nb1.hu

Mezőkövesd: védő és támadó érkezett

Egy másik hátvéd sorsa még bizonytalan.

A Mezőkövesd a kilencedik helyről várhatja a folytatást az NB I-ben. A csapat 16 meccs alatt 16 pontot szerzett, érdekesség, hogy a sereghajtó Vasasnak 15 egysége van, vagyis nagy csata várható a bennmaradásért.

A kövesdiek a téli szünet alatt sem tétlenkednek, korábban már három játékos szerződtetését jelentették be. Tóth László a boon.hu-nak adott interjúban elmondta, Filip Steliano, Ilia Beriashvili és Csontos Dominik mellett Lehoczky Roland, illetve Nikolay Prudnikov is náluk folytatja a karrierjét.

"Vannak már bejelentett új érkezőink, a román válogatottban is játszott Filip Steliano, a 28 éves bal oldali védő, valamint a grúz Ilia Beriashvili, aki középső védőként bevethető és 24 esztendős, és Csontos Dominik, aki mindössze 20 éves, és belső védőként és a hátsó alakzat bal oldalán használható. És most már arról is be tudok számolni, hogy a Ferencvárosi TC elleni edzőmeccsen pályára lépett három új labdarúgó közül kettő már a mi játékosunk. Lehoczky Rolandot, az U21-es válogatott belső védőt egy fél évre kölcsön kaptuk, vettük az MTK Budapesttől, a 24 éves orosz, fehérorosz támadóval, Nikolay Prudnikovval pedig két és fél éves szerződést kötöttünk. A francia állampolgársággal is rendelkező, 24 éves belső védő Younn Zahary sorsa egyelőre nem dőlt el" – fogalmazott a szakmai igazgató.

Prudnikov legutóbb az orosz Orenburg csapatában futballozott, de a Transfermarkt adatbázisa alapján július óta szabadon igazolható. Lehoczky a mostani idényben 17 NB II-es meccsen kapott bizonyítási lehetőséget az MTK-ban. Zahary nyár óta szabadon igazolható, előző klubja a francia SO Cholet volt, a gárda jelenleg a harmadosztályban edződik. 

A Kövesd a bajnoki szünet után a Puskás Akadémiát fogadja. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek