Mezőkövesdre látogat a Fradi, Bódog a DVTK ellen bizonyíthat - BEHARANGOZÓ

Ki tud-e jönni a gödörből az Újpest?

Forrás: dvsc.hu

Az NB I 22. fordulójában sem lesz hiányunk az érdekes meccsekből, valamint egy újabb dobogósok közötti rangadó is lesz. A Kisvárda hazai pályán fogadja a DVTK-t, míg a Puskás Akadémia a fővárosba utazik a Honvédhoz. Kaposvárra látogat az Újpest, a Fehérvár pedig a magára találó Zalaegerszeget fogadja. Pakson vendégszerepel a Debrecen, valamint Mezőkövesdre utazik a Fradi.

Kisvárda Master Good–Diósgyőri VTK

Februárban még hazai meccset játszik a Kisvárda, most szombaton a Diósgyőrt fogadják. A Kisvárdának mindenképpen szüksége lenne a 3 pontra, ha el akarnak távolodni a kiesőzónától. A DVTK már valamennyivel kényelmesebb helyzetben, majdnem ugyanannyi pontra vannak a dobogótól, mint a 11. helytől. Feczkó Tamáséknak egy jó tavaszi hadjárattal akár Európa sem elérhetetlen.

Feczkó Tamás szerint ez lehet a kulcsa a szombati meccsnek:

,,Nagyon fontos, hogy több győztes párharcunk legyen, valamint azt az agresszív játékot, amit ellenünk képviselnek az utóbbi időben, jól tudjuk lereagálni. Fontos lesz ismét, hogy a kínálkozó lehetőségeket jó százalékban értékesítsük."

Az edzők ezt mondták el a meccs előtt:

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia FC

Rangadó a javából, hiszen ez a meccs eldöntheti, hogy kinek marad reális esélye a 3. hely megszerzésére. A Honvéd 6 pontra van a dobogó legalsó fokától, míg a Puskás Akadémia csak 4-re. A legutóbbi két meccsét mind a két csapat meg tudta nyerni, ráadásul mind a ketten talpon vannak a Magyar Kupában is, így mindenképpen érdekes mérkőzés elé nézünk.

Giuseppe Sannino(Honvéd): „Nem könnyítette meg a felkészülést a szombati meccsre, hogy szerdán még Szombathelyen játszottunk 120 perces kupacsatát, ezért különösen nagy hangsúlyt fektettünk a regenerációra, hogy újra feltöltsük az akkumulátorokat, hiszen szombaton fontos összecsapás vár ránk. A jó szereplésből lehet meríteni, magabiztosan, megfelelő önbizalommal kell pályára lépnünk a PAFC ellen, és ezúttal is számítok a szurkolóink segítségére, nagyon sokat tesznek hozzá a csapat teljesítményéhez. Nem számít, hogy miként fest most a tabella, ahogyan korábban is mondtam már, nem szoktam nézegetni a táblázatot, csak egyszer veszem szemügyre: a szezon végén.”

Hornyák Zsolt: „Kifejezetten jó, közönségszórakoztató mérkőzésre számítok a Honvéd ellen, hiszen mind a két csapat jó formában, kellő önbizalommal várja a találkozót. A tabellán elfoglalt helyünk alapján is rendkívül fontos összecsapás lesz a szombati, amelyen természetesen a győzelem reményében lépünk pályára. Úgy érzem, rátaláltunk a helyes útra, az utóbbi meccseken azt a játékot és elszántságot láttam a csapatomtól, amelyet szeretnék. Remélem, a kispestiek ellen is sikerül folytatni a jó sorozatunkat, és idegenben is begyűjtjük a három pontot.”

Kaposvári Rákóczi FC–Újpest FC

A mérkőzést eredetileg a fővárosban rendezték volna, azonban a Szusza Ferenc Stadion gyepe jelenleg nincs olyan állapotban, hogy labdarúgó-mérkőzést rendezzenek rajta. Egyik csapat sem áll túl fényesen a bajnokságban, a Kaposvár már hosszú ideje sereghajtó, míg az Újpestet idén már megcsapta a kiesés szele. Egyik csapat sem tudott nyerni még idén a bajnokságban, de mind a két csapatnak nagyon nagy szüksége van minden pontra.

Waltner Róbert így nyilatkozott:

,,Sajnos nem sok sikerélményünk volt ebben a szezonban, ami megviseli a játékosokat, a szakmai stábot és a klub dolgozóit is. A Kispest ellen, igaz, hogy kikaptunk, de jól játszottunk és mindent megtettünk a győzelemért, mindenki kihozta magából a maximumot, de még így sem sikerült. Ezt valamilyen szinten lehet sikerélménynek nevezni, hogy legalább a játék jó és küzdünk a győzelemért, de ez mégsem az igazi. Ez mindenkit megvisel, lelkileg nagyon megterhelő ez a kudarcsorozat. Ráadásul szerda-szombat ritmusban játszunk, így csak két-három nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy összekaparjuk a csapatot, hogy felemelt fejjel csinálják tovább a dolgukat, ne adják fel, menjenek és küzdjenek tovább. A játékosoknak nehéz mindig a maximumot adniuk, így meg pláne, hogy nincs sikerélmény. Azon dolgozunk, hogy az Újpest elleni mérkőzésre a lehető legjobban készítsük fel a csapatot, hiszen bízunk abban, hogy sikerül majd nyerni, mivel az önbizalmat és hitet adna. Könnyű kívülállóként azt mondani a játékosoknak, hogy játszanak önbizalommal, de csak a győzelmek adnak önbizalmat. Sajnos, hónapok óta tart ez a rossz sorozat, amihez nem lehet hozzászokni, főleg úgy, hogy az előző szezonban sikert-sikerre halmoztunk. Lelkileg nagyon erősnek kell maradnunk, de azt lehet látni, hogy nem zuhantunk össze, hiszen nem öt-hat gólokkal kapunk ki. Nem adjuk fel, csináljuk tovább, de nem könnyű a helyzetünk. Bíztam abban, hogy sikerül majd továbbjutnunk a Magyar Kupában, de sajnos több játékoson nem ezt éreztem. Tették a dolgukat, de hiányzott a hitük és kevesen játszottak jól. Az Újpest ellen remélem, úgy játszunk majd, mint a Kispest ellen és ez játékos ezúttal győzelemmel fog majd párosulni. Nem úgy megyünk ki a pályára, hogy feladjuk, mert ez az út nem vezet sehová. Megteszünk mindent a sikerért, hiszen mikor kapujuk el az Újpestet, ha nem most. Újpesten viszont ugyanezt gondolják, hogy ezen a mérkőzésen nyerni kell, így nem lesz egyszerű találkozó. Ráadásul, az Újpest sem olyan gyenge csapat, hiába mutatja ez a formája. Viszont mi sem vagyunk annyira gyengék, hogy csak három győzelmünk legyen egy szezonban. Nem veszíthetjük el a hitünket, dolgoznunk kell tovább, nem szabad feladnunk."

Mol Fehérvár FC–ZTE FC

Az előző fordulóban nem tudott nyerni a Fehérvár a Ferencváros vendégeként, így elúszni látszik a bajnoki cím. Jelenleg 6 pont a hátrányuk, ráadásul úgy, hogy kettő meccsel többet játszottak a zöld-fehéreknél. A ZTE viszont megszerezte az idei első győzelmét, ez lendületet adhat a csapatnak. 2 pontra vannak a már bennmaradást érő 10. helytől, nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak ennek a megszerzése.

Lyes Houri így fogalmazott a meccs előtt:

"Fontos meccs lesz a szombati, kötelező begyűjtenünk a három pontot, hogy kijavítsuk a múlt heti vereséget és közeledjünk a Ferencvároshoz, valamint távolodjunk a Mezőkövesdtől, akik egyébként egymás ellen játszanak. Még nem fociztam a Zalaegerszeg ellen, de azt tudom, hogy stabil védelemmel rendelkező, erős csapat. Remélem, az elmúlt időszakhoz hasonlóan, hétvégén is szerepet kapok majd! Folytatom a kemény munkát, de természetesen figyelek a regenerációra is, hiszen hamarosan újabb Magyar Kupa-kör elé nézünk és a bajnokság harmadik harmada is vissza van még, nekünk pedig minden mérkőzésen helyt kell állnunk."

Paksi FC–Debreceni VSC

Böde Dániel visszatérhet a Paksba, letöltötte az eltiltását, azonban Könyves Norbert még nem segítheti a csapatát. Győzelmekre van szükség Pakson, hiszen nagyon közel van a zöld-fehérekhez a veszélyzóna. A DVSC tavasza eddig egész jól alakult, pontot tudtak rabolni a Fehérvártól, legyőzték a DVTK-t, azonban kikaptak a Mezőkövesdtől. Bennmaradásuk nincs nagy veszélyben, azonban merészebb álmokat jelenleg nem szövögethetnek.

A Debrecen edzője és a Paks egyik játékosa ezt mondta el a mérkőzéssel kapcsolatban:

Vitelki Zoltán(DVSC): ,,Azt gondolom, elég jó periódusaink voltak a Mezőkövesd elleni találkozón annak ellenére, hogy kikaptunk. Ha az ember csak a végeredményt látja, könnyű meccsre gondolhat, de játékban teljes mértékben partnerek voltunk. Minden meccs fontos, természetesen a Paks elleni is az lesz. Valamennyi ellenfélnek megvannak a maga erősségei, nekünk az a dolgunk, hogy felkészüljünk erre és három ponttal távozzunk. A játékosok készen állnak, tudják, mit kell játszani és mentálisan is erősek. Az életükért küzdenek az atomvárosiak, ezért fontos, hogy megtaláljuk a gyenge pontjait. Egész héten azon dolgoztunk, hogy kijavítsuk az elmúlt összecsapásunkon elkövetett hibáinkat. Egy biztos, top állapotban kell futballoznunk, hogy nyerni tudjunk."

Sajbán Máté(Paks): „A DVSC edzőt váltott a télen, melyből kifolyólag stabilabbak lettek. Véleményem szerint az összeszedettségük az impulzusváltásuknak köszönhető. Mindenképpen egy presztízs meccsnek tekinthetjük ezt a párharcot. Remélem, igazi ki-ki meccset játszunk majd szombaton. Fontos lesz, hogy stabilan játsszunk, és addigra kijavítsuk a mostanában ránk jellemző rossz első perceket”

Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC

Hamisítatlan rangadóval zárul a 22. forduló, hiszen a a harmadik helyezetthez látogat a listavezető. Két Magyar Aranylabda-díjas edző néz egymással farkasszemet, igazi szakmai csemegének ígérkezik a találkozó. Ha szerencsésen alakulnak a dolgok a Mezőkövesd számára, akár a második helyre is előreléphetnek, a Fradi elsősége nincs közvetlen veszélyben. Nagyon érdekes találkozónak ígérkezik, ami akár a bajnoki cím sorsáról is dönthet.

Kuttor Attila(Mezőkövesd): ,,Ellenfelünk nagyon erős játékoskerettel rendelkezik, a jó bajnoki szereplés mellett a nemzetközi kupákban is letették névjegyüket az ősszel. Jó formában várhatják a találkozót, hiszen legutóbb 1-0-ra legyőzték a 2. helyen álló MOL Fehérvárt, viszont mi is jó formában vagyunk. A játékfelfogásunk nem fog változni, a bajnoki címvédő ellen is a saját játékunkat szeretnénk játszani, amivel remélhetőleg eredményesek tudunk majd lenni a mérkőzésen. Azt megígérhetem, hogy most is mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Természetesen ezúttal is nagyon számítunk a szurkolóink támogatására, hiszen a futball elsősorban róluk szól. Köszönjük, hogy Debrecenbe is sokan elkísértek bennünket, reméljük, hogy a tavaszi szezon következő mérkőzésein még ennél is többen fogják buzdítani játékosainkat. Mindannyiunknak sokat jelent a közönség, örülünk, hogy a csapat várhatóan telt ház előtt léphet majd pályára szombaton."

Sergei Rebrov(Ferencváros): ,,Nagyon örülünk a Fehérvár legyőzésének, de nem eshetünk bele abba a hibába, hogy a meglévő előnyünk birtokában elkényelmesedjünk. Ne feledjük, a bajnokság harmadik köre még teljes egészében hátravan, illetve vár még ránk két korábban elhalasztott összecsapás is, szóval még nagyon sok van vissza ahhoz, hogy számolgatni kezdjünk. A Fehérvár ellen megszerzett három pontnak csakis akkor van értéke, ha a következő mérkőzéseinket is komolyan vesszük.
A Mezőkövesd egy jó csapat, amely remek szezont fut, elég, ha csak a tabellára pillantunk. Következő ellenfelünk megérdemelten áll dobogós helyen, hiszen jó futballt játszik, ezt tavaly novemberben mi is megtapasztalhattuk. Ugyanakkor számunkra ez a meccs is ugyanolyan fontos, mint a többi, muszáj győznünk, hogy elérhessük a célunkat. A bajnokság állása miatt kifejezetten érdekes összecsapásra számítok."

A PROGRAM
Szombat:

Paksi FC - DVSC 17.00
Budapest Honvéd - Puskás Akadémia FC 17.00
MOL Fehérvár FC - ZTE FC 17.00
Kisvárda Master Good - DVTK 17.00
Újpest FC - Kaposvári Rákóczi FC 17.00
Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC 19.30

Legfrissebb híreink