Bognár György megdöntötte Horváth Ferenc csúcsát – REAKCIÓK

Telefonos segítséget kapott a kispesti kispad.

Forrás: Paksi FC

Bognár György kinevezése után mindhárom mérkőzését megnyerte a Paks (MTK ellen 4-0 otthon, Diósgyőrben 2-1-es siker, majd hazai pályán 4-0-s győzelem a ZTE ellen), és mivel tegnap a Honvéd ellen sem szenvedtek vereséget a tolnaiak (0-0), így ő lett az első paksi edző, aki egymást követő négy mérkőzésen veretlen tudott maradni a csapatával. Az eddigi csúcstartó Horváth Ferenc volt, aki a kinevezése után három győzelemmel indított (Újpest 2–1, Pécs 2–1, Puskás Akadémia 4–1), ám a következő meccsen, a Vidi otthonában, 4-1-es vereséget szenvedett az általa irányított csapat.

A tegnapi találkozó érdekessége volt tovább, hogy a kispestiek a mérkőzés előtti napon bejelentették, hogy több pozitív tesztjük is volt a koronavírusra, így Bódog Tamás vezetőedző sem lehetett ott a találkozón.

„Nagyon nehéz ezt a fajta játékot feltörni, amit a Honvéd ma bemutatott, és nemcsak nekünk, szerintem egyik magyar csapatnak sem sikerült volna ez most. Egész meccsen próbálkoztunk, és nagyrészben odaszorítottuk Őket a kapujukhoz. Ahhoz azonban, hogy egy-két lehetőségnél több legyen, többet tudjunk kidolgozni, minőségibb játék kellett volna. A Honvéd vírus miatti tartalékos érkezése nem befolyásolt semmit, Gazdag kivételével az összes többi játékosuk jól helyettesített. Azért mi már tudtuk, hogy ki nem lesz ott a pályán, és fel tudtunk készülni. Számítottunk rá, hogy egy ilyen forgatókönyvű mérkőzés lesz, hiszen a Honvédot csak agresszivitással nem lehet legyőzni. Hasonló felállással játszanak, mint mi, ilyenkor egy az egyben kell jobbnak lenni, ez ma egyik csapatnak sem sikerült. A meccs összképét tekintve jobbak voltunk, hiszen többet tudtunk támadni, ugyanakkor az egy ponttal elégedett vagyok. Teljesen reális eredmény született, még akkor is, ha nem szeretem a 0-0-s eredményt” - mondta Bognár György.

A Honvédnál a hiányzó Bódog Tamást Vezér Ádám helyettesítette a kispadon. Viszont elmondta, hogy Bódoggal folyamatosan konzultált a mérkőzésen. Fontos, hogy egy vezetőedző csak akkor nem lehet kapcsolatban a kispaddal és találkozhat meccs előtt, közben és utána még egy ideig a csapatával, amikor az eltiltását tölti.

„Noha csak én képviseltem a stábot, telefonos kapcsolatban voltam Bódog Tamással, a szünetben sportigazgatónk, Urbányi István is megosztotta a csapattal a tapasztalatait, vagyis ugyanúgy együtt dolgoztunk, mint mindig. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, ez a markáns csapatmunkánk érdeme, amit nem volt könnyű elérni, mert időnként nyomás alá helyezett bennünket a Paks, jöttek a beadások, a szögletek, rengeteg fejpárbajt kellett megvívnunk. Nem vagyok elégedetlen, és nem vagyok telhetetlen sem. A meccs után már beszéltünk a vezetőedzővel, aki gratulált a csapatnak, ő úgy fogalmazott, volt karaktere a társaságnak – ezt én is így láttam a kispadról. A végén Eppel Márton és Ivan Lovric is megnyerhette volna nekünk a mérkőzést, de nem szabad, hogy hiányérzetünk legyen” - mondta Vezér a Nemzeti Sport szerint a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

ELŐZMÉNYEK

PAKS-HONVÉD 0-0

Nem született gól a Paks és a Honvéd összecsapásán, így az gól nélküli döntetlennel zárult. A mérkőzés nagyobb részében a Paks dominált, azonban az utolsó 10 percre a Honvéd is magára talált, sorozatban alakították ki a helyzeteket. Ezzel az eredménnyel a Paks fellépet a dobogó legalsó fokára, míg a Honvéd egy ponttal van a kieső helyen álló Mezőkövesd előtt.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: A SZURKOLÓK

Rajtuk ezúttal sem múlt semmi. Mind a két tábor folyamatosan és hangosan bíztatta a sajátjait. Minden erőfeszítésük ellenére nem született döntés a meccsen.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: EPPEL ZICCERE

A 83. percben Szendrei hozta helyzetbe Eppelt, aki 8 méterről próbálkozhatott lövéssel, ám Hegedűs kimozdult a kapujából és szögletre mentett.

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő fordulóban Budafokra látogat a Paks, míg a Honvéd a Mezőkövesdet látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0
Paks, 1701 néző, v.: Farkas Á.
Paksi FC: Hegedüs - Gévay, Böde, Lenzsér - Bertus, Balogh, Windecker (Kulcsár D., 15.), Csősz (Bognár, a szünetben), Osváth - Sajbán M. (Ádám 67.), Hahn (Sipos, 88.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Baráth B., Kamber, Lovric  - Mezgrani, Szendrei N., Hidi, Kesztyűs (László, 64.), Tamás N. - Eppel (Tóth-Gábor, 90.), Zsótér (Bocskay, 76.)
sárga lap: Gévay (26.), Böde (91.), illetve Lovric (75.), Mezgrani (93.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink