Elhalasztják a 2020-as Európa-bajnokságot?

Fontos tárgyalás lesz csütörtökön.

Forrás: Puskás Aréna/Facebook

A koronavírus terjedése nagy hatással van a sportéletre, így a labdarúgásra is. Zárt kapus mérkőzéseket rendeznek Európa szerte, de akadnak olyan országok, ahol szünetel a bajnokság (például a Serie A-ban is kényszerpihenőn vannak a gárdák). A betegség miatt az idei Európa-bajnokság megrendezése is kérdésessé vált. 

Olasz sajtóhírek szerint csütörtökön az öt európai topliga (angol, német, olasz, spanyol, francia) képviselői Giorgio Marchettivel, az UEFA főtitkár-helyettesével fognak egyeztetni videokonferencia keretében. Az angolt leszámítva a többi pontvadászat elöljárói azt szeretnék, ha az Eb-t néhány héttel később vagy 2021-ben tartanák meg. Ennek az az oka, hogy a koronavírus miatti korlátozásoknak köszönhetően több helyen minden bizonnyal nem ér véget időben a bajnokság. Itáliában jelenleg április 3-ig minden sporteseményt felfüggesztettek, és nem lenne meglepő, ha hamarosan Spanyolországban is hasonló intézkedést vezetnének be. 

Leagues ask to postpone Euro 2020? | Football Italia

 

A tervek szerint az idei kontinensviadal június 12-én rajtolna Rómában. Különleges lenne a torna abból a szempontból, hogy 12 város adna otthont az Eb-nek (többek között Budapest az egyik rendező). A fináléba jutó együttesek a Wembleyben csaphatnának össze egymással. 

Magyarországon szerdán vezették be a veszélyhelyzetet, ennek köszönhetően hazánkban is nézők nélkül rendezik meg az összecsapásokat. 

FRISSÍTÉS:

14.07:

A koronavírus a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is befolyásolhatja - NB1.hu

15.31:

Eb2020: közleményt adott ki az UEFA - NB1.hu

 

18.27:

Európa-bajnokság: halasztás jöhet, ekkor rendezhetik meg a tornát - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink