Bejönni látszik az edzőváltás Debrecenben - reakciók

A Puskás Akadémia még nyeretlen idén.

Forrás: Debrecen

Annak ellenére, hogy most nem tudott nyerni a DVSC, az idei évi veretlenségüket meg tudták őrizni. A Puskás Akadémia még nem tudott nyerni 2020-ban, eddig kettő döntetlent játszottak.

A Puskás Akadémia lemaradni látszik a dobogóról, míg a Mezőkövesd kétszer tudott nyerni ebben az évben, a felcsútiak csak két döntetlent tudnak felmutatni. Pánikra nincs ok, hosszú még a szezon, de a 7 pontos lemaradás azért nem is kevés. Össze kell szednie magát a csapatnak, hogy az európai porondon is meg szeretnék mutatni magukat.

Nehéz meccs volt, de elégedett Rebrov - reakciók a 18. forduló meccsiről - NB1.hu

20.31: Puskás Akadémia-DVSC 0-0 Hornyák Zsolt: Az első félidőben a kulcsembereink passzívan kezdték a mérkőzést. A második félidőben nem engedtük a Debrecent játékba, ugyanakkor bánt, hogy ennyi helyzetből nem tudtunk kihozni egy gólt. A második félidőben lejátszottuk az ellenfelet. A Debrecen kapusa nagyon jól védett, a védelem nagyon jól állta a támadásainkat.

Hornyák szerint az első félidőben a kulcsemberek passzívak voltak, de a második félidőben már nem engedték játszani a Debrecent. Bántja, hogy nem tudtak gólt lőni, de elismerte, hogy a debreceni kapus kiváló formában védett. Szerinte egy góllal jobbak voltak, de csak egy pontot tudtak szerezni.

A Debrecen új trénere életet tudott lehelni a csapatba, elindulhatnak felfelé. Ugyan csak egy döntetlenre futotta most, azonban biztatóak a jelek a csapat jövőjét illetően. Közvetlenül már nem fenyegeti őket a kiesés, egy jó tavasszal még feljebb is léphetnek a tabellán.

Megizzadt a Fradi, bajban a ZTE és a Kaposvár - beszámoló a 18. forduló meccseiről - NB1.hu

NB I, 18. forduló: Kisvárda-FTC 1-2 Honvéd-Mezőkövesd 1-2 DVTK-Kaposvár 2-0 Paks-ZTE 2-0 Puskás Akadémia-DVSC 0-0 Az Újpest-MOL Fehérvár mérkőzés 19.30-kor kezdődik. Az NB I 18. fordulójában a listavezető Ferencváros a Kisvárda otthonában vendégeskedett. A zöld-fehérek Boli góljával ugyan megszerezték a vezetést, de a várdaiak még az első félidőben egalizáltak.

Vitelki csalódott volt a meccs után, mert nyerni szeretett volna. Az első félidőben szépen támadtak, de a másodikban már a Puskás akarata érvényesül. A mentalitással elégedett volt, de az egy ponttal nem.

A forduló nézőszámai: alig látták az Újpest hazatérését - NB1.hu

A 18. fordulót rendezték meg szombaton az NB I-ben. A DVTK újabb fontos három pontot szerzett, Feczkó Tamás együttese ezúttal a Kaposvárt győzte le 2-0-ra. A miskolci stadionba látogatott ki a legtöbb néző ezen a hétvégén: 3702 néző váltott jegyet erre az összecsapásra.

Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 0-0
Felcsút, 1018 néző, v.: 
Berke
sárga lap: Slagveer (33.), Knezevic (35.), Szolnoki (81.), Mebrahtu (95.), illetve Bényei (17., 89.), Kinyik (28.)
piros lap: Bényei (89.)
Puskás AFC: Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - Urblík, Knezevic (Vanecek, 64.) - Favorov (Plsek, a szünetben), Mebrahtu, Slagveer (Sós, 71.) - Gyurcsó
Debrecen: Kosicky - Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. - Bódi, Kusnyír (Csősz, 71.), Haris (Baráth, 75.), Varga K. - Adeniji (Trujic, 55.), Szécsi

Az első félidőben egyik csapat sem diktált nagy iramot, és támadásban sem voltak kimondottan aktívak. Ígéretes lövésekig mindkét együttes eljutott ugyan, a vendégek védői azonban rendre blokkolni vagy tisztázni tudtak, a hazaiaknál pedig Hegedüs Lajos védéseire volt szükség, hogy a szünetben gól nélküli döntetlen legyen az állás.
    
A második felvonásban veszélyesebbnek bizonyultak a fölényben játszó hazaiak, a 69. percben például Jakub Plsek lövését védte nagy bravúrral Tomas Kosicky. A DVSC-nek időnként a labdatartással is akadtak problémái, máskor viszont voltak helyzetei, a 79. percben Nikola Trujic már a kapus mellett is elgurította a labdát, de gól ebből sem született.

A 89. percben Bényei Balázst második sárga lapja miatt kiállította a játékvezető, a hosszabbítás során Jozef Urblík a keresztlécet találta telibe, így a második félidőben látott nagy fölénye és számos lehetősége ellenére csupán egy pontot szerzett a Puskás Akadémia.

Legfrissebb híreink