nb1.hu

Az MTK edzője Varga Barnabást méltatta, az FTC trénere új szituációról beszélt

Nem csupán három villamosmegálló választja el egymástól a két klubot.

Az NB I-ben a hetedik forduló péntek este az MTK-Ferencváros mérkőzéssel indult. Az Örökrangadón ugyan a hazaiak szerezték meg a vezetést, ám végül a zöld-fehérek 3-1-re nyertek.

Varga és az új szerzemény is betalált, nem tudta megállítani a Fradit az MTK

A meccs után Horváth Dávid frappánsan rávilágított arra, hogy a két klubot nem csupán három villamosmegálló választja el egymástól. Pascal Jansen pedig elárulta, mit kért a játékosaitól a szünetben.

Horváth Dávid: „A végén mindig a számszerű eredmény a lényeges, de játékban értékelhető teljesítményt nyújtottunk. Nyilván voltak hibák, de ezek a gyerekek tanulófázisban vannak. A különbséget nem csupán három villamosmegálló jelenti a két egyesület között, hanem az a tempó, azok a megoldások, a visszatámadási sebesség, amiben közelítenünk kell a Ferencvároshoz. Voltak időszakok, amikor ezt megtettük, akkor jól nézett ki a meccs képe. Lépésről lépésre közelítünk ahhoz, hogy ilyen meccseken több jó időszakunk legyen. Bátrabb támadójáték kellett volna ahhoz, hogy több gólt szerezzünk. Két peches gólt is kaptunk, az elsőnél pedig Magyarország legjobban emelkedő és fejelő játékosa, Varga Barnabás volt eredményes.” (M4 Sport)

Pascal Jansen: „Jól kezdtünk, kialakítottunk pár helyzetet, de a ritmussal nem lehetek elégedett, túlságosan az MTK tempójában játszottunk. Az MTK kihasználta a pillanatot, amikor nem koncentráltunk kellőképpen és előnybe került. Új szituáció volt, hogy hátrányba kerültünk az NB I-ben. A szünetben elmondtam, hogy ezt a ritmust nem szabad így hagynunk, a magunk javára kell fordítani a meccs menetét. A második félidőben ez javult. Matheus Saldanha beállt és gólt szerzett, egyre jobb és jobb lesz.” (fradi.hu)

A Ferencváros trénerét arról is kérdezték, hogy Varga Barnabás és Saldanha milyen párost alkotott.

„Nagyon érdekes volt őket együtt látni, együtt edzenek már, amióta Barni visszatért a válogatottól, de reméljük, hogy a kettejük kapcsolata még tovább fog fejlődni. Két kiváló játékos, akik sok gólra képesek. Sok meccs vár ránk, sokféle felállást fogunk alkalmazni. Saldanha még nem áll készen 90 percre, jobb állóképességet akarunk elérni nála. Minél többet szeretnénk őket egyszerre a pályán látni, mind a ketten kiváló játékosok, akik sok gólt érhetnek majd el. Saldanha remekül állt be, már a kupameccsen is jól játszott. Még csak most érkezett, fittebbnek kell lennie és terhelésre van szüksége még. Meg kell szoknia a mi játékunkat, szeretnénk őt tudatosan felépíteni” – idézi a holland trénert a Fradi hivatalos oldala.

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC5 5 0 0 7 15
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest6 3 0 3 1 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC