Újpest-Vaduz: most akkor melyik csapat az esélyesebb?

Mit mondanak a számok és a főszereplők?

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Csütörtökön az Újpest a Vaduz együttesét látja vendégül a Konferencia Liga második selejtezőkörében. A két csapat párharcának első mérkőzése 21 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban.

Szerdán megtartották a meccs előtti sajtótájékoztatót, amelyen újpesti részről Michael Oenning vezetőedző mellett Simon Krisztián vett részt. A Vaduzt Mario Frick és Benjamin Büchel képviselte.

Újpest: videó az új mezekről - NB1.hu

 

"Egy nagyon jó és szervezett csapat ellen lépünk pályára. Mindkét csapat célja a továbbjutás. Mindkét csapat futballozni akar, ami szuper. Jól felkészültünk, és örülünk, hogy itt lehetünk. A kupagyőzelem miatt megérdemelten vagyunk itt. Mindenki keményen dolgozott, sérültjeink sincsenek, ezért pozitívan várhatjuk a meccset. Nagy segítség, hogy az előszezonban nem nulláról kezdtük a munkát. Az első meccs sosem könnyű. Fontos lenne, ha sokan lennének a stadionban" - nyilatkozta Oenning, aki az Újpest három új játékosát is dicsérte. A szakember hozzátette, nyitott szemmel járnak, így nem zárható ki, hogy újabb játékos csatlakozik a kerethez.

Az nb1.hu azt kérdezte a lila-fehérek mesterétől, hogy a vezetőség milyen célt fogalmazott meg a Konferencia Ligára?

 

"Rendkívül egyszerű az elvárás: addig akarunk eljutni, ameddig tudunk. Nyilván mindenki hasonló elvárással vág neki a sorozatnak" - válaszolt Oenning. 

 

A Vaduz trénere szerint az Újpest a meccs favoritja, még attól függetlenül is, hogy a lila-fehérek kerete kevesebbet ér a Transfermarkt szerint.

"Rendkívül tapasztalt csapat ellen fogunk játszani. Az Újpest a meccs favoritja. Szeretnénk birtokolni a labdát. Magyar csapat ellen van már tapasztalatunk, hiszen ha jól emlékszem, két éve a Fehérvárral találkoztunk. Nemrég kerültünk fel az első ligába. Ugyan egyben vagyunk, de az Újpest a párharc esélyese. Nálunk vannak sérültek, akadt olyan játékos, aki meniscus műtéten esett át. Őket leszámítva teljes lehet a csapatunk" - mondta Frick. 

Oenning egyébként nem értett egyet kollégájával az esélyességet illetően:

"Nem értek egyet Marióval (a Vaduz edzőjével), abból a szempontból, hogy az Újpest lenne a párharc egyértelmű esélyese" - mutatott rá a német szakember.

Simon Krisztián szerint jól sikerült a felkészülésük.

"Nagyon várjuk a meccset. A csapat motivált, jól sikerült a felkészülés, sokat dolgoztunk, ennek reméljük, hogy meglesz az eredménye" - fogalmazott az Újpest játékosa, aki az nb1.hu-nak elmondta, nem örül, hogy eltörölték az idegenben lőtt gólok szabályát:

 

"Nem örülök, hogy eltörölték az idegenben lőtt gólok szabályát. Hazai pályán a nézőink előtt léphetünk pályára, ellenben idegenben nem lehetnek nézők. Kemény meccsre számítok, maximális koncentrációra lesz szükség, de szeretnénk továbbjutni" - nyilatkozta honlapunknak Simon.

 

Benjamin Büchel úgy véli, nekik is a tervek szerint sikerült az alapozás.

"A csapat nagyon motivált, jól sikerült a felkészülés, együtt maradt a csapat, ismerjük egymást, ami bizakodásra adhat okot. Le kell játszani a meccset, és meglátjuk, mi történik" - mutatott rá a rutinos kapus. 

A Vaduz edzése videón:


FRISSÍTÉS: 21.28

KL: veszélyben az Újpest tutinak hitt továbbjutása? - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink