Fradi-Slavia: a Fradi Tábor és a Groupama a legjobb? - reakciók

Tényleg más volt, mint a Kisvárda ellen!

Forrás: Bakonyi Péter

2-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Ferencváros a Slavia Praha ellen, így nagyon jó előjelekkel várhatja a visszavágót. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatóban a Slavia trénere a hihetetlen hangulatot emelte ki, míg Peter Stöger betartotta a tegnap tett ígéretét, mert tényleg más arcát mutatta a Ferencváros, mint a Kisvárda ellen.

 

Fradi-Slavia: bevált a jóslat - NB1.hu

 

 

Így nyilatkoztak a vezetőedzők a mérkőzés után:

Jindrich Trpisovsky (Slavia Praha): ,,Nem használtuk ki a helyzeteinket, de az ellenfél nagyon jól kihasználta a mi hibáinkat. A meccs olyan lett amilyen, de sajnos ez a fociban előfordul. Volt egy büntető is, nem volt szerencsénk."

A csehek trénere újságírói kérdésre elmondta, hogy az öngól nem a kapus hibája, egyszerűen így jöttek össze a dolgok, rossz helyre ment a labda. A félidőben nem is foglalkoztak ezzel, hanem azzal törődtek, hogy még mit tudnak kihozni a meccsből.

 

FTC-Slavia: a Fradi-szurkolók élőképe - NB1.hu

 

 

Trpisovsky a szurkolókra külön is kitért:

,,Hihetetlen volt a légkör. Még soha, sehol nem tapasztaltam ilyet, bármilyen európai kupában, mint itt. A stadion akusztikája lenyűgöző, akárcsak a szurkolók. 5-6 méterre már nem lehetett hallani, ami alaposan megnehezítette a dolgunkat."

A visszavágóról azt mondta, hogy sokat fog segíteni, hogy hazai környezetben lépnek majd pályára. A Ferencvárost egy szuper csapatnak nevezte, ahol nagyon jó a csapatmunka és a minőség.

Peter Stöger (Ferencváros): ,,Nagyon jól küzdött a csapat. Egy kemény mérkőzésen vagyunk túl, egy nagyon jó csapat ellen. Jól teljesítettünk, a játék alapjaiban és fizikálisan is, azonban ez még csak a fele, jövő héten is jól kell teljesítenünk."

A félidőben átbeszélték a hibákat az öltözőben, kicsit rövidebben játszottak és nem dolgoztak elég jól a passzokkal, gyorsabb játékot kért az edző. Megjegyezte, hogy mivel most nem csak egyetlen meccsen dől el a továbbjutás, így még nincsenek biztonságban.

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel Peter Stögernek.

Nem kaptak gólt, de akár többet is rúghattak volna. A támadással vagy a védekezéssel volt-e elégedettebb, valamint nem érezte úgy, hogy a Slavia túlfutotta magát?

,,Az a csapatszellem, amit a Kisvárda elleni meccs után átbeszéltünk, az most kijött. Az alapokban voltunk erősek, amire készültünk. Ezeket kell hozni ahhoz, hogy sikeresek legyünk egy olyan csapat ellen, mint a Slavia. Jól dolgoztunk a védelemben, rúghattunk volna több gólt, de így is maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel."

Stöger is kitért a végén a drukkerekre, akiknek hatalmas köszönetet mondott, hiszen nagyon sokat adott hozzá a bíztatásuk a játékhoz. A tagnapi ígéretére is kitért, hogy a csapat majd más arcát mutatja, mint a Kisvárda ellen, ami sikerült is.

Legfrissebb híreink