Nehéz meccs volt, de elégedett Rebrov - reakciók a 18. forduló meccsiről

Leszakadni látszik a ZTE és a Kaposvár

Forrás: fradi.hu

22.34: Újpest-MOL Fehérvár 0-1

Nebojsa Vignjevics: "Hiába volt több helyzetünk mint a Vidinek – főleg az első félidőben -, mivel ezeket nem értékesítettük, nem tudtunk nyerni. Úgy érzem, a játék alapján nem érdemeltünk vereséget, de ellenfelünket tapasztaltabb játékosok alkotják és a szerencse is melléjük állt, így a végén elveszítettük a meccset. Gratulálok a Vidinek a győzelemhez, de a saját játékosaimnak is jár az elismerés, mert nagyon odatették magukat a pályán.” (molfehervarfc.hu)

Joan Carrillo: "Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amelyen az volt a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. De az biztos, hogy majd ki kell elemeznünk a találkozót, és az is biztos, hogy nem ez volt a legjobb meccsünk, tudunk jobban játszani. Az Újpest szervezett volt és fizikálisan ma fölénk nőtt, de a játékosok hozzáállása remek volt, látszott, hogy az első perctől az utolsóig a győzelemre törtek. Próbáltuk játszani a futballt, de a pálya talaja nem igazán segítette a stílusunkat. A cserékkel vállaltunk némi kockázatot, de ahogyan az életben, úgy a futballpályán is néha erre van szükség. Az biztos, hogy ma sem a döntetlenért jöttünk, és végül sikerült is elhoznunk a három pontot. A szurkolóinknak is járt ez a győzelem, hiszen ma is itt voltak és végig támogattak minket.” (molfehervarfc.hu)

20.31: Puskás Akadémia-DVSC 0-0

Hornyák Zsolt: "Az első félidőben a kulcsembereink passzívan kezdték a mérkőzést. A második félidőben nem engedtük a Debrecent játékba, ugyanakkor bánt, hogy ennyi helyzetből nem tudtunk kihozni egy gólt. A második félidőben lejátszottuk az ellenfelet. A Debrecen kapusa nagyon jól védett, a védelem nagyon jól állta a támadásainkat. Úgy érzem, egy góllal jobbak voltunk, de most egy pontot szereztünk csak." (haon.hu)

A forduló nézőszámai: alig látták az Újpest hazatérését - NB1.hu

 

Vitelki Zoltán: "Csalódott vagyok, hiszen győzni szerettünk volna. Az első félidőben szép támadásokat vezettünk, a második félidőben azonban kicsit ránk erőltette az akaratát a Puskás. Mindkét oldalon akadtak helyzetek a mérkőzésen. A mentalitással egyébként elégedett voltam. Nem minden periódusban tudtuk az akaratunkat érvényesíteni, mivel a Puskás egy jó csapat. A küzdőszellem viszont példaértékű a jövőre nézve. Az egy ponttal nem vagyok annyira elégedett." (haon.hu)

Élő közvetítés és a gólok története a 18. forduló meccseiről - NB1.hu

 

20.14: DVTK - KAPOSVÁR 2-0

Feczkó Tamás: ,,Ez volt az első mérkőzés, ahol mi voltunk az esélyesek, hazai pályán mindenki elvárta tőlünk a győzelmet. A játékosaim jól reagálták le a helyzetet, mert az utóbbi időkben nem éltünk át hasonlót. Ez a mérkőzés sokkal többet jelentett számunkra, mint három pont, átérezte ezt a szakmai stáb, a játékosok és a tulajdonos úr is, hálásak vagyunk a plusz motivációért. A találkozónak voltak olyan periódusai, amikor ötletesen, jól játszottunk, és hamar megszereztük a kétgólos előnyt. Az első félidőben eldönthettük volna három pont sorsát, de kimaradt a legnagyobb ziccerünk is. A szünet után is reális esélye volt a harmadik gól megszerezésének, nem jött össze. Önbizalommal telve játszottak a labdarúgók, mert tudják, hogy hiba esetén mindig kisegíti őket egy társ. A győzelem mellett ma az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést. Örülök, hogy Yakimi életveszélyes játékát egy sérüléssel megúsztuk. És végre olyan helyet foglal el a DVTK a tabellán, ahol már régen állt. Bízom benne, hogy tovább tart a nyerő széria, és akár még feljebb lépünk a tabellán! Egy jól játszó, jól küzdő Kaposvárt győztünk le, akiknek sok sikert kívánok a folytatásban! Felemelő érzés érzés, amikor az ember nevét kiabálják, és nagyon hálás vagyok a szurkolóknak ezért! A legelső alkalommal - amikor visszatértek az ultrák a Kisvárda ellen - majdnem megkönnyeztem. Azt szeretném, hogy minden héten győzzünk, és újra és újra átéljük ezt az érzést, mert a szurkolók nélkül nem tartanánk itt. Ma is szenzációs hangulatot teremtettek a stadionban. Hysen Memolla egy vírusos fertőzést követően már kétszer velünk edzett, a biztonság kedvéért megvárjuk, hogy ismét ereje teljében legyen, ezért nem volt keretben. Molnár Gábor egy hete dolgozik velünk, mindent megtesz, hogy utolérje magát. Korábban egy megyei I. osztályban szereplő csapattal edzett, idén még nem játszott meccset, és hirtelen nem is tudom, tavaly mikor lépett utoljára pályára. Mindent megteszünk, hogy minél hamarabb felépítsük őt, ezért ma délelőtt a DVTK tartalékban 60 percet játszott." (dvtk.eu)

Megizzadt a Fradi, bajban a ZTE és a Kaposvár - beszámoló a 18. forduló meccseiről - NB1.hu

 

Disztl László: ,,A mérkőzés előtt úgy gondoltuk, hogy jó lehetőségek előtt állunk, van esélyünk pontot, pontokat szerezni. Az első félidőt jól kezdtük, az első gólig működött is a játékunk. Azonban sajnos egy szögletből kapott gólt, majd egy öngól megzavarta a csapatot. Ezt követően nem működött a védekezésünk, de a támadásban is bátortalanul játszottunk, nem vállaltuk fel az egy az egy elleni helyzeteket. A második félidőben próbáltuk átrendezni a sorokat, azonban ekkor az előny birtokában felállt védelem ellen játszottunk. a DVTK visszaállt, kontrázott. Így is sikerült helyzeteket kialakítani, de a kaput nem találtuk, úgy pedig nem lehet nyerni. Ha bemegy Ádám Martin helyzete, akkor lehet, másként alakul a folytatás.
A DVTK megnyerte a mérkőzést - és lehet, hogy furcsán hangzik - de nem voltak meggyőzőek."(dvtk.eu)

20.11: HONVÉD - MEZŐKÖVESD 1-2

Alessandro Recenti: Küzdelmes, fordulatos mérkőzésen vagyunk túl, a fiúk javára kell mondjam, hogy pontosan elvégezték, amit a mester kért tőlük. Két figyelmetlenségből sajnos bekaptunk két gólt, mindenesetre a héten folytatjuk úgy, ahogy Giuseppe Sannino kéri tőlünk. Most már a következő mérkőzésre összpontosítunk. Egy technikailag is rendkívül jó ellenféllel küzdöttünk meg ma este, de a fiúk mentek előre, nem tudok semmi elmarasztalót mondani róluk. Kilencven perc alatt a labdarúgásban nagyon sok minden megtörténhet. Nyilván, amikor hátrányban van a csapatod, mindent meg kell tenni, hogy fordíts az eredményen, ez történt, a végén futottunk az eredmény után. (honvedfc.hu)

nb1.hu - ‼️Honvéd-Mezőkövesd: Alessandro Recenti értékelése‼️

‼️Honvéd-Mezőkövesd: Alessandro Recenti értékelése‼️

Kuttor Attila: „Nagyon kemény, harcias mérkőzésen sikerült begyűjtenünk a három pontot, ahol hátrányba kerültünk, azonban fordítottunk, ezért még értékesebb a győzelem. Ha az akcióink még jobban sikerülnek, további gólokat is szerezhettünk volna, de így is nagyon örülünk, úgy érzem, megérdemelten nyertünk.” (honvedfc.hu)

nb1.hu - ‼️Honvéd-Mezőkövesd: Kuttor Attila értékelése‼️

 

20.05: PAKS - ZTE 2-1

Osztermájer Gábor: „Mindenekelőtt azzal kezdeném, győzelmünket Süli János miniszternek ajánljuk, aki múlt vasárnak ünnepelte a születésnapját. A mérkőzésre rátérve, tudatosan erre a találkozóra készültünk. Tulajdonképpen az előző fordulós Fradi-meccsünk még a felkészülési időszakunkba tartozott, és a Zalaegerszeg ellen időzítettük a formát, frissességet. Az összecsapás első félidejében mindkét oldalon voltak helyzetek, de ebből a szituációból mi jöttünk ki szerencsésebben, hiszen egységesen, jól futballoztunk és jól védekeztünk. A második játékrészben tudatosan adtuk át a területet, hogy Könyves kihasználhassa gyorsaságát, illetve Böde is sokszor egy az egybe vihette kapura a labdát. Ide tartozik, hogy ebbe a szekciónkba Hahn révén még cserélni is tudtam, akinek a frissessége gólpasszt ért. Fiatal támadónk hosszú sérülésből tért vissza, nagyon értékes futballistánk, hiányzott már a játéka. A labdakihozatalokból azonban csinálhattunk volna több és jobb játékhelyzetet a ZTE térfelén.” (paksifc.hu)

dr. Dobos Barna: „Szomorúak, csalódottak és elégedetlenek vagyunk, mert eredményesek szerettünk volna lenni, mégsem sikerült pontot, pontokat szereznünk. A mérkőzés elején számos helyzetet kialakítottunk, majd egy óriási egyéni hibából gólt kaptunk, de 1-0 után is megvoltak a lehetőségeink a találkozó megfordítására is. Sajnos nem rúgtuk be a ziccereket, illetve nem kaptunk meg két büntetőt sem, de a focit gólra játsszák, és ezen a téren kellene a legtöbbet fejlődnünk.” (ztefc.hu)

19.59: KISVÁRDA - FTC 1-2

Dajka László: Úgy gondolom, hogy az elképzelésünket félig-meddig meg tudtuk valósítani. Egy nagyon szervezett, zárt, biztonságos védekezés volt a megbeszélt taktikánk. Az első félidőben keveset volt nálunk a labda, viszont a Ferencváros sem tudott komoly helyzeteket kialakítani. Megszerezték a vezetést, viszont egy nagyon szép bal oldali kontra végén kiegyenlítettünk, ez visszaadta a hitét a játékosainknak. A második félidőben váltottunk is, sokkal többet tudtuk birtokolni a labdát, veszélyt jelentettünk a Ferencváros kapujára, egyenrangú ellenfelek voltunk. A tizenegyest még vissza kell nézni, nem akarok ezzel foglalkozni, de az biztos, hogy hátulról nem szabad bántani a szögletzászló felé mozduló csatárt. Nagyon sokat tettünk ezen a mérkőzésen, főleg a második félidőben, talán egy pontot megérdemeltünk volna. (www.kisvardafc.hu)

Sergei Rebrov: ,,Mindig nehéz elkezdeni az idegenbeli szezont is a téli szünet után. Az első félidőben domináltunk, a második már nehezebb volt. Nem tudtunk végig presszingelni, de ez várható a felkészülési időszak után ennyi idővel. Nem alakítottunk ki sok lehetőséget, de a Kisvárda nagyon szervezett volt, ezért mindenképp dicséretet érdemel. Elégedett vagyok a fiúkkal, mert nagyon nyerni akartak. A támadásokban kértem, hogy javítsuk ki a hibákat. Nehéz ilyen védelem, egy felállt fal ellen játszani. Azt akartam kihozni a csapatból, hogy még jobban akarja a sikert, mert az ilyen meccseket sokszor az a csapat nyeri meg, amelyik jobban akarja a győzelmet." (fradi.hu)

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink