, amit az eredményjelző mutat a lefújáskor, azt írják be a jegyzőkönyvbe. De igen, megérdemelte a csapat a sikert, mert az előző meccseken is voltak már erre utaló jelek. Viszont nem szeretném, ha kifogásokat keresnénk, ha megérdemelnénk a győzelmet, de mégsem érjük el. Most sem fogom ezt mondani a csapat előtt, mert tovább kell dolgoznunk a következő győzelemért. Megvan az első siker, a következő kihívás a Debrecen elleni meccsünk lesz, majd fogadjuk a Diósgyőrt. Lehet, hogy elcsépelt, amit mondok, de valóban nincsenek könnyű meccsek, mert minden ellenfelünket tisztelnünk és alaposan felkészülnünk kell. Nekünk viszont az a legfontosabb, hogy egyensúlyt teremtsünk minden szinten, legyen szó akár a keretről, akár a csapategységről, akár a pályán mutatott játékról. Ez most megvan, ez az alap, innen tudunk lépésről lépésre fejlődni. Így tudjuk elérni a célunkat, hogy stabilizáljuk az élvonalbeli helyünket. Ezt mondtam az első bajnokink előtt és ugyanezt mondom a negyedik után is.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC