Petrjak a Vidiben: most a Fradi sportmenedzsere mondta el a magáét - NB1.hu
Magyar focihírek
minden mennyiségben
NB2 logó
NB3 logó
Iban PetrjakHajnal tamásFerencvárosMOL Vidi FCátigazolási hírek

Petrjak a Vidiben: most a Fradi sportmenedzsere mondta el a magáét

Simon Zoltán - 2019. május 07. kedd 13:15
Igen komoly vádakra kellett reagálnia.
Mint pár órája jeleztük, a Vidihez igazoló Ivan Petrjak ügynöke kemény nyilatkozatott adott az M4 Sportnak játékosa Vidihez történő igazolása kapcsán. Homlokegyenest mást állított a sztoriról, mint amit eddig az FTC kommunikált, de azt is megjegyezte, hogy a Fradi vezetők szavai miatt az ukrán légióst a szurkolók fenyegetik.
 
A menedzser után a Fradi képviseletében Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportmenedzsere is megszólalt az M4 Sporton, természetes, hogy ennek a nyilatkozatról is beszámolunk.
 
„Két fél van, akiket figyelembe kell venni: az egyik a játékosnak a klubja, a másik a játékos ügynöksége. Ahhoz, hogy mi a klubjával meg tudjunk egyezni, ahhoz nincs szükségünk az ügynökére. Ugyan ők szeretnék ilyenkor mindig, hogy vonjuk be őket, hogy ők mindent el tudnak intézni, csak rajtuk keresztül lehet a másik klubbal megegyezni. Ők próbálják a saját kezükben tartani az irányítást. Mi viszont klubként annyira határozottak és erősek vagyunk, hogy mi szeretünk közvetlenül a klubbal tárgyalni, ami ebben a folyamatban is végig jelen volt. Szerhij Palkin úrral, aki a Sahtar ügyvezető igazgatója mind emailben mind telefonon hosszabb időn keresztül egyeztettünk és el is értünk a megegyezéshez, ehhez nincsen szükségünk a játékos ügynökére” – mondta a Hajnal Tamás, akinek a vezetésével tárgyalásban állt a két klub.
 
A Fradi sportigazgatója indokolatlannak érzi, hogy Petrjak ügynöke egyéves időszakról beszélt az üggyel kapcsolatban: „Az ügynök említette, hogy >>egy éven keresztül<<, de egy éve került a játékos hozzánk kölcsönbe. Az nem szokás, hogy egy hónappal később már ajánlatot tesz egy klub egy hosszabb távú szerződéssel kapcsolatban. Mi ezt nagyon időben, már az ősz folyamán megtettük, írásban is jeleztük a Sahtar számára. Ott először még nagyon eltérőek voltak az álláspontok, az igények a Sahtar részéről, ezért is volt, hogy megszakadtak ezek a tárgyalások, ami teljesen normális egy ilyen folyamat során. Mi Ivannak mindig jeleztük, hogy számolunk vele és azon leszünk, hogy megoldást találjunk. Természetesen a kereteinken belül és amit még ésszerűnek tartunk. Mindig kommunikáltuk, hogy nem fogunk tenni olyan ajánlatot, amelyet esetleg nem tudnánk vállalni.”
 

Szurkolók fenyegetik a Vidihez igazoló Petrjakot - megszólalt az ügynöke - NB1.hu

Elképesztő állításokat fogalmazott meg a menedzser. 

A tárgyalások tavasszal fordultak célegyenesbe, azonban az ügynökség részéről a Fradi számára elfogadhatatlan ajánlat hangzott el: „Körülbelül két hónapja komolyra fordultak a tárgyalások, akkor viszont az ügynökség részéről olyan számok hangzottak el, amelyekre mi mondtuk, nem tudunk és nem is szeretnénk versenyezni” – mondta Hajnal. Hozzátette, a lehető legjobb ajánlatot tették meg a labdarúgó számára, amellyel a legjobban fizetett Fradi-játékos lett volna – cáfolva ezzel a játékosügynök szavait.
 
Hajnal Tamás arra is kitért, hogy Petrjak ügynöke, Ivan Pirozhenko sokat támadta az M4 Sportnak adott interjúban Orosz Pál klubigazgatót: „Ezzel az egész Ferencvárost támadja, ez nem egyszemélyes klub, hanem mi közösen döntünk el mindent és közösen cselekszünk. Szerintem amit ő (Pirozhenko) is említett, hogy Ivan jól teljesített ez ennek is volt köszönhető. Egy olyan környezetben játszott, ahol a teljes bizalmat érezhette a vezetőedző, a klub és a játékostársak részéről. Ez hozzájárult ahhoz, hogy a karrierjében most tudott egy ugrást tenni és mi is hajlandóak voltunk a jelenlegi fizetésének majdnem a kétszeresét ajánlani neki, ezzel is mutatva, mennyire bízunk benne, mennyire szeretnénk továbbra is a csapatban tartani.”
 
„Volt két ajánlat. Más külföldi ajánlatok nem voltak, itt a Vidi és köztünk dőlt el a verseny. Én azt mondom, a játékos kezében van mindig a végső döntés, felnőtt emberről beszélünk. Ivan 25 éves, tudja, milyen fontos döntés ez az életében, biztos vagyok abban, hogy ő hozza ezt meg, legalábbis nagyon nagy szerepet játszik benne.”
 

Fradi-Vidi rivalizálás: elképesztő fizetésekről írnak - NB1.hu

Petrjak-ügye robbantotta ki az újabb háborút. 

A sportmenedzser a Vidi ajánlatával kapcsolatban elmondta, horribilis összeg volt, amellyel nem tudtak versenyezni, az ultimátum időpontját pedig kifogásolta: „Pont a derbi előtti délután. Kora reggel én még a játékossal ültem, mondtam neki, nyugodtan gondolja át, fontos mérkőzés jön, ne érezze magát nyomás alatt, hanem a hétvége után majd leülünk újra. Ehhez képest néhány órával később a Sahtartól kellett megtudnunk, hogy egy aláírt szerződést kaptak a játékostól, ami tényleg sokként ért minket.”
 
„Szerintem nem jó, ha a két rivális egymástól próbálja elvenni a jó játékosokat. Szerintem a közös cél a magyar labdarúgás érdekében mindenképpen az, hogy két erős csapatunk legyen, de ha a nemzetközi focit nézzük, ilyen előfordul.”
Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
2019. 06. 26. 21:11

Külföldi védőt tesztel a Honvéd

Próbajátékon győzheti meg a szakmai stábot.
2019. 06. 26. 20:18

Javított a Vidi: beszámoló a szerdai edzőmeccsekről-folyamatosan frissül

Megszakadt a Fradi sorozata.
2019. 06. 26. 17:55

Loki: bejelentést tettek a válogatott keretébe bekerülő játékosról

Eddig 115 NB I-es meccsen jutott szóhoz.
2019. 06. 26. 17:02

Puskás Akadémia: három tehetség sorsáról döntöttek

Folytatódik az építkezés Felcsúton.
2019. 06. 26. 17:32

Fiatal játékossal bővült a Vasas kerete

Hároméves szerződést kapott a tehetség.
2019. 06. 26. 15:33

Békéscsaba: búcsút intett a rutinos játékos

Nagy változások vannak a lila-fehér klubnál.
2019. 06. 26. 18:32

Kulcsemberek maradnak a fővárosi klubnál

Öt játékossal is dűlőre jutottak.
2019. 06. 26. 16:46

Edzőt váltott a második helyen végző csapat

Zalaegerszegről érkezett az új mester.
2019. 06. 26. 14:44

Ez a gárda csábítja a diósgyőri közönségkedvencet

Komoly lehetőség kapujában áll.
2019. 06. 26. 14:03

Egzotikus helyre kerülhet a Loki húzóembere

Zajlanak a tárgyalások.
2019. 06. 26. 10:40

Gyirmót: újabb rutinos futballista érkezett

Komoly tapasztalattal rendelkezik a játékos.
2019. 06. 26. 09:09

Vasas: eldőlt a kulcsember sorsa

"Felavatták" az új stadiont is.
2019. 06. 26. 12:38

Elveszítheti egyik kulcsemberét az ezüstérmes

Osztályt léphet a futballista.
2019. 06. 25. 12:28

Pisont Paksról kapott edzőt

Hamarosan újabb szakember csatlakozik a stábhoz.
2019. 06. 26. 13:11

Valóban komoly veszteség éri a Lokit!

Igaznak bizonyultak a pletykák.
2019. 06. 26. 11:36

Fővárosi riválistól igazolna az Újpest

Ő lehet a lila-fehérek második igazolása.
2019. 06. 26. 10:59

Eldőlt, hol folytatja a magyar válogatott labdarúgó

Tiszta víz került a pohárba.
2019. 06. 26. 10:05

Újabb külföldi futballistával erősített a Fradi

A védelemben lesz bevethető a válogatott játékos.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Ferencvárosi TC74
2MOL Vidi FC61
3DVSC51
4Budapest Honvéd49
5Újpest FC48
6Mezőkövesd Zsóry FC44
7Puskás Akadémia FC40
8Paksi FC39
9Kisvárda Master Good38
10DVTK38
11MTK Budapest34
12Szombathelyi Haladás30
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!