nb1.hu

Ezüstérem és Európa-liga? Pető Milánt utóbbi hajtja jobban – interjú

Eseménydús héten van túl a Vidi fiatalja, aki élete első NB I-es góljának megszerzése után új szerződést írt alá klubjával.

Minden fiatal számára nagy élmény az első gólja. Neked sikerült már az azóta eltelt napokban megemészteni az MTK elleni találatodat?
Egészen gyorsan ment, hiszen az élet nem állt meg, a bajnokság megy tovább, nekünk pedig két, az érmes helyezések szempontjából sorsdöntő meccs van hátra. Nem volt könnyű számomra az elmúlt időszak, mivel jó csapatunk van, sokat kellett küzdenem a játékpercekért. Emiatt különösen örülök, hogy végre góllal is meg tudtam hálálni a bizalmat.

Sok fiatal ebből a helyzetből passzolt volna, neked viszont volt önbizalmad rászúrni. Mi pörgött le a szemed előtt, mielőtt elvállaltad a lövést?
Miután megkaptam, jól toltam meg a labdát, így olyan helyzetbe kerültem, amiből már vétek lett volna nem ellőni. Másra nem is koncentráltam, csak arra, hogy minél jobban találjam el a labdát, szerencsére sikerült.

Hányan gratuláltak a meccs után? Édesapád, Pető Tamás mit szólt?
Nagyon sok üzenetet kaptam barátoktól és szurkolóktól, ami nagyon jól esett. Igyekeztem mindegyikre külön is válaszolni. Apukám is nagyon örült a gólnak, hiszen tudja, hogy ez mennyit jelent nekem. Örültünk mindketten, de ő is figyelmeztetett, hogy nem szabad itt leragadni, azonnal át kell állítani a fókuszt a hátralévő két bajnokira.

Az ő személye okán sokan megkülönböztetett figyelemmel követnek téged a Vidi fiataljai közül. Ezzel a góllal felengedett valamelyest ez a nyomás?
Én már nem érzek emiatt plusz terhet. Akinek az apukája is futballista volt, azoknak ezzel mind meg kell küzdenie, ezt meg kell tanulni kezelni. Az utánpótlásban volt időm ezt megszokni, így ma már tudok ettől függetleníteni.

Gergényi Bence néhány hete azt mondta nekünk, hogy motivált, jó szellemű srácok a csapat fiataljai, és csak néha kell őket noszogatni. Milyen az, amikor az idősebbek noszogatnak?
Amire szerintem ő gondolt, azt én nem noszogatásként élem meg. Sokat segítenek nekünk a rutinosabb társak, és ez így van jól. Fiatalként jól jön, ha vannak melletted az öltözőben és a pályán tapasztaltabb társak, akik a nehéz helyzetekben előlépnek, és vezérként segítik a csapatot.

Szerdán jelentette be a klub, hogy meghosszabbították a szerződésedet. A vezetőségnek is tetszett a gólod, vagy már korábban elkezdődött az egyeztetés?
Nagyjából két-három hónapja kezdődtek meg az egyeztetések. A gólom erre nem volt befolyással, de viccesen jött ki, hogy pont azután történt meg az aláírás és a bejelentés.

Te milyen szempontokat vettél figyelembe, amikor eldöntötted, hogy hosszabb távon elkötelezed magad a klubhoz?
Legfőképpen apukám véleményére támaszkodtam, együtt beszéltük át, mi lenne a legjobb lépés nekem. Az elsődleges szempont az volt, hogy minél több játéklehetőséghez jussak majd. Mivel ez összhangban van a klub koncepciójával, így viszonylag könnyen sikerült megegyezni.

Hétvégén a DVSC-vel játszotok, amely kezdeményező stílusban futballozik, és hazai pályán bizonyára nem adja majd olcsón a bőrét. Szerinted mi kell ahhoz, hogy megnyerjétek ezt a meccset?
Valóban nagyon erős csapat a Loki, jó focit játszanak. Nekünk viszont mindenképpen a győzelemre kell törnünk, küzdenünk kell egymásért és a csapatért, ahogy eddig. Nem lehet más a célunk, mint megnyerni a hátralévő két meccsünket, bízva abban, hogy ez elég lehet a második helyhez.

Téged mi motivál jobban a 2. helyet illetően? Az érem színe vagy a Fradi kupagyőzelme esetén a jó eséllyel hosszabb európai kupakaland?
Engem játékosként egyértelműen utóbbi. Mindenképp szeretnék pályára lépni európai kupamérkőzéseken is. Ha sikerülne az Európa-ligában indulni, akkor legalább négy ilyen meccsünk lenne, ami a csapatnak és nekem is remek lehetőséget jelentene.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC