nb1.hu

Meddig tart az újpesti krízis: Bódog a Diósgyőr ellen.

A 22. fordulóval folytatódnak a honi élvonal küzdelmei, a hétvégén újabb rangadó vár a címvédő Ferencvárosra, míg a Kaposvár az utolsó esélyét ragadhatja meg az élvonalban maradásért. 

Kisvárda – Diósgyőr
Feczkó Tamás csapata a Paks elleni győzelemmel hangolódott a keleti együttesek összecsapására. A Diósgyőr tavasszal kitűnően szerepel, csak egy kisiklás, a hazai pályán Debrecentől elszenvedett vereség ront a összképen. Az ősszel még kiesési gondokkal küszködő borsodi klub az edzőváltás után már a 6. pozíciót birtokolja, egyértelmű esélyese az idegenbeli fellépésnek.

A már szintén edzőt váltott kisvárdai klub nem várja ilyen kényelmes helyzetből a szombati bajnokit, igaz hogy a szabolcsi klub a 9., bennmaradó helyen tanyázik a tabellán, de a 11., már kieső helyen lévő, az utolsó pillanatban is erősítő Zalaegerszeggel szemben csupán 3 pont az előnye Bódog együttesének. A Kisvárda mérlege eddig egy győzelem, és vereség hazai pályán.

MOL Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE
A Vidi egy hete bajnoki döntőnek is beillő meccsen szenvedett vereséget a Ferencváros vendégeként, és igaz, hogy még jó pár meccs hátravan az idényből, a 6 pontos hátrány, és a zöldek két elmaradt meccse nem sok jóval kecsegteti a fehérváriakat. Kérdés, hogy a bajnokságban mennyire lesz még motivált Carrillo együttese, amely a hét közben kupameccset is játszott az Újpest ellen (1-0), így a fáradtsági faktor is ZTE malmára hajthatja a vizet, akik viszont minden bizonnyal az életükért küzdenek majd a MOL Arénában.

A kék-fehérek optimistán és Fradiből érkezett Bőle Lukáccsal megerősítve érkeznek a Királyok városába szombaton. A Zalaegerszeg szintén kupatalákozón volt érdekelt szerdán, és sikerült javítania a korábbi fiaskót, az NB III-as Lipót ellen. Márton Gábor fiai magabiztosan, 5-1-re ütötték ki az alsóbb osztályú, ám rendkívül szimpatikus kis csapatot és folytatják a Magyar Kupában. A bajnokságban egy hete fontos pontokat szereztek az Újpest ellen otthon. 

Magyar Kupa: kihasználta a Vidi az egész meccses emberelőnyét az Újpest ellen – NB1.hu

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó MOL Fehérvár FC-Újpest 1-0 Továbbjutott a Vidi 1-0-s összessítéssel „Címeket akarunk nyerni! És a címekbe a Magyar Kupa is beletartozik!" A fenti, határozott kijelentések Kovács Zoltántól, a MOL Fehérvár FC sportigazgatójától, valamint Nikolics Nemanjától származnak. Nem mondták olyan régen ezt az illetékesek.

 

Budapest Honvéd – Puskás Akadémia
Mindkét csapat továbbjutott a Magyar Kupa negyeddöntőibe, de micsoda különbség volt a meccsek között.

Míg a Hornyák Zsolt tanítványai az első meccs eredménye miatt (3-0 a Békéscsaba ellen), sok fiatalnak lehetőséget adva, a kulcsjátékosokat pihentetve masíroztak tovább a kupában (a visszavágón szintén 3-0-ra nyertek), addig a Honvéd vért izzadva, hosszabbítás után lépett túl a másodosztályú Haladáson.

Sannino-mesternek ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy nem meglepő módon, az olasz "iskolának" megfelelően, nagyon masszívan védekezik a Kispesttel. Tavasszal mindössze két gólt engedélyeztek ellenfeleiknek (azt a kettőt a Mezőkövesd szerezte), sem a Fradi, sem a Vidi nem volt képes feltörni a Kamber és Batik vezette piros-fekete védelmet.

Paks – Debrecen
Hektikus tavaszt produkál eddig Osztermájer Gábor alakulata, szép győzelmek, de piros lapokkal tarkított, fájó vereségek is szerepelnek a Paks idei évében.

A klub két eltiltott játékosai közül Böde Dániel már visszatérhet csapatába, de Könyves Norbert még nem segítheti együttesét.

A válogatott támadó egyébként 4 gólt jegyzett az idényben paksi színekben, de már kétszer is a kiállítás sorsára jutott, (szeptember végén Zalaegerszegen is villant a piros)  több fegyelmezetlenség már nem férhet bele a 33 éves Böde játékába. Osztermájer Gábor reméli az ősszel már csak góljai számát gyarapítja a rutinos támadó.

Kaposvári Rákóczi FC – Újpest FC
Waltner Róbertnek csodára, abból is egy nagyobb félére lenne szüksége ahhoz, hogy az élvonalban tartsa a Rákóczit, de a hétvégére talán nem is kívánhatott volna kellemesebb ellenfelet a fiatal szakvezető, mint a fővárosiakat, hiszen a jelenlegi Újpestet a krízis szóval lehet a legjobban jellemezni.

Litauszki Róbert a szerdai, fehérvári kupakiesés után nyilatkozta, hogy egyelőre nem tudja, mi lehetne a megoldás a IV. kerületben, de ami meglepőleg hathatott, hogy az M4 Sportnak hasonlókat fogalmazott meg a gárda szakvezetője, Nebojsa Vignjevics is, aki az nb1.hu-nak is érdekes dolgokat mesélt a fehérvári meccs utáni sajtótájékoztatón.

Probléma, kupakiesés tehát van, megoldás egyelőre nincs Újpesten, újabb vereséggel a tabellán vészesen közel sodródna a klub a kieső helyekhez.

 

Vignjevics kifakadt: volt játékosa, akit bajnokijukon látott először – NB1.hu

Forrás: Szomorú és csalódott volt Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője a Magyar Kupából történt kiesés után. Ez látszott rajta és érezni lehetett a hangján is a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az elkeseredettséget. Az első mondatát, amikor az általános értékelésre kérték fel, akkora fájdalommal mondta ki, hogy kis szünetet kellett tartania a folytatáshoz.

 

Mezőkövesd-Zsóry – Ferencváros
A forduló rangadóját ismét a zöldek vívják, ezúttal Kuttor Attila csapatához látogatnak Matyóföldre, és a Ferencvárosnak akkor lehet igazán értékes a múlt heti Vidi elleni siker, ha ezt az újabb rangadót is sikerrel veszik Lovrencsicsék.

Persze ehhez Cseri Tamáséknak is lesz egy-két szavuk, a Mezőkövesd tavasszal már 11 gól is szerzett, idén eddig minden bajnoki meccsen betaláltak, emellett a Szappanos Péter vezette védelem jól zár, nem lesz könnyű dolga a fővárosi csapatnak. 

A Kövesd egy bravúros győzelemmel újra harcban lehetne az ezüstéremért.

Mezőkövesdre látogat a Fradi, Bódog a DVTK ellen bizonyíthat – BEHARANGOZÓ – NB1.hu

Az NB I 22. fordulójában sem lesz hiányunk az érdekes meccsekből, valamint egy újabb dobogósok közötti rangadó is lesz. A Kisvárda hazai pályán fogadja a DVTK-t, míg a Puskás Akadémia a fővárosba utazik a Honvédhoz. Kaposvárra látogat az Újpest, a Fehérvár pedig a magára találó Zalaegerszeget fogadja.

A PROGRAM
Szombat:

Paksi FC – DVSC 17.00
Budapest Honvéd – Puskás Akadémia FC 17.00
MOL Fehérvár FC – ZTE FC 17.00
Kisvárda Master Good – DVTK 17.00
Újpest FC – Kaposvári Rákóczi FC 17.00
Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 19.30

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC