BL: az Arsenalt másolta a Fradi, komoly kritikákat kapott a Slavia

Nagy tettet hajtott végre az FTC.

Forrás: fradi.hu

Szerdán már beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros 2-0-s győzelmet a Slavia ellen, így bizakodva várhatja a BL-selejtező visszavágóját.

Fradi-Slavia: bevált a jóslat - NB1.hu

 

A fradi.hu a közleményében arra világít rá, hogy a cseh csapat idén csak kétszer kapott ki eddig. A Fradi előtt az Arsenal fektette két vállra a Slaviát. Íme a zöld-fehérek közleménye:

"Ahogy megírtuk, férfi labdarúgócsapatunk egy öngóllal és Ihor Haratin büntetőjével nagyot küzdve, 2-0-ra legyőzte a cseh bajnokot, az előző szezonban az Európa Liga negyeddöntőjéig menetelő Slavia Prahát. A továbbjutás ugyan ezzel még nem dőlt el, de a mieink így is igen komoly skalpot gyűjtöttek be, ugyanis a Slavia nem sűrűn szenvedett vereséget az idei naptári évben. 2021-ben eddig a cseh élcsapat 36 mérkőzést játszott, ebből 24-szer győztesen hagyhatta el a pályát tíz döntetlen mellett, és most, a Ferencvárostól szenvedte el második vereségét. A másik legyőzőt nem a cseh ligában kell keresni, ugyanis a Slavia Praha a tavalyi szezont veretlenül nyerte meg, 34 bajnokijából 26-szor nyert, illetve nyolc döntetlen játszott.

Rajtunk kívül a hétszeres cseh bajnokot csak egy csapat tudta megverni, mégpedig a 13-szoros Premier League-győztes Arsenal.

A londoniaknak a legutóbbi Európa Liga negyeddöntőjének prágai visszavágóján sikerült 4-0-ra legyőzni a Slaviát. Azt a találkozót megelőzően a cseh sztárcsapat olyan együtteseket győzött le, mint az angol bajnokság 2015/2016-os győztese, a Leicester City, vagy az 55-szörös skót bajnok, a Glasgow Rangers.

Fradi-Slavia: a Fradi Tábor és a Groupama a legjobb? - reakciók - NB1.hu

 

Emellett fontos megemlíteni, hogy a Slavia a Bajnokok Ligája 2019/2020-as kiírásában olyan sztárcsapatok dolgát is megnehezítette, mint az olasz Inter, a német Borussia Dortmund, valamint a legutóbb a mieinkkel egy BL-csoportban szereplő Barcelona. A katalánokkal a Camp Nouban 0-0-ra, míg az Inter otthonában 1-1-re végeztek a prágaiak.

Győzelmünkkel tettünk egy lépést afelé, hogy bejussunk a BL rájátszásába, azonban vár még ránk egy prágai visszavágó, amelyet jövő kedden 19.00-kor rendeznek."

Közben az MTI összegyűjtötte, hogy a cseh lapok miket írtak a keddi összecsapásról. A Slavia komoly kritikákat kapott a zsurnalisztáktól:

A cseh napilapok szerint önmagát verte meg a Slavia Praha szerdán Budapesten a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, melyen 2-0-ra kikapott a magyar bajnoktól.  

Sport: "Minden rossz. Semmi sem sikerült. A Slavia futballistái a a Ferencváros ellen mindent elrontottak, amit csak lehetett. A slavistákra a jövő héten a prágai Edenben nagyon komoly munka vár..."     

Mladá Fronta Dnes: "Bolond este volt. A Slavia szerda este kést kapot a hátába, és vérzik. Remélhetőleg nem vérzik el, mert az nagy kár lenne. Hosszú ideig jól érezhette magát a prágai csapat, mert minden vonatkozásban jobb volt a pályán, és határozottabban, gyorsabban, ügyesebben játszott. Nem volt sok helyzete, de a Ferencváros a telt ház ellenére nehezen boldogult. Na de mire jó a labdatartás, a veszélyes beadások, az ügyes adogatás és a bátor támadások, amikor a csehek lényegében önmagunknak lőttek két gólt?"     

Právo: "A Slavia a Dunánál saját magát győzte le. A futballistáknak váratlanul elég messzire került a továbbjutás a Bajnokok Ligájába."    

Lidové Noviny: "A Slaviának két végzetes hibája, rossz pillanata miatt jelentősen csökkent az esélye a továbbjutásra."

Legfrissebb híreink