Szurkolók fenyegetik a Vidihez igazoló Petrjakot – megszólalt az ügynöke - NB1.hu
Magyar focihírek
minden mennyiségben
NB2 logó
NB3 logó
Ivan Petrjakszurkolókfenyegetőzésügynökeátigazolási hírekFerencvárosMOL Vidi FC

Szurkolók fenyegetik a Vidihez igazoló Petrjakot – megszólalt az ügynöke

Simon Zoltán - 2019. május 07. kedd 10:49
Elképesztő állításokat fogalmazott meg a menedzser.
Kép forrása: Montázs: vgolos.com.ua
Az utóbbi napokban nagy vihart kavart Ivan Petrjak átigazolási ügye. Az ukrán labdarúgó a Ferencvárostól a MOL Vidihez igazol. A kacifántos transzferről Petrjak ügynöke, Ivan Pirozhenko komoly vádakat fogalmazott meg a Ferencvárossal és Orosz Pállal szemben.
 
Továbbra sem csitulnak az indulatok Ivan Petrjak klubváltása miatt. Mint ismeretes, az ukrán légiós a Vidihez igazol a nyáron. Az FTC részéről mindenki arról beszélt, hogy nem volt korrekt a játékos, mert csak a pénz miatt választotta a legnagyobb szakmai riválist, Ivan Pirozhenko viszont, aki Petrjak ügynöke, egészen más dolgokról nyilatkozott Ukrajnában. És most ismét megszólalt, méghozzá az M4 Sportnak.
 

Elhagyja a Fradit az egyik legjobbja a Vidi miatt - NB1.hu

Elhagyja a Fradit az egyik legjobbja a Vidi miatt

Pirozhenko megjegyezte, már egy évvel ezelőtt, Fradiba igazolása előtt „nagyon érdekes történetük volt” a zöld-fehérekkel.
 
„Rengeteg kérője volt. A Ferencváros először más ügynökökön keresztül próbálta megszerezni. Miután ez nem sikerült, írtunk Orosz Pálnak, hogy mi szeretnénk képviselni a játékost, velünk vegye fel a kapcsolatot. Ez után nagyon gyorsan, három nap után meg is kötöttük a szerződést” – emlékezett vissza.
 
Hozzátette, nem fekete-fehér a szituáció, nem arról kell beszélni, hogy Petrjak szereti-e a pénzt vagy nem, ugyanis ennél sokkal összetettebb a kérdés, ráadásul ez nem egynapos történet, egy éve húzódik.
 
„Egyszerűen nem értem a Fradit, hogy miért fordította ezt szemeteskukává. Ezt nekünk kellett volna megbeszélnünk, ehelyett most itt kell lennem, és magyarázkodnom kell” – fogalmazott Pirozhenko, aki megköszönte Sergei Rebrov munkáját, hiszen a vezetőedzőn érezte a szándékot.
„Ő volt talán az egyetlen, aki tényleg szerette volna, hogy Petrjak a Fradinál maradjon. Elment a Sahtarhoz, felvette a kapcsolatot a klubvezetéssel, Ivannal és velem is. Nekem a legfontosabb az ügyfelem igénye. Egy éven keresztül próbáltuk a Ferencvárossal véglegesíteni a transzfert. Mindannyian tudták, hogy kölcsönbe jött, bár lehet, a vezetőség nem tudta, mit jelent, hogy kölcsön, és hogy mit kell ilyenkor csinálni. Kell, hogy legyen kapcsolatunk, és nem a hátunk mögött, más ügynökökön keresztül megkeresni a Sahtart. Mi az utolsó napig vártuk a tényleges lépéseket a Fradi részéről.”
 
Két hónappal ezelőtt megkeresték a zöld-fehérek sportigazgatóját, Hajnal Tamást, és azt kérték, hogy ne a hátuk mögött folytassanak tárgyalásokat a támadó jövőjét illetően.
 
„Viszont a tétlenséggel rákényszerítettek minket, hogy más utakat keressünk, merthogy gyakorlatilag kényszerhelyzetben voltunk, hiszen egy profi focistának lehet, hogy egy nap vagy egy év múlva vége a karrierjének.”
 

Keményen visszaszólt a Fradinak a Vidihez távozó Petrjak ügynöke - NB1.hu

Üzent Kubatov Gábornak is. 

Pirozhenko elárulta, a Fradi nem sokkal a játékos érkezése után már ajánlatot tett egyszer érte a Sahtarnak, de az ukrán klub nem fogadta azt el. Ezután arra kérték a csapatot, hogy tegyenek ismét ajánlatot, hiszen Petrjak is maradni szeretne, ehhez képest télen három játékost igazoltak a pozíciójára, és nem tettek semmit a labdarúgó megtartásáért.
 
A játékosügynök cáfolta, hogy ügyfelének túl magas igényei lettek volna, hiszen fizetését tekintve így is jelentős visszalépés volt ferencvárosi szerződése, ráadásul kulcsembere volt a bajnoki címet szerző együttesnek, tehát megszolgálta az árát.
 
„Amikor tárgyalásokat kezdtünk, nagyon kis emelésbe is belementünk volna, mert Ivan boldog és elégedett volt. De a Fradi hozzáállása és tétlensége késztetett minket arra, hogy egy másik megoldás után nézzünk. Amikor léptek, nekünk már három-négy ajánlatunk volt.”
 
Ivan Pirozhenko az FTC vezérigazgatóját, Orosz Pált is kritikával illette. Egyrészt azt nehezményezte, hogy mindössze kétszer vette fel velük a kapcsolatot: először a szerződés aláírásakor, másodjára pár napja, de akkor sem őt, hanem Petrjakot kereste egy egyszavas üzenet formájában.
 
„Írt Ivannak egy sms-t azzal az üzenettel, hogy >>Tényleg?<< Ennyi volt a kapcsolatunk Orosz Pállal. Úgy gondolom, hogy ha egy klub szeretne egy focistát, akkor valahogy másképpen kell hozzáállni. Kell, hogy legyen kapcsolatunk, és nem a hátunk mögött, más ügynökökön keresztül ajánlatot tenni a Sahtarnak. Mert persze meg lehet állapodni a Sahtarral, de ott van egy harmadik fél is, maga a focista” – így Pirozhenko, aki hozzátette, nem érzi túlzónak Petrjak fizetési igényeit, hiszen több Fradi-játékos jelenleg is többet keres, mint amennyit ők kértek.
 

Fradi-Vidi rivalizálás: elképesztő fizetésekről írnak - NB1.hu

Petrjak-ügye robbantotta ki az újabb háborút. 

„A legfontosabb üzenetem az, hogy egy ilyen klub, ilyen hatalmas történelemmel nem viselkedhet így, mert minden a váláskor derül ki. Amikor nősülnek, akkor mindenki nagyon boldog, a váláskor derül ki, milyenek a felek. Azt hiszem, láttuk a Ferencváros valódi arcát, Orosz Pál valódi arcát és ő is a szurkolóknak üzent, nem nekünk. Gyakorlatilag ezzel igazolja a saját tétlenségét.” – mondta Pirozhenko, majd hozzátette: „Most például fenyegeti Ivant és fenyegeti Ivan feleségét, aki nemsokára szülni fog. Orosz Páltól kérdezném: Neki van gyereke? Hogy engedhet meg magának ilyen dolgokat, ilyen durva dolgokat, amiket írnak, ahogy Ivan felesége irányába megnyilvánulnak.”
 
A játékosügynök kitért a már említett fenyegetésekre is: „A szurkolók írnak, a szurkolók fenyegetőznek és ezt a provokációt Orosz Pál kényszerítette ki. Szerinte Ivan csak pénzt akar, Ivan egy áruló, pedig nem erről van szó. Egy éven keresztül írtunk, telefonáltunk. Négy nappal ezelőtt is azt mondta Ivan, hogy csináljatok valamit, mert én szeretnék itt maradni, de minden egyes történetben van egy csúcspont, amikor döntést kell hozni, amikor van egy ultimátum az egyik oldalról: igen vagy nem?” – mesélt az átigazolási procedúra legfőbb előzményeiről és utolsó pillanatairól Pirozhenko.
 
Orosz Pál és a drukkerek szerepéről az elmérgesedett helyzetben még a következőket mondta Petrjak ügynöke: „Más interjút én nem láttam. Üzeneteket és interjút én csak egy oldalról láttam, egy embertől. Ha a szurkolók szerettek volna valamilyen végkövetkeztetést levonni, akkor meghallgatták volna a mi helyzetünket, pozíciónkat, a Ferencváros helyzetét és abból döntöttek volna.”
 

Petrjak a Vidiben: most a Fradi sportigazgatója mondta el a magáét - NB1.hu

Igen komoly vádakra kellett reagálnia. 

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
2019. 05. 21. 21:13

Böde átigazolása: fontosat mondott a menedzsere

Csak két csapat létezik a támadónak.
2019. 05. 21. 21:00

Az MTK-val kiesett a ZTE-vel feljutott a magyar válogatott

Egymás után harmadszor érte el a bravúrt.
2019. 05. 21. 20:09

Maradok a Honvéd szurkolója – interjú a Svájcba távozóval

Ígért valamit a kupadöntőre.
2019. 05. 21. 18:34

Marco Rossi szűkítette a válogatott keretét

Három játékos került ki, bejelzett Gulácsiék csapata.
2019. 05. 21. 20:36

Játékoskeretben történő nagy változásokat ígért a szakmai igazgató

Új csapatot építenek.
2019. 05. 21. 12:50

ETO: új edző után több új játékos is aláírt, távozók is vannak

Kondás és Feczkó is jelölt volt a posztra.
2019. 05. 21. 20:43

Megamardt az esély a feljutásra - reakciók

Felvették a versenyt a bajnokaspiránssal.
2019. 05. 21. 13:38

Már csak 1 pontra az éllovastól - gólok története

Több, mint 1 órát játszottak 10 emberrel.
2019. 05. 21. 18:27

Loki: eldőlt Tőzsér sorsa

Hivatalos bejelentés.
2019. 05. 21. 18:07

Lipcsei csapatától igazolt kapust a Vidi

Hivatalos bejelentés.
2019. 05. 21. 09:59

Nagy szavakkal mutatkozott be az ETO új vezetőedzője

Nem egyedül érkezik.
2019. 05. 20. 21:55

Bemutatta új vezetőedzőjét a Győr

Nincs meglepetés.
2019. 05. 21. 10:47

Amikor a gyerekkori haverok az NB III-ban csapattá válnak

Csodás szavak.
2019. 05. 20. 18:38

Elképesztő edzői nyilatkozat a feljutásra esélyesnél

Egészen egyedi részletet értékelt!
2019. 05. 21. 16:56

Edzőkre sújtott le keményen a Fegyelmi Bizottság

A testület legújabb ítéletei.
2019. 05. 21. 16:46

DVTK: profi szerződést kapott a tehetséges magyar

Hivatalos bejelentés.
2019. 05. 21. 13:45

Muszbek a nézőszámokról: "Majdnem és kizárólag a Ferencvárosnak köszönhető"

Tartalékok vannak a szurkolói létszámot és a bevételt illetően.
2019. 05. 21. 13:17

Puskás Akadémia: Komjáti utódja és a 700 ezres igazolás

Állítólag már aláírt a román élvonalból érkező.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Ferencvárosi TC74
2MOL Vidi FC61
3DVSC51
4Budapest Honvéd49
5Újpest FC48
6Mezőkövesd Zsóry FC44
7Puskás Akadémia FC40
8Paksi FC39
9Kisvárda Master Good38
10DVTK38
11MTK Budapest34
12Szombathelyi Haladás30
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!