nb1.hu

Dibusz: „Őszintének kell lenni, kevesek voltunk”

Az FTC kapusa úgy érzi, csapatában nem volt benne, hogy két gólt szerezve továbbjusson.

Mint ismert, az FTC a görögországi 1-0-s vereség után ugyanilyen különbséggel kapott ki a Groupama Arénában az Olympiakosztól. Dejan Sztankovics csapata számára így az első kieséses körrel véget ért az Európa-konferencialiga. A találkozó után a zöld-fehérek kapuját védő Dibusz Dénes válaszolt az újságírók kérdéseire a vegyes zónában.

„Az már magában szép eredmény volt, hogy ebből a csoportból sikerült továbbjutnunk. A tavalyi kiesés után most úgy készültünk, hogy idén nagyon szeretnénk párharcot nyerni tavasszal. Talán most eredményt és játékot tekintve is közelebb voltunk az ellenfelünkhöz egy picit, de azt kell mondani, hogy a nagyobb csapat jutott tovább. 180 perc alatt nem nagyon sikerült komoly helyzetet kialakítanunk, nem tudtuk az Olympiakosz kapuját nyomás alá helyezni, hogy hibára tudjuk késztetni őket. A két mérkőzés alapján megérdemelten jutottak tovább” – kezdte a magyar válogatott kapus.

„Az első találkozón nagyjából 60 percig jobban nézett ki a csapat. Azt a periódust jobban tudtuk kontrollálni, kevesebb hibával játszottunk. Ez a mai mérkőzés azért nem nézett ki jól, még ha azt is gondolom, hogy hű de nagy különbség azért nem volt a két csapat között. Nem lehetett azt érezni, mint tavaly a Leverkusen ellen, ott a visszavágón már majdhogynem osztálykülönbség volt, és csúnya vége is lehetett volna. Itt egy probléma volt, hogy nem tudtunk helyzetet kidolgozni, a két meccsen talán ha kétszer kellett a kapusuknak védeni, ez volt a kevés. Azt gondolom, hogy védekezésben nagyjából megoldottuk mind a két találkozót, hiszen nem mondhatni, hogy ziccerek sorjáztak előttük. Ma az első félidőben ami lehetőségük kialakult, az is inkább a mi labdaeladásaink és ki nem kényszerített hibáink miatt” – folytatta.

Minőségibb csapat a görög

Dibusz Dénes a párharc során a védhető lövéseket hárította, a visszavágón tizenegyesből, Athénban pedig egy annál is nagyobb helyzetből vette be a kapuját El-Kabi. „Amit tudtam, hozzátettem, igyekeztem megadni a támogatást hátulról a többieknek. Ez a két szituáció olyan volt, hogy nem okolja magát miatta az ember” – emlékezett vissza a szituációkra a kapus, aki az NB1.hu kérdésére önkritikusan értékelte az FTC teljesítményét. „Rúgott gól nélkül nehéz. Azt gondolom, őszintének kell lenni: kevesek voltunk. Ma nem volt benne a csapatban az, hogy két gólt szerezve továbbjussunk” – mondta.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a tavalyi Leverkusenhez képest idén verhető ellenfelet kapott a Fradi, a kapus méltatta az Olympiakoszt. „Mondhatjuk, hogy verhető, hisz minden ellenfél az, mert minden mérkőzés 0-0-ról indul és bármi megtörténhet, mert a labda gömbölyű. De szerintem minőségibb csapat a görög jelenleg. Bízunk benne, hogy tudunk fejlődni, előre lépni tavasszal is még, és miután megnyerjük a bajnoki címet, a nyári selejtezőkön BL-szerepelést tudunk kiharcolni.” – fogalmazott Dibusz.

A Ferencvárosnak sok ideje nem lesz a regenerálódásra, hiszen vasárnap az ősi rivális Újpest otthonában játszanak bajnokit. „Azt mindenkinek éreznie és tudnia kell, hogy számunkra a bajnokság megnyerése kell, hogy a legfontosabb legyen. Nagy lehetőség volt, hogy ismét megmutathattuk magunkat Európában tavasszal is, de a prioritást a bajnoki cím megnyerésének kell élveznie. Ezt a kalandot itt most le kell zárni, ez a történet véget ért, és vasárnap meg kell nyerni a derbit. Elég kiélezett a versenyfutás a bajnoki címért, úgyhogy nem fér bele hiba. Bízom benne, hogy mindenki inkább erőt merít ebből a mérkőzésből és még motiváltabban fog beleállni a vasárnapi találkozóba” – tekintett előre Dibusz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC