nb1.hu

Mezőkövesd: egy játékos az MTK-hoz távozott, egy onnan érkezett

Hivatalos bejelentés.

Az NB1.hu már december 27-én jelezte, hogy Lehoczky Roland a Mezőkövesdnél folytatja a pályafutását.

Az NB I-ben 9. helyen álló matyóföldiek most hivatalosan is bejelentették az érkezését, miközben Bobál Dávid "cserébe" az MTK-nál folytatja a pályafutását – íme:

"Fél évre kölcsönbe érkezett csapatunkhoz Lehoczky Roland az MTK Budapesttől. Bobál Dávid a fővárosi kék-fehéreknél folytatja pályafutását szintén fél évig kölcsönben.

LEHOCZKY ROLAND 20 esztendős és belső védőként, valamint védekező középpályásként is bevethető korosztályos válogatott játékos, a Főnix-Gold FC-ben és a Mustang SE-ben nevelkedett. A játékos 2018 nyarán az MTK Budapesthez igazolt, az első évben az U17-es I. osztályú bajnokságban 22 mérkőzésen játszott, 20 alkalommal kezdőként és egy gólt szerzett. Egy évvel később a fővárosi gárda U19-es csapatában kapott szerepet, az I. osztályban 18 mérkőzésen 4 gólig jutott. A 2020/2021-es idényben az MTK korosztályos csapatai mellett 5 alkalommal ült a kispadon az OTP Bank Ligában, emellett a másodosztályú Szentlőrinc első csapatában 14 bajnoki találkozón 1 találatot szerzett. A 2021/2022-es szezont a szintén másodosztályú FC Ajka csapatánál töltötte, ahol 33 mérkőzésen kapott lehetőséget, ebből 30 alkalommal kezdőként lépett pályára és 5 gólt lőtt. Ezen kívül egy MOL Magyar Kupa meccsen szerepelt. Az őszi szezonban ismét az MTK Budapest csapatában játszott, ahol 17 Merkantil Bank Liga találkozón 1 gólig jutott, továbbá két MOL Magyar Kupa mérkőzésen kapott lehetőséget.

Lehoczky Roland 2022. szeptember 27-én debütált a magyar U21-es válogatottban, amikor is Gera Zoltán irányításával nemzeti együttesünk 1-0-ra legyőzte Litvánia U21-es válogatottját barátságos mérkőzésen.

BOBÁL DÁVID 2022 nyarán igazolt Mezőkövesdre, a 27 esztendős, korábbi korosztályos válogatott védő 9 OTP Bank Liga mérkőzésen lépett pályára csapatunkban, emellett 2 MOL Magyar Kupa találkozón szerepelt eddig kövesdi színekben."

Az MTK így jelentette be Bobál érkezését:

"Bobál Dávid kölcsönben az MTK Budapest együttesében folytatja, így remek korban lévő, tapasztalt belső védővel erősítettünk. A 187 cm magas, ballábas hátvéd Mezőkövesdről érkezik klubunkhoz, az elmúlt években az egyik legtöbbet foglalkoztatott hazai védőnek számít.

Mindössze 18 évesen, még 2014 tavaszán a Bp. Honvéd színeiben mutatkozott be az NB I-ben. Bobál Dávid a 2015-2016-os szezonban már alapembere volt kispesti csapatnak, ezzel párhuzamosan az évek során folyamatosan erőssége volt a korosztályos válogatottaknak, idehaza pedig a legnagyobb sikerét a 2016/17-es szezonban érte el, amikor is bajnoki aranyérmes lett a Bp. Honvéd csapatával – alaposan kivette a részét a sikerből, 24 bajnoki meccsen játszott, 22 alkalommal kezdőként és védőként 2 gólt lőtt (egyet a mieink ellen).

Később a cseh Dukla Prahához szerződött, de megfordult Pakson is. Meghatározó időszakot töltött Zalaegerszegen is, amelyet 2019 és 2022 között erősített. Gyorsan a csapat kulcsjátékosává vált: közel nyolcvan mérkőzésen viselte a kék-fehér mezt, melyek közül több alkalommal is csapatkapitányként vezette az együttest a pályára.

A 27 éves belső védő eddig 159 alkalommal szerepelt a magyar élvonalban, hét gólt szerzett, valamint nyolc találatot készített elő.

– Dávid kölcsönvételének célja, hogy a csapatvédekezésünket javítsuk célunk elérése érdekében. Rutinos, jó korban lévő játékos, aki volt már hasonló helyzetben, jól ismerjük, így tudjuk, mire számíthatunk – mondta a szerződés aláírását követően Dr. Selei András klubigazgató.

Bobál Dávid természetesen már csapatunkkal kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre. A megállapodás értelmében Lehoczky Roland a tavaszi idényt a mezőkövesdieknél tölti majd kölcsönben."

Az MTK a 3. helyen áll az NB II-ben.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek