Új csapat épül Újpesten: öten is máshol folytatják

Több kulcsember is távozik.

Forrás: ujpestfc.hu

Az Újpest közleménye:

"Öten is távoznak, új csapat épül.

Egy izgalomtól és érzelmektől túlfűtött szezon zárult le szombaton. Ahogy Predrag Rogan vezetőedzőnk is elmondta, több játékos szerződése lejár június 30-án, így ők máshol folytatják karrierjüket.

Jonathan Heris :

Belga légiósunk tavaly nyáron érkezett vissza hozzánk, és az évad vége felé nem rejtette véka alá véleményét, hogy egy másik országban képzeli jövőjét. Heris a két ciklus alatt összesen 130 alkalommal öltötte magára lila-fehér mezünket, és tagja volt a 2014-ben Magyar Kupát és a Szuperkupát begyűjtő gárdának. Nála már azt is tudjuk, hogy megtalálta számításait és ciprusi bajnokságban növelheti tovább mérkőzései számát.

Újpest: megtalálta új csapatát a védő - NB1.hu

 

Balázs Benjámin:

2015-ben írta alá szerződését, és 114 bajnokin és 25 kupameccsen szerepelt klubunkban. Ami biztosan eszébe jut majd bárkinek, amikor az ő nevét hallja, hogy a pálya minden szegletében és pozíciójában megtalálható volt, talán csak kapusként nem játszott az elmúlt 5 évben. Természetes, hogy a 2018-as kupagyőzelemig történő menetelésből ő is kivette a részét. Beni az MTK-ban folytatja a karrierjét.

Egy nap, két igazolás: újabb érkezőt jelentett be az MTK - NB1.hu

 

Zsótér Donát:

2017 nyarán érkezett hozzánk és csaknem 100 magyarországi találkozón olvashattuk nevét a kezdőben vagy állt be társait segítve a cserepadról. Az Európa Liga selejtezőben a Sevilla elleni bombagólja örökre bevésődött klubunk krónikás könyvébe. A már említett 2018-as Magyar Kupa begyűjtésének aktív részese volt. (Az nb1.hu információi szerint a Honvéd lehet Zsóri következő csapata.)

Novothny Soma:

Csatárunk a télen tért vissza majdnem egy éves dél-koreai légióskodás után Újpestre. Szerződését még 2017-ben kötötte meg egyesületünkkel, amely most lejárt. 71 bajnokin összesen 32-szer zörgette meg ellenfeleink hálóját, és hát persze, hogy ’18-ban ő is a magasba emelhette a Magyar Kupát.

Litauszki Róbert:

Volt kapitányunk még tinédzserként került a 4. kerületbe, és végig járva a korosztályos csapatokat a nagycsapatnál is megvetette a lábát, sőt később kapitánya is lett együttesünknek. Még 2011 júliusában kapta első profi szerződését, ezt csak a KS Cracoviában töltött egy év szakította meg ideiglenesen. 162 bajnokin, 35 kupatalálkozón szerepelt, és az ő személyében kétszeres kupagyőztestől és egyszeres szuperkupagyőztestől búcsúzunk. Az utolsó hajrában a vezetőség beleegyezése nélkül műtétnek vetette alá magát, így nem tudott a csapat segítségére lenni a kiesés elleni harcban. Litával a tulajdonos a távozása előtti hónapokban természetesen megpróbált megegyezni, de a Vasastól kapott ajánlatot fogadta el, így az NB2-ben folytatja pályafutását."

Átigazolás: sírva búcsúzott az Újpest csapatkapitánya - KÉP - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink