Vignjevics kifakadt: volt játékosa, akit bajnokijukon látott először

Mi lesz veled, Újpest?

Forrás:

Szomorú és csalódott volt Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője a Magyar Kupából történt kiesés után. Ez látszott rajta és érezni lehetett a hangján is a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az elkeseredettséget. Az első mondatát, amikor az általános értékelésre kérték fel, akkora fájdalommal mondta ki, hogy kis szünetet kellett tartania a folytatáshoz.

„Nem volt szép meccs... Nem volt magas a minőség, sok volt a hiba. Ellenfelünknek, nekünk is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Ha meccseket akarunk nyerni, akkor meg kell tanulniuk kezelni a játékosaimnak a nyomást. Nem láttam a győzni akarást rajtuk. Gratulálok ellenfelünknek!”

Magyar Kupa-sorsolás: lesz NB II-es a legjobb 4 között - NB1.hu

Kisorsolták a Magyar Kupa 10. fordulójának a párosításait, az a csapat kezd hazai pályán, amelyik nevét előbb húzták ki. A Paks a Haladás és a Honvéd párosának a továbbjutójával meccs majd és az NB I 3. . helyéért küzdő két csapat, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia a Magyar Kupában is összecsap majd.

Mint a mérkőzésről készült helyszíni riportunkban is írtuk, Vignjevics hamar taktikát változtatott, mert a bal oldali támadásokra helyeztette a hangsúlyt, mivel a Vidiben a 18 éves Tamás Olivér először kezdett a jobb oldali védő posztján. Rá is kérdeztünk nála, mennyire volt ez valójában tudatos húzás. Mert annak tűnt.

„Érdekes kérdésfelvetés, mert egyébként pont a bal oldali támadójátékunkat éreztem gyengébbnek. Tizennyolc éves játékos volt ellenfelünk védelmének a jobb oldalán, rá kellett volna vinniük a játékosaimnak a labdát sokszor, vagy kettő az egy elleni szituációkat kialakítani vele szemben, mert a társaitól nem kapott sok segítséget. De ezek a kéréseim nem teljesültek.”

Azt is megkérdeztük a szerb szakembertől, hogy a csapatán lévő, általa említett nyomás kezelésére van-e valami különleges módszere.

Magyar Kupa: kihasználta a Vidi az egész meccses emberelőnyét az Újpest ellen - NB1.hu

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó MOL Fehérvár FC-Újpest 1-0 Továbbjutott a Vidi 1-0-s összessítéssel „Címeket akarunk nyerni! És a címekbe a Magyar Kupa is beletartozik!" A fenti, határozott kijelentések Kovács Zoltántól, a MOL Fehérvár FC sportigazgatójától, valamint Nikolics Nemanjától származnak. Nem mondták olyan régen ezt az illetékesek.

„Különösebb nincs. Vagy megvan bennük erre a képesség, vagy nincs. Ha idegesek a játékosok a kezdés előtt, akkor nem tudok mindenkinek segíteni, ha valaki nem megfelelő karakter, nincs benne elég akarat. Vannak a futballistáim között olyanok, akikkel kétszer nyertem kupát, heten-nyolcan olyanok, akikkel egyszer. Mindkét döntőben volt rajtunk nyomás, de ahogy odaértünk a fináléba ez elmúlt, mert győzni akartak. Nem értem, mi történt most. Abban viszont biztos vagyok, ha rúgunk egy gólt, akkor továbbjutunk.”

Hétvégén nagyon fontos bajnoki vár az Újpestre, az utolsó Kaposvár vendége lesz. A lila-fehérek már csak négy pontra vannak a kieső helytől, így nyerniük kell. Idén még nem győztek erről a következőket mondta Vignjevics.

„Dolgozunk tovább. Viszont nem voltak megfelelően felkészülve a játékosaim közül nagyon sokan a tavaszra. Háromnaponta játszottuk a meccseket, nem volt elég idő edzeni a téli felkészülési időszak során. Volt olyan, hogy egy futballistám bajnokin láttam először játszani. Nem tudom, hogy mi lesz velünk, azért dolgozunk, hogy eredményesek legyünk.”

FRISSÍTÉS, 21.48:

Újpest: Vignjevics után Litauszki is kőkeményen kiakadt - videó - NB1.hu

Az Újpest háza táján nagyon nincsenek rendben a dolgok, az edző és egy játékos is kifakadt a meccs után. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Vignijevics azon akadt ki a leginkább, hogy nem látta a játékosai a győzni akarást. A tréner elmondta továbbá, hogy keveset tudott együtt edzeni a csapat, volt olyan játékosa, akit bajnokin látott először játszani.

Csütörtök, 8.22:

Továbbjutás után: rengeteg hiányzóról beszélt a Vidi mestere - NB1.hu

Többször volt feszült az Újpest elleni kupavisszavágón (1-0-ra nyertek és továbbjutottak) Joan Carrillo, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője. Amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elkezdte az értékelését, utalt is rá, hogy miért. „Szeretnék gratulálni a játékosoknak. Két meccsen jobbak voltunk, mint az Újpest.

Legfrissebb híreink