nb1.hu

Kritizált a DVSC edzője, a Vidi új trénere dicsért – reakciók

Mezőkövesdi gondokról beszélt Kuttor, pihenőt kapnak a kecskemétiek.

Szombaton három meccset rendeztek az NB I-ben. A Mezőkövesd-Kisvárda mérkőzés döntetlennel zárult, a Kecskemét Debrecenben nyert rangadót, míg a Vidi új vezetőedzője értékes győzelemmel debütált. Cikkünkben összeszedtük a vezetőedzők értékeléseit.

Mezőkövesd-Kisvárda 1-1

Kuttor Attila: „A mérkőzés előtt nem híreszteltük, de rengeteg problémával küzdöttünk, sok betegünk és sérültünk volt, a padon is ültek betegen. Sajnos egy hiba után korán hátrányba kerültünk, ezt követően az egyenlítés kiharcolása volt a cél, ami sikerült is. A mérkőzés összképét tekintve nagy lehetőségünk volt megnyerni a találkozót, ezért van egy kis hiányérzetem.”

Török László: „Jól alakult az első 10 perc, hiszen korán vezetést szereztünk Mesanovic szemfülességének köszönhetően, de egy kicsit mintha a mi számunkra lett volna teher a gólunk. Ezt követően veszélyes helyeken veszítettünk labdát, és sajnos ellenfelünk ki is tudott egyenlíteni. A második félidőben is uralta a játékot a Mezőkövesd, de egy kis átszervezéssel stabilan tudtunk védekezni, így értékes pontot szereztünk.”

DVSC-Kecskemét 1-2

Srdjan Blagojevic: „Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy kellett volna, összességében sem lehetek elégedett. Nem érdemeltünk győzelmet, sokat hibáztunk. Ha nagyobb dolgokra vágyunk, több energiára és nagyobb fegyelmezettségre van szükségünk.”

Szabó István: „Amire számítottunk az történt az elejétől kezdve tulajdonképpen. A Debrecen mélyről szerette volna kihozni a labdát, mi pedig magasan védekeztünk, hogy megzavarjuk őket, ez sikerült is. A Debrecen vezető góljáig is jól játszottunk szerintem, hogy ott történt-e szabálytalanság, azt nem tudom, mert nem láttam jól a helyzetet. A lényeg az, hogy jól reagáltunk, megfordítottuk a meccset, és véleményem szerint megérdemelten nyertünk. Debrecenbe nem nyerni járnak az ellenfelek, gratulálok a srácoknak, mert tiszta szívvel, hatalmas szenvedéllyel játszottak. Meg is érdemelnek most két nap pihenőt.”

MOL Fehérvár-Honvéd 2-0

Bartosz Grzelak: „Ez egy igazi hatpontos bajnoki volt. El is vártam a játékosoktól, hogy ennek megfelelő harcos mentalitással álljanak bele a találkozóba, szerintem meg is feleltek ennek az elvárásnak. A meccset kicsit még feszülten kezdtük, de ezen sikerült gyorsan túllendülnünk, a gól meghozta az önbizalmunkat, és egygólos előnnyel vonulhattunk be az öltözőbe. A Honvéd jól kezdte a második félidőt, de kivédekeztük ezt az időszakot, nem tudták a saját javukra fordítani a momentumot, mi pedig visszajöttünk a mérkőzésbe és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk a meccs végéig. Tökéletes volt a játékosok hozzáállása, erre lehet építeni a továbbiakban is. Az elmúlt napokban igyekeztem nem túlkomplikálni a dolgokat, kompaktabb védekezést kértem a csapattól és azt, hogy több játékossal és nagyobb lendülettel támadjunk.”

Dean Klafuric: „Úgy érzem jól játszottunk mezőnyben, de nem tudtunk betalálni, így pedig vereség lett a ma esti meccs vége. A játékosok mindent megpróbáltak, kivételes volt a hozzáállásuk, de többször is hibáztunk, főleg akkor, amikor a kontratámadásokat kellett volna levédekeznünk. Megvoltak a helyzeteink, mégpedig nagy lehetőségeink is voltak, ám ezeket nem tudtuk kihasználni. A 16-oson belül jobb döntéseket kellett volna hoznunk. A szurkolók miatt is nagyon sajnálom a mai mérkőzést, hiszen nagyon sokan elkísértek minket Székesfehérvárra, ezért jár nekik a tisztelet. A Vidi szerintem a Ferencváros után a második legjobb kerettel rendelkezik, ami az egyéni képességeket illeti. Ha ellenük helyt állunk, az azt mutatja számomra, hogy jó úton járunk.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek