Megtámadták a Honvéd-drukkereket Romániában

Nem maradt el a balhé.

Forrás:

Honlapunkon is írtunk arról, hogy több Honvéd-szurkoló már szerda este megérkezett Romániába. A kispestiek ma este a Craiova együttesével mérik össze az erejüket az El-selejtező második fordulójában. Az első meccs 0-0-s döntetlennel zárult.

Az nso.hu információi szerint kb. 60 magyar szurkolót kövekkel és sörösüvegekkel dobált meg 15 román huligán. A kispesti szimpatizánsok közül egy drukker fejsérülést szenvedett. 

A játékosok is "kaptak a jóból", ugyanis a hotelük előtt román drukkerek hajnalban hanggránátokat robbantottak, ezzel próbálták megzavarni a Honvéd futballistáinak a pihenését. 

 

A budapesti együttes a következő közleményt jutatta el az nso.hu-hoz:

„Sajnálattal értesültünk mi is arról, hogy a szurkolóinkat inzultus érte, amely során egy Honvéd-drukker szenvedett könnyebb sérülést, az esetet követően pedig a román rendbontókat állították elő a rendőrök. Egyúttal ezúton is szeretnénk jelezni, hogy bízunk abban, hogy a folytatásban békében zajlanak a mérkőzés körüli események, s a találkozó is rendben megy majd le. Ahogyan azt honlapunkon is közzétettük, hogy felhívjuk a figyelmet a sportszerű biztatásra. Nagy szükségünk van a szurkolásra, ez is segíthet a továbbjutás kiharcolásában, viszont elítélünk mindenféle sértő megnyilvánulást, s bízunk benne, hogy sportszerű keretek között vesszük sikerrel a párharcot.” 
 

Legfrissebb híreink