Koronavírus: a bajnokságokat érintő bejelentéseket is tett a magyar kormány

Fény az alagút végén.

Forrás: FTC/Facebook

Csütörtök délelőtt rendezték meg a legfrissebb Kormányinfót. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, május 4-től a védekezés átlép a második a szakaszba. Ez az információ érinti a sportot, így a labdarúgást is. 

Hétfőtől a profi sportban engedélyezik az edzéseket vidéken. Ebből kifolyólag több esély van arra, hogy az NB I mostani szezonja a pályán fejeződhet be. Emellett az is fontos információ, hogy augusztus 15-ig 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani Magyarországon, vagyis minden bizonnyal zárt kapuk mögött indulhat újra a küzdelem az élvonalban, ha így újra elkezdődhetnek a küzdelmek.

Az nb1.hu korábban már megkérdezte azt Csányi Sándortól, hogy mikor térhetnek vissza a szurkolók a lelátókra, valamint annak mekkora esély lehet, hogy fokozatosan térhetnek vissza az arénákba a szimpatizánsok. Az MLSZ elnöke elmondta, nagyon körültekintően kell eljárniuk, mert minden kormányzati és egészségügyi előírást be kell tartaniuk. Utalt rá, hogy elsődleges, hogy előbb meccsek legyenek, utána minden eshetőséget mérlegelnek folyamatosan. Kiemelte, minden esetben fontos az egészség, a tesztelés, hogy csak azok legyenek ott, akik jól vannak és nem veszélyeztetnek másokat, így a játékosokat, az edzői stábok tagjait és a kluboknál dolgozókat.

Csányi és a nézőszámok: szurkolók beengedéséről kérdeztük - NB1.hu

 


 
A Magyar Labdarúgó Szövetség egyébként március 16-án döntött úgy, hogy a koronavírus miatt határozatlan ideig szünetelni fognak a bajnokságok. Az élvonalban március 14-én rendeztek meccseket, ekkor a 25. fordulót bonyolították le. 

Weboldalunk szerda reggel már arról is írt, hogy nem lenne elképzelhetetlen, hogy május 23-án vagy 27-én folytatódhatna a pontvadászat. Erről Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója beszélt. 

Két dátum: ekkor folytatódhat az NB I - NB1.hu

 

FRISSÍTÉS

14.13: 

A fehérváriak reagáltak a kormány döntésére - NB1.hu

 

16.02:

Bajnokságok folytatása: nem olyan egyszerű, mint elsőre tűnik - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink