Fradi-Vidi rivalizálás: elképesztő fizetésekről írnak

Petrjak-ügye robbantotta ki az újabb háborút.

Forrás:

Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is zajlik a csata a két élcsapat, az FTC és a Vidi között. A rivalizálás tetőfokára hágott, amikor a minap kiderült, hogy Ivan Petrjak, aki a Sahtar kölcsönjátékosaként szerepelt a zöld-fehéreknél, a fehérváriakhoz igazol(t). A Fraditól azt kommunikálta eddig minden megszólaló, hogy az ukrán légiós kizárólag a nagyobb fizetés miatt választotta a riválist, míg az ügynőke azt állítja, hogy az FTC hezitált túl sokáig.
 
Azt, hogy melyik félnek van igaza, mindenki klubhovatartozás alapján ítéli meg.
 
A kialakult helyzettel a Blikk is nagy terjedelemben foglalkozik. A lap több játékossal kapcsolatban közli, hogy mennyi fizetést kaphatnak a két klubnál, ám fontos hangsúlyozni, hogy ezek nem hivatalosan, a Fradi és a Vidi által közölt összegek, mert egyik klubnak sem szokása a bérezésről nyilatkozni.
 

null

null

A Blikk szerint Petrjak havi 50 ezer eurót (16,1 millió forint), évente 600 ezer eurót (194 millió forint) keres majd új csapatában. Huszti Szabolcsról azt állítja az újság, hogy a fizetése elérheti a havi 15-16 millió forintot, ám ezt az összeget már korábban cáfolták a fehérváriak részéről.
 
A napilap tényként közli, hogy az olasz Davide Lanzafame havi 16,1 millió forintot keres a Fradinál, a télen érkezett brazil Isael da Silva Barbosa pedig havi 19,2 milliót, ám a két játékos fizetéséről az FTC még soha nem tett bejelentést.
 

null

null

Az újság emlékeztet rá, hogy a szerb sajtó korábban azt írta, hogy Marko Nikolics, a Vidi trénere évi 800 ezer euróért (259 millió Ft) irányítja a csapatát, míg Szerhij Rebrov, az FTC szakvezetője kapcsán az ukrán sajtóban 1,5 millió eurós (486 millió Ft) összeget emlegettek. A két klub az edzők bérezéséről sem közölt még eddig részleteket.
 
Amennyiben viszont megteszik bármelyik esetben, akár megerősítéssel, akár cáfolattal, az nb1.hu azokról a fejleményekről is beszámol.

Legfrissebb híreink