Magyar tehetség parádézott a Fradiban

Teljesült az apja kívánsága.

Forrás: Ferencvárosi Torna Club/Facebook

Hatalmas esélyt kapott a listavezető és címvédő Ferencváros a Budafok elleni bajnokija előtt, mert a Kisvárda legyőzte 2-1-re a MOL Fehérvár FC-t, így az FTC győzelme esetén 10 pontos előnyre tehetett szert.

Ennek megfelelően a Fradi dominált az első félidőben, gólja mellett kapufát is rúgott. A BMTE nem játszott alárendelt szerepet, gyors szélsői révén igyekezett kontrákat vezetni.

Az FTC második gólja végleg lezárta azt a találkozót, ami papírforma eredményt hozott.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: CSONTOS DOMINIK

Csontos Dominik eddig 2 meccsen 35 percet szerepelt az NB I-ben, ma tehát többet játszott, mint eddig bármikor. Dvali sérülése miatt kábé 2 perce volt beállni, majd felvenni a találkozó ritmusát. Magabiztosan, jól helyezkedve segítette a védekezést a tengelyben, gólja önmagáért beszél. Bizonyította, hogy lehet rá számítani. A mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta, hogy ma ünnepli az édesapja a születésnapját, akinek az volt a kívánsága, hogy a fia lépjen pályára.

Fradi vagy Soroksár: eldőlni látszik a góllövő magyar tehetség sorsa - NB1.hu

 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: CSONTOS GÓLJA

Csontos gólja mindent eldöntött, ez volt a kulcs, bár addig is a Fradi játszott kezdeményezőbben, veszélyesebben, bátrabban.

GÓLOK TÖRTÉNETE:

25. p.: Romic buktatja Uzunit, jogos 11-es! A jobbra vetődő Póser mellett Uzuni laposan a kapu bal oldalába helyezett. 0-1!

 

 

58. p.: Megsérült Dvali helyére becserélt Csontos (2019/20-as bajnokságban játszott eddig kétszer az élvonalban) növeli kettőre a Fradi előnyét, lécről lepattanó labdát (Blazic fejese Oláh melléről pattant oda) helyezett közelről a kapuba. 0-2!

 

 

67. p.: Blazic 12 méteres fejesébe ér bele kézzel Zeke, jogos 11-es. Póser jobbra vetődött, Haratin balra lőtt laposan. 0-3!

 

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Budafok Diósgyőrbe látogat, hatalmas rangadóra, az FTC a Vidit legyőző Kisvárdát fogadja.

JEGYZŐKÖNYV:

Budafoki MTE-Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
Budafok, zárt kapus, v.: Iványi
Budafoki MTE: Póser - Huszti A., Oláh, Romic, Zeke - Filkor (Ihrig-Farkas, 75.), Csonka - Skribek (Takács, 63.), Lőrinczy (Kulcsár, 63.), Szabó M. (Micsinai, 75.) - Zsóri (Kovács D., 82.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics, Dvali (Csontos, 37.), Blazic, Heister (Wingo, 82.) - Sigor, Haratin - Nguen (Vécsei, 82.), Isael, Uzuni (Skvarka, 71.) - Boli (Zubkov, 71.)
gólszerzők: Uzuni (25., 11-esből), Csontos (58.), Haratin (67., 11-esből)
sárga lap: Filkor (38.), Zeke (67.), illetve Haratin (30.), Sigér (36.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

 

REAKCIÓK:

 

Megvan a potenciál a Fradi fiatal magyar védőjében - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink