Újpest: sok hiányzója miatt fájhat Oenning feje

Megtörhetett a lila-fehérek lendülete.

Forrás: Újpest/Facebook

Ez a hét nem sikerült valami jól az Újpestnek. A lila-fehér csapat előbb a Derbit veszítette el, majd szombaton hazai pályán kapott ki 3-1-re az MTK-tól.

Újpest-MTK: Király György, piros lap és Varga Roland, a hős - NB1.hu

 

A lila-fehér együttes jelenleg a hetedik helyen áll a tabellán, a bajnokság végéig még két meccs vár Michael Oenning fiaira: csütörtökön az életéért küzdő Diósgyőr otthonában vendégeskednek, majd az utolsó fordulóban az utóbbi meccseken megtáltosodó Zalaegerszeget látják vendégül. Vagyis rázós lesz a programja a fővárosiaknak...

Nem szabad elfelejteni, hogy a két bajnoki között május 3-án az idény legfontosabb mérkőzése, a MOL Fehérvár elleni kupadöntő vár az újpestiekre.

Michael Oenning az MTK elleni vereség után arra is rávilágított, hogy a hiányzók is megkeserítik a helyzetét.

"Sok játékos nem bevethető, és ez nem csak ránk érvényes, hanem az ellenfeleinkre is, az MTK-nál is többen hiányoztak.

 

Nálunk például Croizet nem tudott pályára lépni, mert megbetegedett, vagy Stieber Zoli vélhetően a véghajrára már nem lesz hadra fogható. Úgyhogy állandó átszervezést igényel a csapat, és nyilván az sem segít rajtunk, hogy most több futballistánk is beszedte az 5. sárgáját, illetve van egy piros lapos kiállításunk is.

 

Ebből a szempontból mindenképp csalódott vagyok, mert a mai mérkőzés megtörte a csapat eddig lendületét, és még fontos találkozók várnak ránk, akár a bajnokság, akár a kupadöntő szempontjából" - mondta a találkozó után a német szakember.

Az Újpest a szombati meccset ahogy Oenning is jelezte 10 emberrel fejezte be: Koutroumpis hagyta el idő előtt a játékteret. 

KORÁBBAN:

Üzentek az Újpest-szurkolók a kupadöntő miatt - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink