Eb2020: közleményt adott ki az UEFA

Hamarosan pont kerülhet az ügy végére.

Forrás: Puskás Aréna/Facebook

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján közölte: jövő kedden tanácskoznak arról, miként folytatódjanak az európai bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok.

A közlemény szerint a szervezet jövő kedden videokonferencián tárgyal a koronavírus-járvány terjedése miatt kialakult új helyzetről. A beszélgetésen az 55 tagszövetség képviselői, az európai klubok szövetségének igazgatótanácsa, a nemzeti bajnokságok megbízottjai, illetve a játékos-szakszervezet (FIFPro) küldöttei vesznek majd részt.

Elhalasztják a 2020-as Európa-bajnokságot? - NB1.hu

 


    
A megbeszélésen a bajnokságokról, a nemzetközi kupasorozatokról és a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságról is szó lesz. Az UEFA a megbeszélések után ad további tájékoztatást a kialakult helyzetről.

A koronavírus a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is befolyásolhatja - NB1.hu

 


    
A koronavírus-járvány miatt az olasz bajnokság április 3-ig biztosan szünetel, a spanyol bajnokság két soron következő fordulóját elhalasztották, a BL-résztvevő csapatok közül a Juventus és a Real Madrid játékosai karanténban vannak, az Európa-ligában pedig két olasz és spanyol érdekeltségű nyolcaddöntős párharc első mérkőzését nem tudják lejátszani a koronavírus-járvány miatt. A többi bajnokság nagy részét zárt kapuk mögött bonyolítják.

FRISSÍTÉS:

18.27:

Európa-bajnokság: halasztás jöhet, ekkor rendezhetik meg a tornát - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink