nb1.hu

Derbi: Csercseszov mosolygott, de figyelmeztetett is – reakció

Az Újpest érvénytelenített góljáról is kérdezték.

33. bajnoki címét szerezte meg a Ferencváros, sorozatban a negyediket, miután a Derbin, frenetikus hangulat kíséretében, 2-1-re legyőzte az Újpestet.

A mérkőzés lefújása után így értékelt Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC mestere:

„Szerencsés helyzetben voltunk, hiszen két legyet ütöttünk egy csapásra: a derbi megnyerésével sikerült megvédenünk a bajnoki címünket. El kell ismerni, ma nem játszottunk igazán jól, de elértük a célunkat, és ez a legfontosabb. Ma az akarat döntött: nagyon meg akartuk nyerni ezt a találkozót, és ez sikerült is.”

Sztanyiszlav Csercseszov újságírói kérdésre a vendégek meg nem adott találatáról is elmondta a véleményét.

„Ami az Újpest egyenlítő gólját illeti, először nem reagáltam semmit, hiszen láttam, hogy a játékvezető vissza fogja nézni a történteket. Bíztunk benne, hogy érvényteleníti majd a találatot, szerencsére ez is történt, hiszen a gól előtt kezezés volt a vendégek részéről, így maradt a 2-1 és nyertünk.”

Csercseszov mosolyogva hozzátette, ilyen a foci, majd arról is beszélt, hogy milyen fontos volt számára a bajnoki cím megvédése.

„Az egész szezon során mögöttünk álltak a szurkolók, és ma végre a lefújást követően lehetőségem nyílt arra, hogy megköszönjem nekik mindezt. Felszabadult voltam, ez bizonyára látszott is rajtam. Nagyon jó volt úgy futballozni, hogy tele volt az aréna, minden meccsen így szeretnénk focizni ebben a gyönyörű stadionban.”

Sztanyiszlav Csercseszovot arról is kérdezték, hogy milyen Fradit láthatunk majd a szezon hátralévő meccsein.

„Ami a folytatást illeti, igaz, az egyik célunkat elértük: megvédtük a bajnoki címünket, de nem szabad kiengednünk, hiszen hátravan még a kupadöntő, amit szintén nagyon komolyan veszünk, elvégre duplázni szeretnénk! Ehhez formában kell maradnunk, és a saját játékunkra koncentrálva, azt folyamatosan fejlesztve haladnunk kell tovább a megkezdett úton.”

FRISSÍTÉS: HÉTFŐ 9.24

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC