nb1.hu

Grzelak Kalmárról és Katonáról beszélt, Szabó gratulált és önmagát is okolja

Mint arról beszámoltunk, a Fehérvár és a Kecskemét 3-3-as döntetlent játszott egymással vasárnap.

Kalmár megsérült, Katona triplázott, drámai meccset játszott a Vidi és a KTE

A lefújás után a két vezetőedző értékelt.

Bartosz Grzelak (Fehérvár): „Nem találtuk a mai meccs ritmusát. Kétségtelen, hogy egy jó csapat ellen játszottunk, mondtam is a csapatnak, hogy nagyon szervezetten kell játszanunk ma, mert a KTE-ben megvan a potenciál arra, hogy odaérjen akár a dobogóra is. Nem kezdtünk jól, de hamar egyenlítettünk, de ekkor is azt éreztem, hogy nincs meg a ritmus, sokszor labdát veszítettünk az átmenetekben. A második játékrészre azt kértem, hogy legyünk türelmesebbek a labdával, nálunk is volt a vezetés, úgy éreztem, hogy le tudjuk majd zárni a meccset, de gyorsan kaptunk újabb kettőt. Azzal elégedett vagyok, hogy a fiúk sosem adják fel – ezt láttuk már tőlük több meccsen is, a meccsek utolsó tíz percében mi lőttük a legtöbb gólt a bajnokságban. Az eredmény miatt viszont csalódott vagyok, hiszen nyerni szerettünk volna. A futballban ez előfordul, hogy nem sikerült a legjobb teljesítményt nyújtani a pályán, ma ezt láttuk, de legalább egy pontot így is sikerült szereznünk.

Kalmár Zsolt egy fantasztikus futballjátékos. Öröm őt látni játszani. Egyelőre nem tudok pontos diagnózist mondani, ehhez még korán van. Alapos vizsgálatok várnak játékosunkra a hétfői nap folyamán, utána tudunk majd bővebb tájékoztatást adni az állapotáról. Ami Katonát illeti: azt nem gondolom, hogy ő lesz a csapat befejező csatára ezt követően, bár kétségtelen, hogy nagyon extra teljesítmény középről három gólt lőni, ne felejtsük el, hogy még egy kapufát is lőtt ma. Szerintem remekül játszik a támadó középpályás szerepében, a jövőben is ott fog játszani.”

Szabó István (Kecskemét): „A közönség számára biztosan szórakoztató volt a mai mérkőzés a sok gól miatt, nekünk így egy kicsit keserű lett a meccs vége. De igazságtalan lenne, ha azt mondanám, végig mi voltunk a jobb csapat a pályán – helyenként viszont sikerült jobban játszanunk a hazaiaknál. Volt egy játéktervünk, aminek az volt a lényege, hogy a Vidi belső hármas középpályája szűken védekezik, ezt próbáltuk szélességben túljátszani. A gólok ebből születtek, mert létszámfölényt tudtunk kialakítani. Az is hozzátartozik, hogy a Vidi is végig aktív volt, a harmadik gól pedig csodálatosra sikerült, gratulálok hozzá Katona Mátyásnak. A végén nálunk volt a labda a három ponthoz, de az a helyzet sajnos kimaradt. Sokat jelent azért az is, hogy felálltunk a hátrányból, jó úton vagyunk afelé, hogy kijöjjünk a gödörből a gyengébb időszak után – az előző öt tétmérkőzésen három győzelem egy döntetlen plusz a kupában egy győzelem a mérleg, ez pozitívum. A ma estére visszatérve: Kastrati beállása után hamarabb cserélnem kellett volna a védelemben a szélső gyorsasága miatt, emiatt hiányérzetem van magammal szemben is. A Fehérvár ma is megmutatta, hogy jó csapat, sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC