KL: veszélyben az Újpest tutinak hitt továbbjutása?

Meglepő a játékoskeretek értéke.

Forrás:

Akkor is mindenki csak legyintett egyet, amikor kiderült, hogy a Konferencia Liga selejtezőjének az első körében a MOL Fehér FC az örmény Ararat Jereván ellen játszik, és akkor is, amikor az vált tudottá, hogy a második selejtezőkörben az Újpest ellenfele a liechtensteini FC Vaduz lesz.

Mégpedig azért, mert a megszokások miatt mindenki abból indult ki, hogy az ellenfelek csak örmény és liechtensteini csapatok. Annak ellenére, hogy már elmúltak az idők, amikor a klubcsapatok megítélésénél abból lehetett kiindulni, hogy hol van egy gárda székhelye.

Újpest-Vaduz: most akkor melyik csapat az esélyesebb? - NB1.hu

 

A labdarúgás a globalizáció zászlóshajója, mindenki igazolhat már mindenhonnan, és bár az anyagi lehetőségek döntően meghatározóak (nyilván a leggazdagabb klubok uralják Európa labdarúgását), azért a multikultinak köszönhetően a kicsik egyre inkább felzárkóztak, és már bőven megnehezítik a középmezőny tagjainak a dolgát.

Az FC Vaduz liechtensteini székhelyű csapat, de most jutott fel a svájci élvonalba, így az Újpestet egyszer már hatalmas meglepetésre búcsúztató klub, egész egyszerűen nem lehet rossz annyira.

És ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a két gárda holnapi, Konferencia Liga odavágója előtt könnyelműség lenne kijelenteni, hogy a párharc egyértelmű esélyese az Újpest lenne, mint ahogyan ez el is hangzott a két gárda mai sajtótájékoztatóján.

Az meg pláne figyelemre méltó volt, amikor a Nemzeti Sport újságírója rákérdezett, hogy biztos, hogy az Újpest a párharc abszolút esélyese-e, amikor a Vaduz játékoskeretének az értéke több, mint a lila-fehéreké.

Utánanéztünk az adatoknak és ez tényleg így van!

Curtis kőkeményen nekiment néhány Fradi-szurkolónak - NB1.hu

 

A Transfermarkt szerint az Újpest 6.63 millió eurót ér, a Vaduz viszont 7.7 milliót...

Hogy a pályán ebből mennyi látszódik majd meg (elhangzott a sajtóértekezleten, hogy a vendégeknél nem mindenki egészséges, Michael Oenning, a lilák mestere viszont valamennyi játékosára számíthat), az a jövő zenéje, de emiatt is különösen fontos lehet, amit a csapatkapitány Simon Krisztián mondott az nb1.hu kérdésére válaszolva, hogy döntő tényező lehet az, hogy holnap lehetnek majd nézők a mérkőzésen, a visszavágón meg majd nem.

Azaz, a közönségkedvenc szerint is kulcsszerepe lesz majd a 12. játékosnak, mint egyébként mindig.

És az Újpestnek minden segítség elkél majd az elsőre lenézett ellenfele ellen.

Meg ugye azt sem szabad elfelejteni, hogy a Vidi sajnos egyből kipottyant a sorozatból előre lesajnált és lenézett ellenfele ellen...

Legfrissebb híreink