KL: a legnagyobb hibákról beszélt a Puskás Akadémia edzője, gondok voltak az Újpestnél

Az RFS edzője a felcsútiakat tartotta esélyesebbnek.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Ahogy korábban már jeleztük, a Puskás Akadémia hazai pályán is vereséget szenvedett az RFS ellen, így elbúcsúzott a Konferencia Ligától. A lett gárda 5-0-s összesítéssel jutott tovább.

KL: Felcsúton büntetett a foci egyik legfontosabb szabálya - NB1.hu

 

A meccs utáni sajtótájékoztatón először a vendégek vezetőedzője értékelt.

"Nem mi voltunk a favoritok, hiszen az ellenfél erős csapat. Arra készültünk, hogy az ellenfél támadni fog. Nem csak a védelemre akartunk koncentrálni, támadni is akarunk. Az első félidőben nem használtuk ki az összes lehetőséget. Kicsit meglepett, hogy három védő volt a Puskás Akadémiában. A védelemben tökéletesen működtünk, néhány helyzetet dolgozott ki az ellenfél és egyszer a kapufát találta el. Sikerült továbbjutnunk, örülünk, hogy kapott gól nélkül zártuk a meccset és persze a győzelemnek is.  A Puskás Akadémia gyorsaságán is felül tudtunk kerekedni. Ez a koncentráció sikere volt. A következő párharcra még nem koncentráltunk. Két nap múlva nagyon fontos bajnoki vár ránk" - fogalmazott Viktors Morozs. 

Hornyák Zsolt elmondta, a játékosain végig érezte az elszántságot.

"Sajnos nem sikerült továbbjutnunk. 0-0-nál több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre, de nem jött össze. Kicsit hiányzott a játékunkból a tűz. Megpróbáltuk a széleken megbontani az ellenfelet, de pontatlanok voltunk. Kozák becserélésével próbáltuk a támadójátékunkat erősíteni. Sajnos az ellenfél az első helyzetből gólt szerzett, ezt követően visszaesett a csapatom. Próbálkoztunk végig, Géresi érkezésével a kreatív mozdulatok jöttek. Balutától és Corbutól is hasonló dolgokat várok. A góloknál hibáztunk, Corbu szélre állítása rizikós volt. Próbálkoztunk a becsületgólért, az akaraterő volt a legnagyobb pozitívum. Senki sem adta fel a küzdelmet. Az eredmény nem úgy alakult, ahogy terveztük. Ezt a párharcot az első meccs első 25 percében veszítettük el. Csalódottságot látok mindenkin, a fiúk a meccs előtt azt érezték, hogy meg lehet oldani ezt a feladatot. A felszabadultság kicsit hiányzott, nagy feszültség volt a csapatban. Amennyiben felszabadultabbak lettünk volna, kreatívabbak lehettünk volna. A pozitívum az első perctől az elszántság volt. Bízom benne, hogy tanulunk a hibákból. A sérült játékosok felépülésével bízom benne, hogy erős lesz a csapat" - nyilatkozta Hornyák Zsolt.

Az nb1.hu Nagy Zsolt feladatáról kérdezte a felcsúti trénert:

"Szolnoki Roli sérülése után nem tudtunk jobbhátvédet igazolni, eleinte Zsoltival próbáltuk megoldani ezt, de ezzel elveszítettük a támadóerejét. Ma azon a helyen vetettük be, ahol az utóbbi időben jó teljesítményt nyújtott. Deutsch Laci teljesítménye nem olyan volt, amit elvártam, a támogatása nem volt erős, így Zsolt is kevesebb labdát kapott. A második félidőben már a saját posztján játszott a balösszekötő helyén. Zsolt igazi csapatkapitány, bár a végén kicsit ugyan pontatlanná vált, de ő kulcsember a Puskás Akadémiának."

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a nemzetközi porondon milyen tapasztalatokat szereztek a Fejér megyeiek. 

"Nem igazán lehet hibázni, emellett egyik ellenfelet sem szabad lebecsülni. Sokkal gyorsabb a játék a nemzetközi porondon. Az ellenfél szinte minden hibánkat megbüntette. A bajnokságban támadófutballt akarunk játszani" - hangsúlyozta Hornyák Zsolt. 

Az Újpest ezzel szemben kettős győzelemmel jutott tovább a Konferencia Ligában.

KL: teljesült az újpesti edző kívánsága, Lovrencsicsék drámája - NB1.hu

 

Az nso.hu a következő interjút készítette Michael Oenninggel:

"– Az első húsz percben akadozott a gépezet. Meglepte a csapatát a Vaduz?
– A mérkőzés elején akadtak problémáink – válaszolta Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője. – Ellenfelünk agresszívan futballozott, és az egyik szögletüknél elkövetett hibánkból megszerezte a vezetést. Nem igazán találtuk a játékunkban az egyensúlyt, viszont a büntetőnk után helyrerázódtunk, és az idő múlásával egyre javult a teljesítményünk. A legfontosabb, hogy sikerült továbblépnünk a következő körbe.

– Mit mondott a félidőben a játékosoknak?
– Leginkább technikai problémákat beszéltünk meg. A mágnestáblánál átvettük a dolgokat, felhívtam a figyelmet a hibákra, különösen a középpályán volt mit kijavítani. A folytatásban már sokkal jobban teljesítettünk.

– A zárt kapuk ellenére volt néhány újpesti szurkoló, aki a kerítésen kívül buzdította a csapatot. Mit szólt hozzájuk?
– Mindig mondom, hogy szükségünk van rájuk, nagyra értékelem, hogy eljöttek ide is. Boldoggá tettek minket a jelenlétükkel, remélem, továbbra is minél többen tartanak velünk, és osztozhatnak majd a sikereinkben."

Legfrissebb híreink