Barca-Fradi: óriási dicséretet kapott a Fradi - REAKCIÓK

Rebrovot egyvalami bosszantja, Koeman bírózott.

Forrás: fradi.hu

Mint arról már beszámoltunk, a Ferencváros csapata 5-1-re kapott ki a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Barcelona otthonában.

Barca-Fradi: pedig az az első 20 perc... - NB1.hu

 

A lefújást követően az M4 Sportnak értékelték a főszereplők a meccset - a Fradi-játékosok széles mosollyal az arcukon.

Szerhij Rebrov (a Ferencváros edzője): "A meccs eleji frissességgel a helyzeteink is megvoltak, de kétségtelenül nehéz a Barcelona ellen játszani. Amikor volt erőnk, hogy szűkítsük a területet, akkor jól ment a játék, a bekapott gól után fáradtunk el. A végén is adódott lehetőség, hogy közelebb jöjjünk, ha Franck Boli lövése beakad, kezdődik egy másik meccs. Védekezésben is fáradtunk, ezért is cseréltem, a friss játékosok segítettek. Próbáltunk letámadni is, de a Barca szintje elég magas. A két, a meccs végén kapott gól miatt vagyok csalódott. Mentális játék a futball, idegenben, egy ilyen csapat ellen pláne, úgyhogy megértem a játékosokat, hisz ez volt az első ilyen tapasztalatuk. Az a feladatunk, hogy alaposan felkészüljünk a következő meccsekre."

Ronald Koeman (a Barcelona edzője): "Nem lepődtem meg a Ferencváros játékával kapcsolatosan, tudtam, hogy képesek helyzeteket kialakítani és jól játszani. Megmutatkozott, hogyha nincs 100%-os koncentráció a védelemben, akkor jöhetnek a hibák. Ez volt az első BL-meccs a szezonban, ráadásul itthon, ahol nyerni kell. Azt is láttuk, hogy magasabb ritmuson játszva jóval nehezebb az ellenfél dolga, még 10 emberrel is - utóbbi jó ambíció a csapat szempontjából. Boldog vagyok, hisz nyertünk, meglátjuk, mi lesz a továbbiakban. Kicsit reklamáltam a piros lapnál, szerintem elég túlzó döntés volt. Egy ilyen szabálytalanság tizenegyes és sárga lap máshol, de a kiállítást szigorú ítéletnek érzem."

Barca-Fradi: Rebrov sajnálja, Koeman elismerte - REAKCIÓK - NB1.hu

 

Dibusz Dénes (Ferencváros): "Nagyon jól kezdtünk, próbáltunk úgy rajtolni, mint tavaly az első El-meccsünkön az Espanyol ellen, volt is egy lesgólunk és kapufánk. Kis szerencsével meg tudtuk volna szerezni a vezetést. Egy darabig úgy nézett ki, féken tartjuk a Barcát, aztán fölénk kerekedtek és érezhető volt, hogy nálunk fogy az erő és a figyelem. Az egyéni kvalitások is megmutatkoztak, nehezen tudtuk őket tartani. Nincs okunk szégyenkezni, de sajnálom, hogy nagyarányú vereségünk lett. A labdabirtoklásban jók voltunk, voltak beadások, lövések, kár, hogy a végén két klasszis megoldás után átjátszották a védelmünket és gólokat szereztek. Megtudhattuk, milyen szinten van a Barca, ebből csak tanulni tudunk. A büntetőt jól rúgta Messi, számítottam arra, hogy ezt az oldalt választja, hiányzott pár centi, de ettől függetlenül nemcsak ez a gól bánt, hanem az összes többi is."

Sigér Dávid (Ferencváros): "Felemás érzéseim vannak. Egyrészt sosem kaptunk ki ennyi góllal, mióta a Ferencváros játékosa vagyok, másrészt nem is játszottunk még soha Barcelona-szintű csapat ellen. Talán a tv-nézők is láthatták, izgatottak lettünk a gólszerzés után, nagyon boldog voltam. Látni kell, hogy ennyi különbség van a két csapat között, ugyanakkor adódtak helyzeteink, amiket ha berúgunk, szorosabb a meccs. Élveztem a találkozót, látszott, hogy lehet játszani ez ellen a csapat ellen is. Ha megszerzik a labdát és náluk van, nem tudsz sok mindent csinálni. Talán én a még több egyszerű passzt forszíroztam volna, hogy menjünk előrébb, míg védekezésben egy az egyben kiemelkednek, és belülről érződött, hogyha ritmust váltanak, van baj. Csak úgy van esélyünk a nagyok ellen, ha csapatként mozgunk és tudunk segíteni az egy az egyekben is."

Tokmac Nguen (Ferencváros): "Örülök, hogy 25 év után újra itt vagyunk, megmutattuk, hogy valóban tudunk futballozni. A Barca a világ legjobb csapata, egyben a kedvenc csapatom, boldog vagyok, hogy ellenük játszhattam. Haratin a legjobb büntetőrúgónk, nem volt kérdés, hogy neki kell elvégeznie a tizenegyest, míg én a magam részéről a legjobbamat próbáltam nyújtani, arra voltam kíváncsi, hogy hogyan tudom felvenni a versenyt ezen játékosok ellen. Adódott lehetőségünk a végén, de ha Messi ott van az ellenfélnél, mit tudsz tenni?"

Miralem Pjanic (Barcelona): "Tudtuk, hogy jó futballt játszanak, az elején nagy szerencsénk is volt a gólhelyzetnél. Tiszteljük a Ferencvárost, gratulálunk nekik, de mi voltunk a jobbak, így megérdemelten nyertünk. Két Fradi-játékost ismerek a bosnyák válogatottból, Kovacevicet és Civicet. Egyénileg nem emelnék ki senkit, csapatként jók, megérdemelten vannak itt a BL-ben. Nekünk fontos volt, hogy jól kezdjük a sorozatot, győztünk, boldogok vagyunk."

Legfrissebb híreink