Magyarország-Franciaország: a francia kapitány üzent a magyar válogatottnak

Elmondta, miben voltak náluk jobbak a mieink.

Forrás:

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott fantasztikus, 1-1-es döntetlent játszott Franciaországgal az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában a telt házas Puskás Arénában.

Magyarország-Franciaország: csodálatosak vagytok! - NB1.hu

 

A lefújás után Didier Deschamps, a vb-címvédő szövetségi kapitány értékelt először.

Alkalmazkodnunk kellett fejben és testben a hőmérséklethez, ez hatással volt a teljesítményünkre az első félidőben is. Sajnos nem tudtunk gólt rúgni, majd megszerezték a vezetést. Elégedett vagyok az eredménnyel, a kaput is eltaláltuk, kapufát lőttünk, nem kaptunk ki, ez plusz egy pont a háromhoz: nyitva a lehetőség, hogy továbbjussunk. Nem gondolom, hogy téglafal ellen játszottunk. Lehettünk volna jobbak, de nekik is jó játékosaink vannak, ezt főleg az első félidőben mutatták meg. Voltak lehetőségeink: a foci egyéni játék, minden egyes darabka a kirakós része.

Magyarország-Franciaország: Griezmann rájött a lényegre - reakció - NB1.hu

 

Benzema tapasztalt, fantasztikus játékos, még nem szerzett gólt, de biztos, hogy ezt félre fogja tenni. Magasak az elvárásai, de mondtam neki, hogy nem csak a gólszerzése számít. Élvezi a bizalmamat, ezt ő is tudja. Nem tudom, mi lesz a mai másik meccsen, mindenesetre a portugálok elleni találkozó is nagyon fontos lesz. Egyelőre emésztjük a mai eredményt. Nekünk nehezebb volt a mai meccs, mint a magyaroknak, még akkor is, ha tudom, hogy az ellenfél sokat futott a meccs alatt. Dinamikusabbak voltak nálunk a körülményeket tekintve. Az első 10-15 perc nagyon melós volt, nehezen rázódtunk bele.

Lehetőségeket teremtettünk aztán, majd kaptunk egy gyomorütést. Csodásan játszottak a hazai közönség előtt, mindent beleadtak, elismerésem!" - üzent a magyar válogatottnak.

 

"14-15 lövésünk volt, de csak 4-5 talált kaput. Sokat állt a játék, az eredmény nekik kedvező volt, felbátorodtak. Az egyenlítésünk után nem dobtuk be a törölközőt: tudtam, ha nem adunk bele mindent, nem fogunk nyerni, márpedig tovább akarunk jutni. 

 

A tény: mindig lehet javulni! Tudjuk, hogy jó játékosaink vannak elől: láttunk ígéretes dolgokat, noha tudjuk, hogy mindhárman különböző stílusban játszanak. Nem szeretek arról beszélni, mi történik klubszinten: Pogba itt, nálunk vezér, ma talán nem volt annyira jó, mint a németek ellen. Mindenkire hatott ez a nagy hőség, próbáltam frissíteni is a csapaton, mindenki mindent megtett. Nem akarok ürügyeket keresni, de öt percenként kellett volna ivószünetet tartani: egyszerűen nem jutottak levegőhöz a játékosok. Kifogytunk picit az energiából" - zárta Deschamps.

Magyarország-Franciaország: élő közvetítés - NB1.hu

 

FRISSÍTÉS:

Magyarország-Franciaország: Rossi szavai a kritizálókról és a szurkolókról - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink