nb1.hu

Hatástalan volt az FTC az Olympiakosz ellen, gól nélkül esett ki a Kl-ből

A Ferencváros az idegenbeli 1-0-s vereség után hazai pályán is 1-0-ra kapott ki az Olympiakosztól, így kettős vereséggel búcsúzott a Konferencia-ligától.

Hiába döntött úgy Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője, hogy két csatárral, Varga Barnabással és a frissen igazolt Kodróval kezd, csapata egy 63. perces Cissé-fejestől eltekintve szinte teljesen hatástalan volt a Groupama Arénában rendezett visszavágón – ennél a helyzetnél járt egyedül közel a gólhoz a zöld-fehér csapat, ám Abu Fani beadása után nem sikerült a kapuba találnia a francia védőnek.

A görögök ellenben kontrollálták a meccset, az első félidő végét pedig uralták is: Fortunisz és Podence lövése még célt tévesztett, ám a 43. percben Mmaee kezezése után El Kaabi a jobb alsó sarokba lőtt tizenegyesből. A marokkói válogatott támadó így mindkét mérkőzést eldöntötte a góljával.

A Ferencváros sokat hibázott a találkozón, és a félidei cserék (Kodro helyett Pesics, Wingo helyett Makreckis) sem tudtak lendíteni a játékon. A második félidő második felében az Olympiakosz újra betalálhatott volna, ám Dibusz teljesítményére ezúttal sem lehetett panasz, így maradt a 0-1-es végeredmény.

Az Olympiakosz a nyolcaddöntőben folytathatja, a Ferencvárosra pedig vasárnap az Újpest elleni Derbi vár az NB I-ben.

Konferencia-liga, a legjobb 16 közé jutásért, visszavágó:

Ferencváros-Olympiakosz 0-1 (0-1)

Ferencváros: Dibusz – Wingo (Makreckis, a félidőben), Mmaee, Cissé, Civic (Ramírez, 67.) – Zachariassen (Ben Romdhane, 67.), Abu Fani, Maiga, Marquinhos (Katona, 86.) – Varga, Kodro (Pesics, a félidőben)
Olympiakosz: Paszalakisz – Rodinei, Recosz, Carmo, Ortega – Chiquinho (Carvalho, 90.), Horta (Maszurasz, 74.), Hezze – Fortunisz (Iborra, 74.), El Kaabi (Jovetics, 79.), Podence

gólszerző: El Kaabi (44.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC