Európa-bajnokság: halasztás jöhet, ekkor rendezhetik meg a tornát

Hivatalos bejelentés a jövő héten várható.

Forrás: Puskás Aréna/Facebook

"Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján közölte: jövő kedden tanácskoznak arról, miként folytatódjanak az európai bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok" - írtuk korábbi cikkünkben. 

"A megbeszélésen a bajnokságokról, a nemzetközi kupasorozatokról és a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságról is szó lesz. Az UEFA a megbeszélések után ad további tájékoztatást a kialakult helyzetről" - mutat rá az UEFA közleménye.

Eb2020: közleményt adott ki az UEFA - NB1.hu

 

Nos a francia L'Équipe értesülései szerint az a forgatókönyv reális, hogy a kontinenstornát 2020 helyett 2021-ben rendezik meg. Az UEFA arra számít, hogy a tagországok valószínűleg támogatni fogják az elképzelést. Egyébként ezzel a lépéssel időt nyernének, hiszen valószínűleg a BL-ben és az Európa-ligában is halasztás lesz. Az sem mellékes, hogy az olasz és a spanyol bajnokságot is felfüggesztették. Nagy kérdés, hogy a dátum módosítása hogyan befolyásolná a Bulgária-Magyarország találkozót, amelynek eredeti időpontja március 26.

Coronavirus : l'UEFA devrait annoncer la semaine prochaine la suspension des Coupes d'Europe et le report de l'Euro à 2021 - Foot - Coronavirus

 

A francia portál egyébként megjegyzi, hogy a 2021-es időpont azért lehet bajos, mert ekkor klubvilágbajnokságot rendezne a FIFA. 

A tervek szerint az idei kontinensviadal június 12-én rajtolna Rómában. Különleges lenne a torna abból a szempontból, hogy 12 város adna otthont az Eb-nek (többek között Budapest az egyik rendező). A fináléba jutó együttesek a Wembleyben csaphatnának össze egymással. 
 

Legfrissebb híreink