BL: koronavírus a Fradinál is, Rebrov nem csak a riválisa ellen készül

Kinek és mennyire számít a Vidi elleni csúcsrangadó?

Forrás: Ferencváros

Tovább folytatja holnap a szereplését a Bajnokok Ligájában a Ferencváros, a magyar bajnok ellenfele a Dinamo Kijev lesz. Az FTC keddi, meccs előtti sajtótájékoztatóján Szerhij Rebrov vezetőedző, illetve Ihor Haratin képviselte a zöld-fehéreket, ugye mindketten ezer szállal kötődnek a holnapi ellenfélhez.

Elsőként a középpályással lehetett beszélgetni.

„Azt gondolom, hogy Ukrajnában, de itt Magyarországon is kiemelten várja mindenki a mérkőzést, ami nagyon érdekes lesz” - kezdte Haratin.

Az nb1.hu azt kérdezte a középpályástól, hogy valóban négyszer többet ér-e a Dinamo Kijev játékoskerete, mint azt a statisztikai adatok mutatják.

„Talán helyesek ezek az adatok, de a pályán nem a pénz, nem a számok, hanem a játékosok játszanak. Ott derül ki minden”.

Piaci érték: hatalmas előnyben a Dinamo Kijev a Fradival szemben - NB1.hu

 

Arra a kérdésre is válaszolnia kellett, hogy örül-e, hogy ő szerezte meg a BL-csoportkör első fradista gólját.

„Örülök, hogy én szereztem azt a gólt, de sokkal fontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen. Kulcsfontosságú mérkőzés lesz a Dinamo elleni, de egyébként mindkét csapat számára, szeretnénk jó eredményt elérni.”

Haratint a Dinamóhoz fűződő viszonyáról is faggatták.

„Folyamatosan nyomon követem a Dinamo teljesítményét, mert a nevelőegyesületem. Ezért is gondolom azt, hogy nagyon érdekes mérkőzés lesz holnap. Vannak még olyanok a keretben, akikkel együtt játszottam, az ottani ismerősökkel mind a mai napig tartom a kapcsolatot, eléggé sűrűn ráadásul.”

Haratin után Rebrov következett.

„A Barcelona elleni, előző fordulóbeli meccs előtt azt kérdezték tőlem az újságírók, hogy mennyire kell alkalmazkodnunk a katalánok játékához, azt válaszoltam, hogy huszonöt éve nem volt a Fradi a BL-ben, ezért jobban kell alkalmazkodni. Holnap viszont hazai pályán játszunk, ezért a saját játékunkat kell játszanunk.”

Mint tegnap jeleztük, a koronavírus miatt a Dinamo két alapembere nem léphet majd pályára szerda este a Groupama Arénában, de Rebrov elárulta, a Fradinak is van emiatt hiányzója.

„Nem tudom, mekkora problémát jelent majd a számukra, mert minden posztra két egyforma képességű játékosuk van, de mindenki hiányzása érzékeny veszteség leget. Nálunk Myrto Uzunival  hasonló a helyzet.”

BL: két válogatott biztos nem játszhat a Fradi ellen - NB1.hu

 

Rebrovnak is beszélnie kellett arról, hogy milyen érzelmeket vált ki belőle a (holnapi) Dinamo Kijev (elleni meccs).

„Nyilván a saját érzelmeim szerepet játszanak az én szempontomból, profiként viszont nem befolyásolja a munkámat. Szeretek olyan csapatok ellen játszani, mint a Dinamo Kijev. Örülök, hogy itt vannak, mert három éve nem sikerült bejutnunk a csoportkörbe.”
A Dinamo mostani mestere Mircea Lucescu, akivel hatalmas csatákat vívott Rebrov, amikor a román a Sahtar, ő meg a Dinamo mestere volt.

„Mindig nagyon érdekes ilyen jó vezetőedzők ellen játszani, mert igazi legenda Romániában. Új edző mindig újat hoz minden csapathoz, nagyobb fegyelmet lehet tapasztalni a Dinamónál, de nem csak ellene, hanem az egész csapat ellen készülünk. Ugyanazok az elvárásaim, mint a Barcelona ellen. Nem is feltétlenül a pontok számítanak, de mindig győzni akarunk. Minden komponensben a maximumot kell nyújtanunk, ezt várom el a leginkább.”

BL: a Fradi Tábornak is üzent a Dinamo Kijev középpályása - NB1.hu

 

Az nb1.hu arról érdeklődött Rebrovnál, hogy Kubatov Gábor és Orosz Pál is beszélt már arról, hogy ahhoz, hogy újra csoportköri magasságokba jusson a Ferencváros, ahhoz előbb a magyar bajnokságot kell megnyerniük. A Fradi viszont szombat este a Mol Fehérvár FC ellenfele lesz.

„Az én fejemben nem csak a következő mérkőzés, hanem a következő három is benne van. A játékosokat viszont csak a holnapi meccsre készítjük fel. Fontos ilyen időszakban megtartani az egyensúlyt. Nem is kell adott találkozók kezdőcsapatából kiindulniuk a futballistáimnak, ezt nyomatékosítottam nekik, mert sorozatokra gondolunk, nem szabad sem a BL-ben, sem a bajnokságban buknunk. Nehéz sorozatunk volt már eddig is, mert játszottunk a Barcelonával és az Újpesttel, most játszunk a Dinamóval, majd a Vidivel, utána meg a Juventus lesz az ellenfelünk.”

Legfrissebb híreink