nb1.hu

Súlyos sérülés Nyíregyházán, távozó Dorogon, új koncepció Budafokon

Elköszönt a Pécs távozója, debütáló Budaörsön.

 

NYÍREGYHÁZA

 

"Erre szokták azt mondani, hogy van egy jó, meg egy rossz hírem. A rossz hírt már vasárnap tudtuk, hogy Papucsek Barnának megsérült a térde a Budaörs elleni találkozón. Egy vendég játékos meglökte Szokol Zsoltot, aki így épp Papucsek elé esett, aki így ütközött csapattársával. Amikor a földön maradt, sejteni lehetett, hogy nagyobb a baj, Jánvári Gábor azonnal jelezte is, hogy cserélni kell majd. A találkozó után bekötözött térddel állt az öltözőbejáratnál, és abban reménykedett, nem szakadt el teljesen a szalag, mert akkor hosszú, akár fél éves kihagyás várt volna rá. Szerencsére az első diagnózis jó hírekkel szolgált. 

 

– Az oldalsó szalag szakadt el részlegesen az első vizsgálatok alapján, de teljesen pontos képet szombaton kapunk. Barna szerencsére jól érzi magát, elképzelhető, hogy műtétre sem lesz szükség, ez a következő napokban eldől. Ha mégis be kell avatkozni, az egy kisebb operáció lenne. Ha jól alakulnak a dolgok, hat hét múlva újra számíthatunk Papucsek Barnára – mondta Darabos Balázs erőnléti edző. 

 

A csapatkapitányt várják vissza a társak is. Nem csak a játékára, harcos mentalitására is szüksége van a Szparinak!"

 

DOROG
 

"Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy fiatal támadónk az harmadosztályban folytatja pályafutását!

 

 

 

20 éves játékosunk 2015-ben csatlakozott utánpótlásunkhoz, majd végigjárva a korosztályos csapatokat, klubunk profi szerződést kötött vele 2020 nyarán. Pályafutását a több játéklehetőség érdekében az NB3-as Komárom VSE együttesében folytatja, amihez sok sikert kívánunk!"

 

BUDAFOK

 

"Nem csak a jelentősen átalakult NB II-es csapatunknál, hanem klubunk tehetségközponttá minősített utánpótlásában is tartalmasan teltek az elmúlt hónapok. Pacsi Bálint vezetésével elkészült az a szakmai koncepció, amely a budafoki labdarúgás hagyományaira épül és két fő szempont mentén határozza meg a munkát. 

 

“A sportszakmai képzés középpontjába a játékosok döntéshozatali képességének fejlesztése került” – mondta utánpótlás szakmai igazgatónk. “Az edzéstervezés kiindulópontja a korábbiaktól eltérően nem a fizikum fejlesztése, hanem a mérkőzés, a játék. Motivált, a pályán jól látó, mozgékony, kreatív játékosokat szeretnénk nevelni. Olyan egyéneket akik csapatban tudnak futballozni. Legalább ennyire fontosnak tartjuk az emberré nevelést, a gyerekek szociális kompetenciáinak fejlesztését, így a koncepció tartalmaz mentális készségeket fejlesztő, csapatépítő és egyéb gyermekvédelmi programokat is.”

 

Újítás az is, hogy a játékosokkal koordinációs tréner és gyógytornász is foglalkozik, akiknek munkáját folyamatos mérések (FMS, YoYo teszt, magasság és ülőmagasság mérés, technikai pálya tesztek) alapozzák meg, így segítve elő a robbanásszerű növekedés meghatározását, a sérülés megelőzési program kialakítását, sérülés diagnosztikát, valamint az eredményes rehabilitációt.

 

“Tehetségközpontként célkitűzésünk az is, hogy a kerületi és környékbeli óvodákkal, iskolákkal, valamint a hozzánk tartozó, körzetközpontként működő egyesületekkel szakmai kapcsolatot alakítsunk ki, segítsük a munkájukat, ezáltal pedig minél több tehetséget neveljünk az egyesület és az egész magyar labdarúgás számára. Örömmel tölt el bennünket, hogy mindenhol pozítivan fogadják elképzeléseinket” – fogalmazott Pacsi Bálint.

 

Az interaktív módon elkészült koncepció megvalósításában több újonnan kiválasztott, alapvetően főállású edző vesz részt, ám a motivált és pedagógiailag is felkészült szakembergárdának tagjai olyan trénerek is, akik már hosszú évek, évtizedek óta kötődnek a budafoki labdarúgáshoz.

 

A budafoki utánpótlás edzői csapata

U7: Kardos Zsolt, szekcióvezető
U8: Markó Tímea, koordinációs tréner
U9: Keresztes Zoltán
U10: Katona Tamás 
U11: 
Zsupanek Péter
U12: Luhály József
U13: Gula Dávid, videóelemző
U14: Hagymási Zoltán
U15: Gál Lajos
U17: Schmél László-Pataj Csaba
U19: Szabó Viktor
BMTE II.: Pozder Nenad
gyógytornász: Dömötör Blanka
Grassroots-koordinátor, csapatépítő tréner: Dr. Molnár István Jenő Phd"

 

BUDAÖRS

 

"Debütált bajnoki mérkőzésen a felnőtt csapatban Jász Gergő. A mindössze 16 éves játékos a szerdai Győr, valamint a vasárnapi Nyíregyháza elleni bajnoki is csereként jutott szóhoz.

 

Fiatal tehetségünk 2018 nyarán még 14 éves kora előtt került Csepelről Budaörsre. Előbb az U15-ös csapatot erősítette, majd gyorsan szedve a lépcsőfokokat az U17-eseskhez került, de már az U19-ben edz – meccseket pedig mind a 17, mind a 19 évesek között játszik. Tavaly nyáron pedig – 15 évesen – a felnőtt csapattal kezdte meg a felkészülést, sőt élete első nagyok között lejátszott mérkőzésén mindjárt gólt szerzett.

 

Gergő idén májusban kötött hároméves profi szerződést klubunkkal.

 

Gratulálunk a debütáláshoz, és további szép sikereket kívánunk csapatunk színeiben!"

 

PÉCS

 

"A középpályás a másodosztályban szereplő Kecskeméti TE együttesében folytatja pályafutását.

 

A 34 esztendős Bartha László 2020 nyarán az élvonalbeli Paksi FC-től érkezett Pécsre, ahol az NB II-ben 30, míg a MOL Magyar Kupában 2 alkalommal lépett pályára. A középpályás ez idő alatt 1 gólt szerzett a PMFC színeiben. A pályafutását az újonc Kecskeméti TE gárdájában folytató játékos az alábbi gondolatokkal búcsúzik:

 

– Köszönöm szépen a bizalmat a szurkolóknak és egyben nagyon sajnálom, hogy nem tudtam annyi örömet szerezni nekik, mint amennyit szerettem volna. Minden helyzetben tartsanak ki a csapat mellett, mert ezek a srácok megérdemlik, tényleg nagyon sokat tesznek a sikerért! A játékosoknak köszönöm szépen azt a tiszteletet, amit kaptam tőlük és kívánom, hogy mindig maradjanak meg ilyen jó embereknek! Nem utolsó sorban pedig sok sikert kívánok a bajnoksághoz – nyilatkozta Bartha László.

 

A középpályásnak köszönjük a PMFC-ért végzett munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!"

 

 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC