nb1.hu

A fájó vereség után, fontos szegmensben kapott dicséretet Zsótér Donát

Elismerés a győztes csapatnak!

Szabó István, a KTE vezetőedzője elismerte, hogy megérdemelten győzött az MTK (1-0) a csapata ellen szombaton a Hidegkutiban. A találkozó lefújása után az NB1.hu azt is megkérdezte a szakvezetőtől, hogy mi a véleménye Zsótér Donátról, aki első alkalommal lépett pályára a Kecskemét játékosaként.

Nem úgy indult a meccs, hogy vereséget szenvednek.
Több szakaszra bontanám a mérkőzést. Jól kezdtünk, nagyon elégedett voltam a csapatom teljesítményével az elején. Visszaszorítottuk az MTK-t, voltak szögleteink, szabadrúgásaink. Egy idő után érthetetlen módon elkezdtünk hibázni, és a hazaiak átvették az irányítást. Nagyon vártam a szünetet, hogy tudjunk korrigálni. Pontatlanok lettünk, keveset birtokoltuk a labdát. Nagyon hiányzott a kreativitás a játékunkból. Emlékeim szerint Kiss Bencétől láthattuk csak azt, hogy kicselezett két védőt, és ebből lett egy lehetőségünk szemben a kapussal. A meccs többi része viszont arról szólt, hogy kevés helyzetet tudtunk kialakítani. Egy idő után már Zsótér Donát, Horváth Krisztofer és Tóth Barna is fent volt a pályán. Viszont hiányoztak a minőségi beadások, bejátszások a szélekről. Végig rapszodikusnak éreztem a csapatomat. Egy lövés döntötte el a meccset, amibe Szuhodovszki Soma beleért és így irányt változtatott. Ez Murphy törvénye volt, mert hiába toltuk fel a védelmet, nem tudtunk veszélyesek lenni a magas labdákból. Gratulálok az MTK-nak, mert tényleg egygólos mérkőzés volt, igaz, ellenfelünknek még egy kapufája is volt. Megérdemelten nyerte meg a hazai csapat a találkozót. Csalódott vagyok, mert nagyon sok szurkolónk elkísért minket, és többet vártam volna a játékosaimtól. Természetesen visszanézzük majd a meccset, hogy mi okozta a passzhibáinkat és egyéb pontatlanságainkat: az MTK nyomása vagy saját hibáink miatt voltak-e. Az viszont biztos, hogy nem játszottunk jól.

Fotó: Kecskeméti TE

Miért cserélt kétszer duplán? Mit kért ekkor az újonnan beállóktól?
Horváth Krisztofer és Zsótér Donát tükör szélsőként játszottak, az volt a cél, hogy befelé cselezzenek és lőjenek kapura, de ez nem jött össze. Mögöttük fel kellett volna futniuk a szélső védőknek, akiknek le kellett volna játszaniuk a labdákat vagy létszámfölényeket kellett volna kialakítaniuk. Ekkor már Tóth Barna is fent volt, aki remekül érkezik a beadásokra, de ebből sem tudtunk sok lehetőséget kialakítani.

Zsótér Donát ezen a héten csatlakozott a Kecskeméthez. Rögtön bizonyítási lehetőséget kapott csereként, de mikor lesz képes végigjátszani egy meccset?
A nyáron nem tudott rendszeresen edzeni, személyi edzővel készült sokat, de az nem éri el azt a szintet, ami elvárható lenne. Viszont több mint kétszáz NB I-es és legalább nyolcvan NB II-es mérkőzésen szerepelt már. Hamarabb alkalmazkodik a szervezete, mint azt sokan gondolnák. Jelenleg úgy látjuk, de majd az adatokat elemezzük, hogy egy félidő vagy legalább huszonöt-harminc perc benne van. Jó tempóval lépett be, csapatemberként játszott, ami mindenképpen pozitívum. Nagyon fontos a mi játékunkban, hogy csapatként teljesítsünk jól. Egy-egy mérkőzést eldönthet egy-egy játékos, de a bajnokság végén csapatként kapunk minősítést a helyezés alapján.

Meglepte a hazai csapat játéka?
Az eddigi meccsei megmutatták, hogy az MTK erős a gyors átmenetekben. Megvannak azok a játékosai Bognár István és Kata Mihály személyében, akik jól játsszák meg a labdákat. Mint már mondtam, sok hibával játszottunk, ezért nehéz volt az átmeneteket megállítanunk. Nem akartunk a harmadik fordulóban még öt védővel védekezni. Amikor ez történt, az azért volt, mert az MTK ránk kényszerítette az akaratát. Az elején még működött, hogy fent védekeztünk, ott is akartunk játszani, így is akarunk játszani a legtöbb esetben. Viszont van, hogy másképpen alakul, mert az ellenfél is ott van a pályán és van, hogy jobban játszik nálunk. Ez benne van a labdarúgásban. Kreatív, jó játékosokból áll az MTK, minden csapatrészben vannak kiemelkedő képességű játékosai, akik válogatottak is voltak vagy vannak, akik meghatározóak tudnak lenni: elég Stieber Zoltánra, Németh Krisztiánra, Bognár Istvánra, Kádár Tamásra vagy Demjén Patrikra gondolni. Van tartalma az MTK-nak, nem is beszélve a nagyon ügyes fiatal játékosairól. De akkor is fáj a vereség, mert ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor legalább a döntetlenre rászolgálhattunk volna, de ismétlem: a hazai csapat megérdemelte a három pontot.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC