A koronavírus a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is befolyásolhatja

A nemzetközi kupában is módosulhat a program.

Forrás:

A világjárványként számon tartott koronavírus hatása egyre nagyobb a sportéletre. A Mundo Deportivo értesülései szerint a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is felfüggeszthetik. A spanyol lap cikke szerint az intézkedés már az El csütörtöki játéknapját is érintheti, de angol újságok úgy tudják, ma még pályára léphetnek egyes csapatok. 

La UEFA suspende la Champions y la Europa League por el coronavirus

 

Az UEFA azért hozhatja meg a döntést, mert a Juventus egyik játékosa (Daniele Rugani) pozitív tesztet produkált. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Real Madrid játékosainak karánténba kell vonulniuk, mivel a klub egyik kosárlabdázót is megtámadta a koronavírus. 

A BL-ben kedden és szerdán még megrendezték a nyolcaddöntők visszavágóit. Kedd este a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató Leipzig 3-0-ra legyőzte a Tottenhamet, így a Bundesligában érdekelt csapat bejutott a legjobb nyolc közé. 

Elhalasztják a 2020-as Európa-bajnokságot? - NB1.hu

 

Magyarországon szerdán vezették be a veszélyhelyzetet. Ennek köszönhetően a honi meccseket zárt kapuk mögött rendezik meg. Az nb1.hu korábban már arról is beszámolt, hogy az európai topbajnokságok vezetői azt szeretnék, ha a 2020-as Eb-t később rendeznék meg.

FRISSÍTÉS:

15.31:

Eb2020: közleményt adott ki az UEFA - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink