El: kiesett a Honvéd – botrány, összeesett bíró, NB III-as kapus

Sokáig emlékezetes marad az újabb román-magyar csata.

Forrás:

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
CSU Craiova (román)-Budapest Honvéd 0-0 - tizenegyesekkel: 3-1
Craiova, 22 134 néző, v.:
Hunter (északír)
sárga lap: Vatajelu (59.), Bancu (93.), Ionita (111.), Fortes (132.), illetve Lovric (23.), Kukoc (33.), Moretti (52.), Moutari (57.), Kamber (115.), Batik (132.)
Craiova: Piglacelli - Martic (Briceag, 13.), Kelic, Acka, Bancu - Cicaldau, Mateiu, Ivanov (Qaka, 75.) - Barbut, Roman (Fortes, 94.), Vatajelu (Ionita, 63.) 
Budapest Honvéd: Lefkovits (Berla, 40.) - Batik, Kamber, Lovric - King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma, 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba, 92.) - Moutari, Kulacs (N'Gog, 78.)

 

Magyar és a román csapatok egymás elleni mérkőzései, akármilyen szintről is van szó, kiemelt presztízzsel bírnak, többféle szempont miatt. A sportban - és kiváltképpen a fociban -, meg eleve külön pikantériája van a szomszédok/szomszédvárak találkozásainak.

 

Ez alól nyilván a szurkolói szubkultúra sem kivétel, a kispesti drukkerek, meccs előtti kalandjairól ebben és ebben a hírben is beszámoltunk.

A mérkőzésen viszont, bár feszült volt a játéktéren lévők lelkiállapota, inkább a taktikai csata volt a jellemző, akárcsak az első, 0-0-ra végződött, győri mérkőzésen.

A Craiova játékoskeretének az értéke háromszor többet ér, Guiseppe Sannino vezetőedző dolgát így az is megnehezíthette volna nagyon, hogy a Honvéd két motorja, a Magyar Futball Akadémia két üdvöskéje, a kispesti drukkerek által nagyon kedvelt két saját nevelésű játékos, Nagy Gergely (sérülés) és Gazdag Dániel (eltiltás) nem léphettek pályára.

A Honvéd vezetői azonban igazoltak a nyáron, így visszatérő Ikenne-King és az olasz, teljesen új szerzemény, Moretti is a kezdőcsapatban kapott helyet. Egy olyan mérkőzésen, melyen a hazaiak próbálkoztak ugyan többet az első félidőben, de igazi, kidolgozott ziccere nem volt a román csapatnak sem.

A Honvédnak sem, így ahogy haladt előre az idő, egyre jobban fenyegette a feleket a hosszabbítás réme a második játékrészben.

A szurkolók viszont nem unatkoztak, voltak hanggránátok és füst, a kispestiek derekasan küzdöttek a lelátón is a magyar sikerért.

 

A találkozó első félidejében egyébként súlyosnak látszó sérülést szenvedett az FTC-hhez távozott Gróf Dávid pótlására szerződtetett Lefkotvits Robi, helyére az NB III-as gárda kötelékébe tartozó Berla lépett pályára. Volt egy hibája, amikor egy román játékosba rúgta a labdát, de szerencsére nem is tették nagyon próbára, Viszont a hosszabbítás legvégén nagy bravúrral védett egy közeli fejest, majd elszabadultak az indulatok a nem túl mozgalmas hosszabbítás legutolsó pillanataiban.

 

 

Egymásnak estek a játékosok is, a bíró közelében felrobbant egy hanggránát, akit a pályán kellett ápolni, de a segítség késve érkezett hozzá, majd jött a mentő is, akárcsak korábban Lefkovitshoz, aki mankóval maradt ott a kispadnál.

 

Majd' 30 percet állt a játék, végül folytatódott pár másodpercre a mérkőzés, majd jöttek a 11-esek, a párviadalban a románok bizonyultak jobbnak.

 

A BALHÉ

21.01: Az ápolás véget ér, a spori az UEFA-ellenőrrel egyeztet a Honvéd kapuja mellett.

21.06: 13 perce állt a játék, Batik és Fontes sárgát kapott. A kupaktanács még tart.

21.10: 18 perce áll a játék, az UEFA-ellenőr lázasan telefonálgat, a kupaktanács a két kispad között zajlik a csapatok képviselőinek a bevonásával.

21.11: Az M4 Sport információi szerint visszanézik az esetet, utána dől el, folytatódik-e egyáltalán a mérkőzés.

21.16: A hangosbemondó próbálja fokozni a hangulatot. Még nincs döntés. 25 perce áll a játék.

21.24: Állítólag mindenképpen folytatják a meccset, ezt mondták a kispestiek az M4-nek.Lehet, a hátralévő 1-2 percet lejátsszák vagy a 11-esek jönnek. A csendőrök azt mondták, ha lefújják a meccset és a Honvéd jut tovább 3-0-nál, akkor abból nagy balhé lehet.

21.25: A 4. spori folytatja a meccs vezetését. Honvéd jön labdafeldobás után.

 

Loki-Torino mérkőzésen történt balhéról erre a linkre kattintva lehet tájékozódni

 

23.18: MÉGSEM BIZTOS, HOGY KIESETT A HONVÉD - RÉSZLETEK A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL

 

MECCS UTÁN

 

 

 

 

Legfrissebb híreink