Magyarország-Franciaország: Rossi szavai a kritizálókról és a szurkolókról

Kleinheisler megköszönte!

Forrás:

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott fantasztikus, 1-1-es döntetlent játszott Franciaországgal az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában a telt házas Puskás Arénában.

Magyarország-Franciaország: csodálatosak vagytok! - NB1.hu

 

A lefújás után Marco Rossi szövetségi kapitány és Kleinheisler László, a meccs embere értékelte a látottakat.

"Fantasztikus hangulat volt, küzdöttünk, köszönjük szépen! Hihetetlen élményt kaptunk: a szurkolók voltak a 12. játékosok a pályán. Hihetetlen érzés, nehéz mit mondani: örülök az egy pontnak, remélem, így folytatjuk a következő mérkőzéseken is" - mondta Kleinheisler, aki gyorsan "el is rohant" az öltözőbe a többiekhez.

"A meccs előtt nagyon magabiztos voltam, bíztam a srácokban!" - kezdte Marco Rossi. "Tudom, hogy remek srácok és minőségi játékosok. A portugál meccs után három-négy nehéz napunk volt fejben. Nem tudtam, képesek leszünk-e ilyen jó teljesítményt nyújtani. Elértük ezt a hihetetlen eredményt, de a teljesítményre kell igazán büszkének lenni! A szurkolóknak különleges, kétórás adrenalinbombát adtak: fantasztikus napunk volt, holnap pedig nagyon jó vasárnapot fogunk eltölteni a családjainkkal.

Münchenben nyernünk kell majd! A földön kell járnunk továbbra is. Javulási folyamatban vagyunk, immár hosszú ideje, függetlenül azoktól a kritikáktól, amit azért kapok, hogy kiket hívok be vagy kiket hagyok otthon. A hozzáállást díjazom: motivációval, szívvel kompenzáltuk a franciák játékbeli előnyét. Ez a játékosaink nagy érdeme, én is csak hálás lehetek nekik. Amikor a klubcsapataikkal vannak, amikor pluszmunkát kell végezni, akkor is együtt vagyunk: azon dolgozunk, hogy egyre jobbak legyünk. 

Magyarország-Franciaország: a francia kapitány üzent a magyar válogatottnak - NB1.hu

 

Szalai Ádám a félidőben magánál volt, most kórházban van kivizsgáláson, úgy tudom, jól van, de semmi biztosat nem tudok egyelőre. 

Hatalmas munkát végzett a védelmünk, nagyon jók voltak, akárcsak a két szélsőnk. Remekül játszottunk hátul. A védelmi vonalunkat kell kiemelni, hisz a franciák ellen játszottunk, akik láttuk, hogy milyen erősek. A terv az volt, hogy megpróbálunk problémákat okozni nekik, ez sikerült is, nem úgy, mint a portugálok ellen: remélem, ezt meg tudjuk erősíteni majd a jövőben. 

Az nb1.hu kérdésére Marco Rossi elmondta, fantasztikus teljesítményt nyújtott a középpálya is. "Nevetek, mert akárhányszor bevíhom Kleinheisler Lászlót, mindig kritika ér engem. Mindig van, aki kritizál minket, de annyit mondhatok: tudjuk, kik vagyunk és hol állunk, azon túl, hogy milyenek voltunk a múltban.  Zseniális szurkolótáborunk van: páratlan ez, legyen szó öt évvel ezelőttről vagy máról. Azért dolgozunk ilyen keményen, hogy ezeknek a kritikáknak ellentmondjunk.


Néha úgy érzem magam, mint a vidámparkban: ez egy nagy cirkusz, ahol jól akarunk teljesíteni! Ettől függetlenül a földön kell járnunk. Nem vagyok arrogáns vagy hülye: elmegyünk Münchenbe és megpróbáljuk a legtöbbet nyújtani. A mai nap nagyon különleges számunkra.

Akiket Isten kevesebb tehetséggel áldott meg, mint másokat, mint például engem és néhány játékosomat, azoknak nagyon keményen kell harcolniuk. Az élet megy tovább, ma megharcoltunk, ezzel nagyon büszke és elégedett vagyok!

 

Gulácsi Pétert tavaly a legjobb Bundesliga-kapusnak választották, ő Európa egyik legjobb kapusa, normális, hogy ilyen teljesítményeket nyújt, mint például ma is tette" - zárta szavait a kapitány.

Legfrissebb híreink