nb1.hu

Németország ellen bebizonyítja, hogy ezt elbaltázták – interjú Orbán Willi édesapjával

Orbán Vilmos azt is elárulta, fia miért nem ugrott fel az írek első gólja előtt.

Nemcsak a labdarúgók, hanem a családtagjaik is gőzerővel készülnek a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra. A magyar válogatott egyik legnagyobb erőssége Orbán Willi, akitől az Oroszlányban élő édesapja, Orbán Vilmos három gólt vár az Eb-n. A büszke szülő a helyszínen, azaz Németországban szorít majd a fiának, és nagyon sokat vár a magyar csapattól.

Hogyan készül az Eb-re a csapat egyik kulcsjátékosának az édesapjaként?
Pénteken utazom Debrecenbe az Izrael elleni felkészülési mérkőzésre, majd indulok Németországba. Élőben nézem a meccseket, és szurkolok majd minden magyarnak.

Orbán-mezben?
Civilben leszek.

Hogy látja, Willi most milyen formában van?
A fiam a legbombább.

Szerény, nem nyilatkozik, de úgy felkészült, hogy majd’ szétrobban. Fizikálisan, fejben is topon van, rajta semmi nem fog múlni, ezt garantálom.

Az írek első góljánál kissé lefagyott a védelmünk, Willi sem ugrott fel. Mi történhetett?
Az edző mondta, hogy nem kell pattogni. Ez egy felkészülési mérkőzés volt, és aki nézi a meccseket, láthatja, hogy a fiam milyen, amikor robban. Most nem mozdult meg, de ennek meg volt az oka. Hadd higgyék azt, hogy gyengülünk! Nem gyengülünk, mi kemények leszünk. Lesz még egy felkészülési mérkőzés Izrael ellen, lehet, hogy a fiam sem játszik majd, mert nagyon fontos, nehogy megsérüljön valaki. Svájc, Németország és Skócia lesznek a fontos meccsek, akkor kell majd teljes erőbedobással harcolni.

Willi tervezi, hogy megtanuljon magyarul?
Velem szokott beszélgetni magyarul. A focipályán azonban nem beszélgetni kell, hanem focizni. Miért is lenne érdekes, hogy beszéljen magyarul? Az összes játékos beszél angolul, németül, magyarul – kommunikációs problémák nincsenek.

Ön is futballozott korábban?
Cselgáncsoztam, remek eredményeket sikerült elérnem. Csak az utcán fociztam, és fejjel mindig eredményes tudtam lenni. Ezt a fiam tőlem örökölhette, hogy ilyen jól fejel. Meglátják, három gólt fog fejelni majd az Eb-n.

No de hány meccsen? Ha ehhez hét meccs kell, akkor döntőig menetel a válogatott.
Mennyi pénz fizetsz, ha elmondom? Mert tuti tippjeim vannak, ingyen nem mondok semmit (nevet).

Orbán WIlli Vilmos Forrás: Facebook / Orbán Vilmos

Ön hogy élte meg azt az időszakot, amióta Willi magyar válogatott?
Hat éve került a magyarokhoz, és rögtön két fejesgóllal kezdett. Beállt a hátvédsorba, rendezte a védelmet, azóta lett Magyarországból igazi csapat. Lehet, hogy volt neki és a csapatnak is egy-két hibája, de az ő mentalitása más, óriási küzdő. Ami még fontos, hogy a válogatott jelentős része Németországban futott be. Dárdai Márton, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland, sorolhatnám – ők mindannyian egy másik mentalitást hoztak onnan haza. Éppen ezért azt mondom, senki ne fogadjon arra, hogy a magyarok vereséget szenvednek Svájc és Németország, vagy akár Skócia ellen!

A fia Gulácsi Péterrel vagy Dibusz Dénessel szeret jobban együtt játszani a válogatottban?
Gulácsival Lipcsében együtt futballoznak, nem is kell megszólalniuk, egymásra kacsintanak, és egyből tudják, ki hová álljon. De Dibusz is olyan típusú játékos, hogy vele sem kell beszélgetni. Egymásra néznek, és tudják, mit kell tenni. Mindketten nagyon jó kapusok. Gulácsi előnyben van, mivel egy klubban készülnek, de Dibuszt is imádja.

A németek sajnálják, hogy Willi a magyarokat választotta?

A fiam szerepelt a német U19-es válogatottban, de zokon vette később, hogy mellőzik, ezért inkább hazajött. Az apukája magyar, ő magyar válogatott lett, úgyhogy kapaszkodjanak meg a németek! Németország ellen be fogja bizonyítani, hogy ezt elbaltázták.

Ez lesz a legizgalmasabb meccs, a német-magyar?
Dehogyis! A döntő. Tettem rá háromezer forintot, az egyik finalista Magyarország lesz, a másikat nem mondom ki.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC